Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-35, Alanger, 1:35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Patero » 26 lis 2007, 20:55

no jo... a to rovno z Humniska... fajn nápad, len kto by mi dal do prenájmu tak velkú halu... :grin: inak už som sa pohrával s myšlienkou tohto drobčeka si urobiť v šestnástke... no uvidíme... Najprv musím dokončiť LT-38 a haklíka...
Patero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 26 lis 2007, 21:03

Patero píše:no jo... a to rovno z Humniska... fajn nápad, len kto by mi dal do prenájmu tak velkú halu... :grin: inak už som sa pohrával s myšlienkou tohto drobčeka si urobiť v šestnástke... no uvidíme... Najprv musím dokončiť LT-38 a haklíka...

no ak by si ho chcel tak ti ho rád zapozičám aj so všetkým čo k tomu je, ale malo by to možno dĺžku cez pol metra
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

• Odpovědět s citací

Re: T-35 ( vercajch)

Příspěvekod D.Hawk » 27 led 2008, 15:24

Tak nemusi to bejt zrovna kovový laufy..Staci tyhle odvrtat. Je to behem chvilky a vypadá to o třídu líp
D.Hawk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 27 led 2008, 15:41

Taková věc patří na vodu,jako křižník a né na pásy :o ,ale líbí se mi to moc =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod venco » 01 srp 2008, 21:02

PetrBM píše:takže dnes som sa pustil do striekania pásov, bolo ich nekonečne, okolo 320 :shock: striekal som farbu od Agamy Me 47 farba pásov

Striekané to bolo pištolov Fengda, ktorú mi zapožičal kamarát Jozef aj s kompresorom.(Inak tento človek sa venuje papírákomv mierke 1:16, ktoré sivyrába a stavia sám a jeho posledná novinka je článok pásu, ktorý je z 32 dielov!!!!!!)

to PetrBM chcem sa spitat mam taky isty kompresor ako ty. naco sluzi tam ta flasa?
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chinaman » 02 zář 2008, 10:10

.
Naposledy upravil chinaman dne 22 srp 2009, 19:04, celkově upraveno 1
chinaman

• Odpovědět s citací

Re: Re:

Příspěvekod PetrBM » 02 zář 2008, 21:24

venco píše:
PetrBM píše:takže dnes som sa pustil do striekania pásov, bolo ich nekonečne, okolo 320 :shock: striekal som farbu od Agamy Me 47 farba pásov

Striekané to bolo pištolov Fengda, ktorú mi zapožičal kamarát Jozef aj s kompresorom.(Inak tento človek sa venuje papírákomv mierke 1:16, ktoré sivyrába a stavia sám a jeho posledná novinka je článok pásu, ktorý je z 32 dielov!!!!!!)

to PetrBM chcem sa spitat mam taky isty kompresor ako ty. naco sluzi tam ta flasa?

plastová flaša tam bola ako tlaková nádba

Neviem naisto ale tú hviezdu na vrchu hlavnej veže si mal asi zbrúsit.Povodne bola plechová a používala sa len na prehliadkach.Inak sa mi páči. =D> Ja svojich pásových drobcov kvoli miestu bohužial musím predat. :roll:

Je možné, že ak kúpim niekedy novú pištol, tak ho znova prestriekam a podobne, inak o tej hviezde som to nevedel,ale asi tam zostane.

Momentálne je u mňa modelárstvo kvôli tomu, že som od jara bez pištole mŕtve a ani Aláh netuší či sa tento rok k modelom vrátim, alebo ako to u mňa s modelárskom činnosťou vôbec dopadne :bad: :-k
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patero » 03 zář 2008, 09:03

tento kompresor nemá vzduchojem, tak som ho tam dorobil z plastovej flaše. Potreboval som k tomu len to, čo je na obrázku. Takže rozvodku, dve príruby na hadicu, kúsok hadice a teflonovú pásku. Odmontoval som regulátor talku vzduchu, vsunul tam tú rozvodku, na to som primontoval tú hadicu, nakrútil flašu, pripevnil ju remeňmi o blok kompresora a je hotovo. Táto flaša je vsadená medzi piest a regulátor vzduchu. Slúži ako zásobník vzduchu. A jej jediným účelom je odlahčenie rozbehového kondenzátora kompresora. Pretože pokial tam tá flaša nebola, tak sa kompresor rozbiehal takmer každú sekundu, par krát potlačil vzduch a opäť sa vypol. Dala by sa takáto istá flaša namontovať aj za regulátor, ale to nieje dobré z toho dôvodu, že vzduch by stratil stabilitu. Lebo pokial by ste si nastavil na regulátore cca 1 ATM, tak by sa naplnila hadica aj so vzduchojemom až po striekačku, ale počas činnosti striekačky by regulátor nestíhal udržiavať tento tlak a postupne by vám klesal, až pokial by ste neprestali striekať. Takže ja si nastavujem tlak so stlačenou spúšťou striekačky. Tým pádo docielim stabylný prietokový tlak s tým, že pri prvom stlačení mi odfukne nahromadený prebitočný tlak... Jo a zo slovhových prác som na škole patril medzi elitu.... až na ten zasr... ehm... pravopis... 8)
Přílohy
PICT3122.JPG
Patero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod venco » 30 říj 2008, 22:39

Patero píše:tento kompresor nemá vzduchojem, tak som ho tam dorobil z plastovej flaše. Potreboval som k tomu len to, čo je na obrázku. Takže rozvodku, dve príruby na hadicu, kúsok hadice a teflonovú pásku. Odmontoval som regulátor talku vzduchu, vsunul tam tú rozvodku, na to som primontoval tú hadicu, nakrútil flašu, pripevnil ju remeňmi o blok kompresora a je hotovo. Táto flaša je vsadená medzi piest a regulátor vzduchu. Slúži ako zásobník vzduchu. A jej jediným účelom je odlahčenie rozbehového kondenzátora kompresora. Pretože pokial tam tá flaša nebola, tak sa kompresor rozbiehal takmer každú sekundu, par krát potlačil vzduch a opäť sa vypol. Dala by sa takáto istá flaša namontovať aj za regulátor, ale to nieje dobré z toho dôvodu, že vzduch by stratil stabilitu. Lebo pokial by ste si nastavil na regulátore cca 1 ATM, tak by sa naplnila hadica aj so vzduchojemom až po striekačku, ale počas činnosti striekačky by regulátor nestíhal udržiavať tento tlak a postupne by vám klesal, až pokial by ste neprestali striekať. Takže ja si nastavujem tlak so stlačenou spúšťou striekačky. Tým pádo docielim stabylný prietokový tlak s tým, že pri prvom stlačení mi odfukne nahromadený prebitočný tlak... Jo a zo slovhových prác som na škole patril medzi elitu.... až na ten zasr... ehm... pravopis... 8)

To Patero : mam dotaz čím si utesnil koncovku na fľaši mne tam stále uniká vzduch aj pri použití pásky na tesnenie PTFE tesniaca páska-vit GW
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Patero » 06 lis 2008, 14:19

utesnenie je urobené tak, že v tom vrchnúku je s relatívnou maximálnou presnosťou vyrobená diera (vyvrtané a dobrúsené pilníkom) a z vonkajšej strany je opeť vlastnoručne vyrobená gumená podložka. Vyrobil som to z takej mäkkej pololepiacej gumy. V pieskových baniach sa s tým lepia do kopy pásy na dopravu piesku. Ale myslím si, že by na tento účel mohla poslúžiť aj duša z kolesa bicykla. Z vnútra je potom dotiahnutá matica. Ono... v podstate je to zázrak, že to nefučí.... :grin: :grin: :grin:
Patero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 30 čer 2009, 08:04

Pásy (myslím jako originál ve stavebnici) sou jaké? Šlo to slepit,..a co otřepy,.......Mám ho aktuálně nachystaný pro nákup "nutných věcí", tak že bych napsal kolegovi aby sehnal kováky když tak,....(ale sem neměl odvahu se mrknout do krabice zatím :grin: )
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 30 čer 2009, 09:52

Pásy z časti ujdú, len u niektorých sú v strede jamky, takže ich musíš nalepiť tam kde to nebude vidieť, no ale Friuláky by tu bolo vcelku zaujímavé ale bolo by ich treba tuším cez 300 :grin:
Od koho máš Alanger or ICM? ICM je trochu kvalitnejšie :twisted: :lol:
Ale šak pusti sa do neho, ja špekulujem, že ho prekopem, teda znova ho napatinujem #-o
PetrBM

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod PetrBM » 30 čer 2009, 09:53

Bobanski píše:Paradni korab ruskych stepi :-)

skorej statický terč :grin:
PetrBM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 30 čer 2009, 10:35

PetrBM píše:..Alanger or ICM?

ICM : http://www.internetmodeler.com/1998/oct ... cm_t35.php
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 30 čer 2009, 10:48

ICM má vraj kvalitnejšie výlisky, inak sa neliší v ničom ani vo výbere kamufláží, takže prajem príjemnú zábavu :wink: =D>
PetrBM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno