Pár obrázků drobné chyby jenž jsem se dopustil při lepení modelu. Dosud netrpělivě čekám na doplňkový set s bedýnkami od 25 lb střeliva, které měly polské Staghoundy v předních blatnících. Doplňkový set jsem si pro jistotu objednal u dvou firem, u jedné koncem ledna a u druhé koncem února. Zatím se zdá, že celý svět lepí polské Staghoundy a bedýnky prostě nejsou. Rozhodl jsem se řešit situaci pomocí bedýnek ze stavebnice 25 lb houfnicce od firmy Tamiya. Slepil jsem bedýnky a udělal otvor do blatníku a ejhle ono to nesedí. Kouknul jsem na fotky skutečných vozidel a málem zcepeněl , ty bedýnky jsou jiné, to jsem od Britů nečekal naprostá neunifikace. Nezbývá než otvory v blatnících zmenšit a pokusit se o výrobu bedýnek podle fotek. pokochejte se pohledem na můj omyl.
Přílohy
Chybička se vloudí.
Kdybych se pořádně koukal na fotky , neudělal bych takovou botu.
Jinak to vypadá dobře,Milane.Taky o něm uvažuji.Ale v 1/72.Dříve budu ale asi dělat tanky z půlroty por. J. Jakubowicza.To že bojovala jak proti rusákům tak proti němcům je zajímavé.A Francouzská výzbroj to dovršila.
V měřítku 1/72 vypadá model docela propracovaně, až na některé hrubé díly, koukni na fotky. Nemusíš u polské verze řešit bedýnky ,jsou už v krabičce.Jinak na tanky z půlroty por. J. Jakubowicza se už docela těším.
Máš pravdu George , většinou to tak bývá. Doplňky na polskou verzi dělá Bronco , já jsem si je jen blbě objednal. Možná kdybych si objednal Tigra a k tomu tunu pigmentů od Miga, už bych je měl. Nějaké bedýnky na Staghounda, koho to zajímá. Přeji veselé Velikonoce.
Přidávám další fotky na téma bedýnka. Snad se mi konečně podařilo metodou pokus omyl dobrat správných rozměrů a pozice bedýnky. Ty objednané stále nemám. Petbed napsal pěkná práce.líbí se mi tvůj smysl pro detail..., díky za pochvalu ,zas takové slavné to není. Díval jsem se na tvé modely jsi mnohem dál než já.
Přílohy
Zbývá upravit otvor v blatníku a zkusit slepit bedýnku z papíru nebo z plechu.
Konečně jsem snad vyřešil svůj problém s bedýnkami, zkrátka jsem upravil původní od Tamiye a bylo to. Nejsou sice tak dokonalé jako doplňkový set od Bronca, ale nemusel jsem na ně čekat do soudného dne.
Bedýnky v obou blatnících, rozměr otvoru je 8 x 13,5 mm .
Milane pěkný....moc tomu nerozumim, jelikož jsem Staghounda ještě nestavěl a ani jsem nekoukal na fotky. Nejsou ty bedýnky čistě teoreticky třeba americký jelikož to je americký auto, má americký zbraně?? Nebo je to specifická úprava kterou dělali britové potažmo poláci až u jednotek?
Další nepatrný pokrok, přidán kulomet , sudy s palivem a kousky leptů na přední blatníky. Pásky které přidržují sudy s palivem byly docela tvrdé, musel jsem je vyžíhat.