Ten tvar věže v přední části mi nějak nesedí.....jako by byla moc zkosená.....málo oblá............ Možná to jen tak zkreslují ty fotky, ale mám z toho takovej dojem.
Gloton ... Máš dobrý oko. Jo jo, věž v přední části úplně předloze neodpovídá, taky jsem si toho všiml když jsem tam lepil tu střílnu a průhled či co to je. Chvíli jsem přemýšlel o předělání, ale bylo by s tím spoustu práce, Odhadoval jsem že bych tam musel přidat dobře 5mm materiálu. On celý model je poněkud mimo, řek bych že autor buď u kreslení chlastal, nebo použil jen 1 fotku předlohy. Bohužel je to jediná T-55ka co byla v papírové podobě vydaná a tak musím pracovat s tím co mám.
Člověk když něco vidí "milionkrát", tak už to má tak nějak "v oku"......a když to pak je jinak, hned vidí "něco divného".....a zrovna T-55 jsou i "tanky mého dětství", měli je tu poblíž v kasárnách (Karlovy Vary Dvory) a už i z mateřskou školkou jsme tam chodili na "exkurze".......pamatuju si dodnes jak jsme je prolejzali, některé zážitky se nezapomínají.......a třeba možná právě tuto u mě vzbudilo zájem o vojenskou techniku a modelařinu....kdo ví.
Každopádně když není na výběr......nedá se nic dělat......ale jinak to máš mooooooc pěkný, na tuty papírový modely jsi fakt machr
Konečně jsem začal napevno osazovat krabice, nádrže a okolo nich jsem nanesl písek. Potřeboval jsem co nejjemnější písek a ten nejjemnější co jsem sehnal je pro činčily na koupání. [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Od začátku jsem plánoval model který si prošel požárem. Tímto se dá model pěkně zničit a tak jsem k tmu přistupoval dost obezřetně. A tak jsem popadl barvy, nadechl se a začal nanášet barvu. No a co myslíte? nezadařilo se. Naštěstí jsem před barvením na povrch nanesl loupací přípravek a tak jsem část barvy mohl dostat dolů.