Ahoj, pořídil jsem si Tigra taky a trochou mě zarazilo jak je malej ale ještě víc mě překvapilo jak na sebe nesedí horní a spodní díl korby. Měl jsi stejný problém a ty příčné výztuhy to srovnaly?
Ahoj. Gratulujem ku kúpe tohto skvelého modelu. K tej korbe - snáď všetky Tigre, čo som mal v ruke, minimálne ten od DRAGONU aj od ZVEZDY majú vrchný diel korby prehnutý. Tu sa toho netreba báť, tie výstuhy tomu pomôžu. Tiež korba sa v prednej časti trochu zrovná keď sa do nej vlepí čelný pancier (diel D16).
Návod VESPUDu káže nalepiť čelný pancier pred lepením dielu korby, ale zrovna kvôli tomu problému s prehnutím ako i prípadnému farbeniu interiéru, sa mi toto riešenie nepozdávalo.
Preto som to vyriešil tak, že som čelný pancier nalepil na korbu, a na vani aj čelnom pancieri som následne zbrúsil hrany tak, aby sa to dalo pohodlne vyberať podľa potreby
Takto zlepený komplet by nemal byť problém pri lepení korby s vaňou pekne zarovnať. Len bacha pri farbení interiéru - tie miesta dotyku výstuh a korby ako aj vane bude treba dôkladne prekryť páskou, lebo každá desatinka mm sa tu hneď ukáže.
Díky za rozptýlení obav a tipy ke stavbě. Je to pecka model, ostatně jako všechno co Vespid udělal. Koupil jsem rovnou i Centuriona a to je taky nádhera. Ještě se zeptám, nejsem odborník na Tigry, a tak mě překvapil ten čínský znak. To je fakt realná mašina?
Inak, musím vysloviť veľkú pochvalu VESPIDu, taká miera zhody s predlohou, aká sa im v prípade tohto stroja podarila, sa vidí iba málokedy, zvlášť pri TIGROVI, kde sa pri výrobe stále čosi menilo, si dali naozaj veľa roboty s tým, aby to bolo historicky správne. Som zvedavý, čo bude následovať - tipujem na nejaký prebal s TIGROM od s.Pz-Abt.503, prípadne aj TIGRA s full interiérom
...kedysi som ju robil z TAMYIA epoxidového tmelu, ale tá hrúbka sa mi zdala stále dosť nemerítková, uvidím ako ten alobal bude vyzerať po nafarbení, v najhoršom to tam nedám, každopádne vďaka za radu
Aj keď mám rozrobených spústu iných vecí, dostal som chuť postaviť niečo malé a rýchle. Podporila ma v tom aj zvedavosť na prácu s 3D tlačenými pásmy od SS Model, ktoré som nedávno kúpil. Volba padla na "pojazdnú chladničku" - ako Sd.Kfz 265 Panzerbefehlswagen nazval môj syn. Vybral som teda model od FtF, počet dielov 18 - ideálny model.
Pozhánaľ som nejaké podklady, no po vybalení ma eufória rýchlo prešla, FtF totiž vymyslel geniálne riešenie nástavby - prilepiť malý diel na existujúcu korbu vežového Pz.I, čím vznikne zle opravitelný schod, takže tmelenie a následné brúsenie ma rozhodne neobíde.
Tým prídem o poklopy priezorov, ale pri porovnaní s originálom, zase nie je za čím plakať...
Takže rýchlovka sa asi zase odkladá na inokedy....
Súhlas Jindro - zase, nijaký zázrak som nečakal a zjednodušenie som očakával, no v rovnakej kategórií je aj S-Model, a ten svoj model poňal trochu zodpovednejšie... no každopádne pri výbere stavebnice moja chyba
Po zhliadnutí tejto fotky som pochopil, úroveň zjednodušenia modelu FtF je pre mňa neprijateľná. Na nej je pekne vidieť, ako zlú má tento model proporciu korby, o chýbajúcom odsadení pre velitelskú vežičku nehovoriac.
Aby to aspoň trošku "nejak" vyzeralo, by zabralo X hodín času úprav, tak som to vyriešil nákupom modelu od S-Model. Keďže v mojom obľúbenom e-shope je na sklade, nebolo čo riešiť ! Takže reštart...