Práším, špiním, bahním. Na fotkách to vypadá hnusně, oko je milosrdnější. Hakl má být zaprášený s lehkým bahnem na kolech a pásech. BA chci špinavý, trochu mokřejší. Z 98% hotovo, ještě to zašpinění musím doladit. Jestli se podaří...
Začal jsem před nějakou dobou Leopard 2A4 od Meng. Mám obtisky na českého, bude s číslem 44. Stavebnice není špatná, článkové pásy jsou klik klak a soudruzi je dobře vychytali. Sice hodně práce, ale výsledek perfektní. Díly k sobě občas nepasují úplně stoprocentně, ale žádná katastrofa. Bojuju s barvou, koupil jsem RAL6003 od ATOM (NATO Green) i novou Real Color a obě jsou moc zelené. Snad to nějak doladím, ale odstín podle reálného tanku asi netrefím. Po nástřiku jsou odstíny skoro stejné, RC je nepatrně světlejší.
Přílohy
štětcem na papíře jsou odstíny tmavší, než po nástřiku na model
Pokračování na Tigerovi. Nastříkal jsem zimní kamufláž. Po nějakém expermentování s AK Washable White barvou jsem se vrátil k osvědčené akrylové Tamiye.
Asi patnáct let se mi válí ve skříni nedostavěný hakl od Tamiye. Původně to měla být sanitní verze, líbila se mi varianta s velkými červenými kříži v bílých polích. Ale nevěděl jsem co se strohým interiérem, jak ho zakrýt, zaplachtovat, aby nebylo dovnitř vidět. Nakonec z něj bude povstalecký z Řevnic, mám obtisky od Kagera. Když jsem se po letech vrátil k jeho stavbě, tak zjišťuju, že Tamiya vůbec není tak skvělá, jak se traduje. Hlavně detaily nejsou nic moc. O gumácích nemá smysl psát, ty jsou fakt hnusné.
Přílohy
Naposledy upravil Bobanski dne 30 říj 2024, 12:26, celkově upraveno 1
Bobe, Tvoje stavby jsou pro mě stálou inspirací a motivují mě stavět, navíc mám takovou podobnou filozofii a asi stejně moc temelínů po skříních Mám ale dotaz na ten Miniart, již několik let mě lákají jejich předlohy, ale vždycky se na to vykašlu kvůli té rozkouskovanosti. Teď si ale říkám, že nastal čas prolomit ledy, jak se stavělo toto? Dala se nějak rozumně udržet ta geometrie podvozku? Díky.
Tento konkrétní model jsem nestavěl (čeká mě ve skříni) ale modely od Miniartu stavím a vcelku bez problému. Jediné co mě vadí je jejich měkký plast. Samozřejmě to není Tamiya kde slepíš 50 dílů a máš za dva večery hotovo. Je to běh na delší trať, ale například u T-55 Enigma mě čistě stavba zabrala 2 týdny ( nemá interiér).
K tomu Miniartu - dílů tisíc, ale sedí to parádně. S podvozkem žádný problém, bál jsem se lícování kapoty, ale až na jeden malinký problém, kde to trochu nesedí (ale bavíme se o desetinách mm) bez problémů. Spraví to trochu síly a malinko tmelu. Narazil jsem problém u leptu mřížky předního chladiče, který je sice tenký, ale zjednodušený a asi má trochu špatné rozměry. Ve stavebnici jsou dokonce dva. Použiju plastový. Mě baví víc stavba než patinování, takže já si Miniart užívám Co se týče plastu, mně se zdá akorát, je to ale subjektivní záležitost. Nejnáročnější projekt byl zatím T-55, ten jsem stavěl fakt dlouho. U Pz. IV i T-34 byly trochu problémy s lícováním některých dílů, ale nic zásadního.
U T-34/85 s interiérem jsem měl taky trochu problém po vlepení vnitřních stěn se zavřením věže. Jinak já jsem stejný. Stavbu si užiju a barvení s patinou protrpím.
Díky borci, šlo mi hlavně o ta auta, řadu německých náklaďáků, super je také ta řada té tříkolky Tempo. S auty nemám moc velké zkušenosti a vím, že u řady Gaz se hodně mluvilo o složité konstrukci šasi. Zkusím na úvod asi Blitze a uvidím, ještě jednou díky.
Z náklaďáků od Miniartu jsem stavěl G7117 (stejný podvozek) a Blitze early. U obou šasí v poho. Žádné komplikace, pokud si ne nezpůsobíš sám. Nebál bych se toho. je to jen další plastová stavebnic
Stavebnic Miniart (a to samé ICM) není potřeba se bát. I když je podvozek komplikovaný, s geometrií nejsou problémy. Nic se nelepí na tupo, dílky do sebe krásně zapadají. Já na Miniart nedám dopustit