Ty vole Tomáš dráteník staví diorámu... no to je apokalypsa co bude dál ?? Péťa Dušek začne stavět němce , Jindra Bern bude dělät Letadla , já přejdu na 35ku ... kde až se to zastaví co přijde dál ??? samosebou je to prča pro ty co to nepoznali a už se moc těším na dioramko od Tebe a ještě s tímhle zaměřením ... bude to BOMBA už teď je to sqelé....
"Na počátku bylo slovo boží a pár svařenejch trubek,a to ostatní je sranda kámo"
Vzhledem k tomu, že máme prázdniny a denně jezdím s holkama lyžovat, což ony milují, ale já jsem večer rád, že vůbec žiju (chtělo by to trénink), tak nemám sílu se soustředit na barvení modelů. Místo toho jsem si postavil jednu rychlovku od Air Czech. Je to Škoda PA-II Želva. Měřítko je sice 1/76, ale i tak mne překvapilo, jak je to velký. Postavený je to z normální verze (výrobce nabízí i radio verzi), jen jsem uřízl kulomety a dodělal anténu. Model jsem koupil od kolegy se základními díly již očištěnými, takže to byla otázka dvou kratších večerů. Kamo bude šedivka, jiná ani neexistovala.
No jo, no. Druhej Jenda...... Ale mě tím modelařinu nezošklivíš, stavět budu stejně. Sice pomalu, ale jistě. Co Pardubky, hodláš ? Jestli jo, U vrtule to probereme. Ať ti to staví. Dušín
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Protože jsem si dal závazek dodělat vše do Pardubic, což jsem samozřejmě nedodržel, podařilo se mi nějak připravit v sobotu k ránu osm modelů. Chybí podložky, stěrače a pár drobností (něco jsem nestačil dodělat a něco jsem ulomil). Navíc jsem to dodělával za pološera (před půlnocí mi bouchla zářivka), takže až dnes při docení jsem pořádně viděl, jak to vlastně dopadlo.
Díky Lu'do, ono toho naštěstí v Pardubicích na dálku moc vidět nebylo. Navíc tyhle celkem tmavé barvy na hnědém prkně při ne zrovna ideálním světle dost "mizí". Alespoň není vidět ta žvejkačka, kterou jsou provizorně přilepený.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Díky za ohlasy. Z této série mám jedno poučení: "Nikdy víc!" Dělat nějakých 14 modelů (navíc to není série podle typu nebo armády) najednou je hrozný, to co na jednom funguje na druhém ne, věčně něco zapomenu a pak se k tomu musím vracet, ... nechápu jak Honza Pavlík takhle může dělat ty svoje série. Díky Pardubicím jsem posledních 10 dní spal průměrně 4 hodiny denně. Ještě mi chybí dodělat druhého Blitze, tady nějaké detaily, další 2 antény jsou úplně bez laku a pak pod všechno podložky.