pozdravujem kolegovia, osa je uz tesne pred dokoncenim, uz len stierace antena lano zrkadla a podobna drobot, popri dokoncovani by som chcel predstavit dalsi projekt 9K31 Strela-1 zdroje a info k prostrietku su tu: https://www.valka.cz/SOV-9K31-Strela-1- ... skin-t9086
model je od firmy dragon, este sa prebaluje aj ako orange-hobby, vylisky su dost stare a popletne dobe, avsak zda sa ze spodok vane si uplne vymysleli. Trumpeter zatial strelu nevyraba, tak sa bude rezat kolesa mam DEF, prikladam dake fotky porovnania, tie dragon su nepouzitelne, strasne mastne a lepkave. Z podkladov som si vsimol ze u CSLA (aj ked boli len 4 masiny) mali 2 druhy dezenov pneunatik, na tej ciernobielej fotke uplne v pravo je ten dezen, ktory je v stavebniciach, dalsia fotka z LESAN ukazuje ten druhy typ dezenu, na polskych masimach som videl dezen taky skor na civila na cesty a arabom je to jedno, kazde kolo ine porovnavanie BRDM II dragon vs trumpeter moc nema zmysel, uz sa toho napisalo dost, akurat ma zaraza, ze dragon sa stale predava drahsie ako trumpeter ja sa vo vlakne v jednotlivych krokoch budem venovat rozdielom medzi Strelou a klasikou BRDM-II
K těm pneu, ten na přehlídce aj DEF kola jsou origo ruské, Lešanský má Barumky. A je to asi fuk, na čem pojede, tedy pokud nebudeš dělat podle konkrétní fotky konkrétní mašinu.
dik, ohladom pneu hlavne islo o to ci mali nase masiny tie ruske, lebo na foto co su na internete su hlavne tie barumky, dobovych foto je minimum az na lesanskej masine som si vsimol dake ine pneu, tak som zacal patrat ci tam mozem dat tie def, a ta ciernomiela foto ma utvrdila ze je to ok
viem len o dvoch cislach - 550 a 977, obe mali kola barum, takze tie cisla dat nemozem na tej 977 je zaujimava kamo... cierne tenke hady
Ak si správne pamätám, tak tie čierne hady neboli kamufláž, bola to iba pomôcka pre uľahčenie, vymedzovala polia, na ktoré sa v poľných podmienkach nanášala trojfarebná kamufláž z práškových farieb.
Pozdravujem, dik, hansi tie cierne hady su takto aj na OKE, kde su dve farby kamuflaze, no videl som aj masiny aj z dob celkom nedavnych kde boli len tie hady.napr BVP-cka na tej CB foto sa zda ze su len tie hady, vodouzmyvatelnu kamo tam este asi nedali, musim pozriet na Utube stare videa z cvicenia myslim STIT atd...tam som ich videl len som si to vtedy nevsimal, len sa tam mihli
trosky som zarezal, prve rezanie spocivalo v uprace poklopov vodica a velitella, strela ich ma vedla seba, kdezto klasicke BRDM ma poklop velitela posunuty mierne dozadu, asui kvili osadeniu nocneho videnia
dalej by som chcel poziadat ci niekto nema lepsie foto priestoru strelca (vrchna cast kde ma strelec hlavu), nasiel som len jedno male foto okolo sedacky a este detail otvoreneho INFRA zameriavaca, nachada sa po lavej pravej strane veze, dik
Tie čierne hady boli na namaľované na množstve techniky, hlavne u bojových útvarov. Bola to iba pomôcka pre správne rozmiestnenie kamuflážnych polí. Práškové farby sa nenanášali pri každom cvičení, očistiť od toho techniku a pripraviť ju do stavu leštenky bolo dosť prácne.
ahojte, hansi ano to vsetko chapem ze sa hady pouzivali ako pomocne rozhranie pre nanasanie docasnych praskovych farieb, ale otazka znela, ci sa tenke hady pouzivali aj bez praskovych farieb, npr. na rozbitie siluety techniky dakde medzi stromami krikmi hustine atd... ked sme uz u tych farbach, robi MR.Paint tieto odtienie z cias CSLA.? e este jedn otazka mimo aky je rozdiel medzi farbami Tamia klasika XF a tie novsie LP..? nasiel som aj vlakno kde sa o tom pisalo, ale okrem osobnych konfrontacii som sa nic nedozvedel
teraz k stavbe, klasicke BRDM a aj strela ma stredny periskop vodica vyssi, az po vrch, trumpeter to neriesil, tak som to vybrusil, takisto som vybrusil aj otvor aj pre stredny periskop velitela, origo tam mal trumpeter osadenie pre infra, no a dragon ma len stvorceky na vyfarbenie