Pěkný postup cencul ...tak mě napadá, nechceš si dát takovej malej čelenč na novej rok??! ..že bys třeba do konce ledna nastříkal aspoň jeden libovolnej panzer, do zakládní camo. Třeba nějakou trojku hmmm ...každopádně jinak vše nejlepší do nového roku, ať se Ti daří
Nie, nie - žiadny farbo "čelenč" nebude, trojka ešte nie je hotová Aby si niekto nedaj bože nemyslel, že sa toho bojím, to teda rozhodne nie, len teraz mám trochu iné problémy - plánoval som totiž, že striekať už budem v novej lakovni, no tá je ešte stále v nepoužiteľnom stave....
budúce modelárske pracovisko
... a v tej aktuálnej mám totálny bordel, a aby toho nebolo málo, tak mi tam non-stop pribúdajú krabice od jednej českej firmy
:-)
Ale na tú fázu striekania sa už neuveriteľne teším, dokonca som si Ježiškovi napísal aj o ďalší nový equipment
Nový gun, asi som celý rok poslúchal....
Určite ale ako prvé pôjdu na ranu Pz.IV Ausf F2 - táto a aj tá prvá z úvodnej strany, ale tú ešte tiež musím trošku doladiť Do tej doby sa musíš uspokojiť aspoň s ukážkou mojej staršej tvorby - to aby si veril, že občas aj niečo dokončím... teda takmer - ako môžeš vidieť, ešte aj tie podložky sú neni hotové.
Jo a ĎAKUJEM za novoročné prianie, a rovnako želám aj ja Tebe i všetkým ďalším aktívnym členom MF, ktorý tu tvoria aký-taký zmysluplný obsah, v Novom roku 2025 len to najlepšie, hlavne veľa tvorivých nápadov, a niekedy aj pevné nervy
Po včerajšku mám zlepenú vaňu a korbu do jedného kusu + pribudlo zopár detailov
Oproti iným stavbám som tentokrát použil lano od firmy ANYZ, no pri celkovej dĺžke lana 73 mm (1:72) mi jeho obmotanie na držiak nevyšlo tak, ako to vídať na fotkách skutočných strojov. Neviem, kde sa stala chyba, no toto lano od ANYZ-u je vyrobené s oceľových drôtikov, a je tuhšie na ohyb, tak možno po súčte nejakého milimetríka k milimetríku sa to naskladá, a potom je výsledok ako na mojom modeli. Ale už to nechám tak, ako som to dokončil.
Teraz ma ešte čaká odstránenie ďalšej z chýb FlyHawku - oprava plášťa hlavne, ktorý je "zľahka" mimo os ....
.... a musím vymyslieť nejaké trochu realistické uchytenie vezených kanistrov na streche veže. Na niektorých modeloch alebo kresbách tohto tanku som videl pre ne urobené poľné držiaky, ale podľa fotiek, ktoré mám tam nič také nebolo. Budem teda postupovať podľa tejto jednej fotky, ktorá na podobnú konfiguráciu kanistrov
Dobře ses rozjel. Každopádně ty kanystry na fotce jsou stažené asi třemi provazy. První je stáhne všechny dohromady, druhý pod madly napříč k těm hákům věže a třetí dozadu. Tak jak je máš ty s tou nekompletní druhou řadou by to bylo rozhodně složitější. Každopádně tohle řešení je docela drsňárna. Při první trefě máš nad hlavou plameny pekelné
No tak to tě čeká ještě trocha roboty, než to bude koutek k modelaření... ale však si počkáme + nová Iwata, to bude maso . Diorámky super a dokonce i s figurkama, tak na ty se teším ..Jinak také Ti děkuji za přání. No a tak trochu si mě nakopnul, jak si to psal v nějakém jiném tématu o technice a tak sem si řekl, že si tady založím stavěcí vlákno, už brzy snad do konce ledna, něco sem dostal pod stromeček.. ještě akorát by sem chtěl dodělat dva resty. No trochu to tu prostě oživit, svojí fušařinou