Ahoj. Vidím,že máš parádní přehled. Ta poslední fotka je focená v muzeu v Osoblaze. Poslal mi ji kámoš a bohužel ji špatně ofotil,takže je tam odlesk. Jinak jsem získal další fotku-třetí, na daný stroj a lokalizoval přesné místo,kde došlo ke zničení stroje. Chtěl jsem si tento poznatek nechat na pozdější dobu,ale už to zmíním. Podařilo se mi lokalizovat budovu,která je vidět v pozadí na fotce se StuGem-viz. šipka a dále pak budovu na vrakovišti ,kde byl StuG po válce odtažen a kde vznikla třetí fotka. Bohužel ve ŠTÍTINĚ!!! to není. Takže zničení stroje rotným A.Jedličkou 19.4.1945 z 3.praporu 1.Československé tankové brigády absolutně nepřipadá v úvahu. Kde konkrétně to je si zatím nechám pro sebe. Gagin
Kola v kamuflážním nástřiku-odstíny vypadají na denním světle dost odlišně. S oblibou používám maskovací šablony od firmy Quickwheel. Přímo na stavebnici Takom si myslím ,že nedělají ,tak jsem použil pro stavebnici StuGa od firmy Tamiya a docela to sedělo. https://www.scalemates.com/kits/quickwh ... ii--225923
Kamufláž fouknutá hezky! Já osobně bych se přimlouval za mírnou úpravu žlutých pruhů na levé i pravé straně boků nástavby - lehce je zúžit. A neboj se ukázat model zepředu. Ten obláček na čelním pancíři je pro celou kamufláž nejcharaktičtější! Tom
Zdarec. Jo-ještě to poupravím. Co nevím,tak jaká byla barva z vnitřní strany bočních plátů a krytů kulometu.Myslel jsem,že dunkelgelb,ale na přiložené fotce je vidět,že kryty kulometu jsou zevniř tmavé,ale fotku na pláty jsem nenašel-a to jsem se teda nahledal. A ještě nevím ,jestli byly kříže vzadu a zboku korby.
Štít Rufu zevnitř zelený. Tomu "obláčku" bych se taky ještě pověnoval. Vím, že na předloze vypadá spíš, jak si ho ztvárnil ty, ale to může být i zaschlý prach. Pravda bude někdy mezi, podle šablony to nestříkali.
Zdarec a díky. Kamufláž mám hotovou a začínám s patinou-zatím jsem aplikoval wash na korbu . Musel jsem znovu přestříkat zelenou-dokonce dvakrát . Tím,že jsem ji zesvětlil bílou mi to zmodralo a bylo vymalované. Moje chyba-učím se. Nikdy zelenou nezesvětlovat bílou,ale třeba žlutou!!! Ještě jsem trochu popravil barevné pole a už na to nesáhnu.