Tak jsem poslintal klávesnici, ještě že je odolná proti tekutinám a nyní si du dát pár panáků slivovice na vzpamatování.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Jirko, cim delas a jak ty svary u kazde veci ,co je na korbe, to je tmel a nebo plastova tycinka naleptana lepidlem ci uz hotovy dil a ten naleptas a udelas z toho ten svar? Strukturu toho svaru delas cim, skalpelem? Vypadají hodně dobře..o:)
Nádherná detailní práce a zároveň podrobný návod jak stavět KT v nejvyšší možné kvalitě. Moc rád si procházím tvoje starší témata a snažím se něco přiučit.
Aleš: Sváry jsou modrý tamiyácký dvousložkový tmel. Při tvorbě svárů bylo nejdůležitější vysledovat jejich přesný tvar, na KT je možné najít hodně různých typů svárů a soustředil jsem se na to, abych je udělal správně. Co se týká jejich tvorby, tak nemám žádný konkrétní postup. Vždycky jsem vzal to co jsem měl u ruky nejblíže- buďto nějaký kousek plastu, nebo odřezek, cokoliv.. a tím jsem tvaroval. Na ty největší sváry jsem si ale pomáhal tupováním zubním kartáčkem a naopak u těch nejmenších jsem použil malý jednorázový skalpel s plastovou úchytkou. Ten se mi na to osvědčil nejvíce, protože je lehký a člověk může dokonale kontrolovat svůj pohyb.
Prosím vieš mi vysvetliť,ako pracuješ s tým tamiyácky tmelom??? Mám doma modrý ako ja zelený,ale pre mňa je s nimy práca nemožná!! Vodou sa nedajú rozriediť,ani vyhladiť,hrozne lepia ako na prsty,tak na plast a nástroje. Čo používať ako separátor,prípadne čím ten tmel riediš??? Všade v ázii tie tmely modeláry hodne využívajú aj na robenie figúriek,ale ako som písal mne sa s ním nedá robiť....
Díky Filipe! Během stavby jsem použil jak zelený na figurky, tak modrý na model. Nemůžu porovnávat, jak jsou na tom ve srovnání s ostatními tmely, protože jsem nikdy nic jiného nevyzkoušel, ale pracuje se mi s nima celkem dobře (síla zvyku). Pokud vím tak asi ničím ředit nejsou, resp. nikdy jsem to nezkoušel. Jako separátor většinou používám čistou vodu (ok, občas pracovní nástroj oslintám ). Stajně tak při promíchávání tmelu je třeba mít prsty namočené ve vodě, jinak se tmel váženě přilepí.