Clapci díky moc ste ma potešili. Pozerám, že tie vyväzovacie laná s ktorých som mal dilemu sa Vám asi pozdávajú, keďže ste to niako neokomentovaly nie sú ani rušivé
zaujimavy napad s tou kriedou. tiez sa mi paci sfarbenine doku a kontrast s panzer sivou. ten kraj co si musel poriesit tou bielou penou by som mozno skusil poriesit jej odpilenim po celej dlzke dioramy. vtaky hodne podarene. s figurkami by som zvazil vyber. osobne by som pouzil co mozno najviac technikou a namornikov v pestrejsich farbach ako ciernych tankistov. tiez by som zvazil pouzitie toho tanku co ma byt akoze vykladany. na tej priehladnej tycke to bude vyzerat vzhladom na rozmer celej dio dost dominante a bude putat pozornst. zvazujes znazornit aj lana a povedzme aj haky na ktorych akoze visi? tuto cast by som bral ako najvacsiu vyzvu. na takychto dioramach je prave toto najzaujimavejsie- ako sa modelar vysporiada so znazornenim "zavesenia". kazdopadne drzim palce a dufam ze ta to bude bavit az do uspesneho konca lebo zatial to vyzera skutocne zaujimavo.
Štepán: ano je to pravda takto tie laná vyzerajú fakt čudne ale nakoniec to dá zmysel presne ako píšeš ... Matto: Kraj vody orezávať nebudem bolo na tom hodne práce a nechcem to skaziť takou banalitou, čiže bude to tak ako to je ... Zavesenie tanku bude znázornené chystám sa tam spraviť celú konštrukciu na ktorom je zavesený samotný tank. Dominanta vykladajúceho tanku je vyditelná už len samotnou velkosťou Neubaua a to bol aj zámer celej tejto stavby (výškové rozdelenie a celková výška z neho spraví medzi 72-ami neprehliadnutelný model ) pôvodne tam mal byť len on samotný, ale potom som zistil, že v zbierke nemám Pz.I A tak som to skombinoval takto spolu. Figurky to je taká dilema ... fotky ktoré som dohladal na nete znázorňujú väčšinou samotnú osádku tanku ... Ale aj tam som vyriešil kompromis s Agnarovou pomocou bdú tam 4 čierny jeden zenený a dvaja modrý
Slúbené fotky. Osádka Pz.i je hotová trocha mi velitel nesadol tak ako mal a ruka mu nedolieha na strop Pz.I je tam maličká fuga, ale nechám to už tak ... fotkysú trocha mimo hlavne prvé dve
Takže dnes sa dokončila 3 figurka. Pomaličky napredujem ešte dve a pokračujem na Neubauovi a potom zasa na figurkách pracovníkov prístavu. Musím streidať činnosti aby som to úspešne dotiahol do konca