Lubošku,danke ...táákže,táto stavebnica je prekliata tolko nehôd sa mi stalo ale to určite poznáte z vlastných skúseností... Fotky pod lampou-prosím neriešiť
Moc se mi to líbí!! Dost se ti povedl chipping, je takový jemný a decentní, žádné škrábance o tloušťce 1 milimetru. Taky bych vypíchnul povedené zpracování kamufláže Pokud si ale můžu dovolit nějaké připomínky jak bych to osobně udělal já: pro příště bych raději zkusil použít více zesvětlenější kamuflážní barvy, dále by to chtělo robít jednolitost rezervních článků v zadu, výfuky se mi nelíbí - podle mého by to chtělo udělat je trochu světlejší a taky robít jejich jednolitost (vypadají moc uměle) a na podvozek za koly bych použil taky ještě větší škálu zemitých odstínů. Ale tohle jsou jen moje dojmy a záleží na vkusu každého
Na nic nešahat...vše ladí a dle mě naprosto vpohodě Jedině bych sundal to lano...jestli se mu někde chytne za jízdy, tak si vytrhne výfuky až z motoru.
Jo tak to fakt moc pěkný . Jen bych opravdu ještě něco málo udělal s korbou za podvozkem . Nemusíš tam dávat nějaké závěje svinstva , ale nějak rozbit tu jednotvárnost . Nejlépe více odstíny v malém množství .
Honzo ja by som si na tažné lano ani nespomenul,ale presne takto som to videl na fotke,tak som to aj spravil.Máš pravdu,utrhly by si výfuky.Spojím oká dohromady,alebo sa pokúsim ich dostať do toho ťažného vzadu. 2 Jiří Malchárek:To je v pohode,že napíšeš svoje dojmi.Keby som nebol na komentáre zvedavý,tak to sem ani nedám ...kamuflážne barvy sú zosvetlované a nepravidelne nastriekané,ale ono to po patine zaniklo čo je aj škoda.Rezervné články sú zapigmentonané,ale ešte by niečo zniesly,to áno.Výfuky zotrvali v nasadení od októbra ´44 -do konca vojny,takže pochybujem o ich večšej svetlosti či hrdzavosti.Vytvoril som iba stekajúci "bordel" z výfukov a toto je výsledok.Vaňu budem ešte trocha dolaďovať,dával som iba dva odtiene-blato a tmavá zem iné nemám,jedine tmavý prach,ale ten sa mi zdá príliš svetlý,ten je na korbe. Už som ho aj zasvinil olejovými škvrnami,tak ked sa mi umúdri foťák,tak budú fotky... Takže tak....a vďaka za komentáre
Jinak pokud nemáš pigmenty jiných odstínů, tak není problém si namíchat odstíny ze suchých pastel, na migových srtánkách jsem sice četl abnormálně dlouhý článek o pigmentech a jejich jemnosti např. oproti pastelům spájených arabskou gumou, ale.... teorie fakt není praxe, běžnému modeláři se s tím pracuje úplně stejně... jinak pokud se ti jeví ten pigment moc světlý, klidně ho můžeš upravit suchým pastelem, já to tak dělám vždycky a bez problému... (ale bacha na hnědý odstín pastel, s ním je třeba vždycky šetřit- jen dost výrazný, na modelu ho kolikrát poznám už na míli daleko, raději doporučuju pohrát si se žlutou a černou(!)- prostě tak, aby vznikl okrově-šedý odstín - když to pak naneseš na model, bude to vypadat realisticky, ale vše je třeba si nejdřív sám vyzkoušet.. )
2 Jiří : si mi pripomenul,že mi kamarádka,ktorá maluje,dávno priniesla kopec pastel všeho druhu ...našiel som ich hlboko v šuflíku(v bordeli) a môžem experimentovať