Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

T-90 , Zvezda , 1/35

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: T-90 , Zvezda , 1/35

Příspěvekod Mikojan » 07 led 2012, 17:08

Áááá, zase sa nám tu rozbieha debata veľmi podobná debate na tému Dana. Zdenku.c. pokiaľ viem konverzné sady existujú. No poviem Ti, sú mimo môj rozpočet. A keď už hovoríš o vyjadreniach ruských modelárov, tak napíš aj niečo konkrétne, nie len strohé zhrnutia. Ak môžem poprosiť.
Mikojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenek.c » 07 led 2012, 18:06

Mikojane nemyslím ty staré konverzní sady, nejsou na Zvezdu, což asi víš, ale ty o kterých píší, že teprve udělají.
Jinak tady si můžeš přečíst o stavbě a o chybách:

http://panzer35.ru/forum/45-8059-1

http://panzer35.ru/forum/60-7970-1
Naposledy upravil zdenek.c dne 07 led 2012, 18:27, celkově upraveno 1
zdenek.c

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mikojan » 07 led 2012, 18:21

Zdenku ďakujem za linky a hneď sa do nich pustím.
Prikladám jednu akčnú fotečku.
Přílohy
78шг.jpg
Mikojan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 07 led 2012, 18:28

Tak stavby takového kousku se asi tady nedočkáme, sorry za OT.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 07 led 2012, 20:05

Ne, takhle ho opravdu nehodlám ztvárnit :-D

Dnes nastal čas se do modelu pustit. Narozdíl od návodu jsem začal lepením korby. Zatím vše pasuje moc pěkně. Ani plast není tak měkký, jak jsem čekal. Např. u Zvezdí Mi-24 je měkčí. Lepení je opravdu hodně, než nalepím všechny díly na svá místa, strávím u toho asi docela dost hodin, ale toho nelituju, protože je to parádní modelářská prácička.
Přílohy
DSCN0534.jpg
DSCN0535.jpg
DSCN0536.jpg
DSCN0537.jpg
DSCN0538.jpg
DSCN0539.jpg
DSCN0540.jpg
DSCN0541.jpg
DSCN0542.jpg
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Bukovinsky » 07 led 2012, 20:24

Neuman Peter píše:
Odeslat od Neuman Peter v Sob Led 07, 2012 12:42 pm
Hummer, nebolo mojim cielo zasvinit ti tenu,OSPRAVEDLNUJEM SA TI. #-o [-o< :)
Peťo,ja som to myslel v dobrom.Božičku,veď sú tam aj smailíci.Nechcel som ťa uraziť.Máš to naozaj super,a že je to trošku výraznejšie-90% modelov na MF je podobných.Buď ideš s nami,alebo .... :grin:
zdenek.c píše:
Odeslat od zdenek.c v Sob Led 07, 2012 3:13 pm
To Radek3057: ona by možná větší modelářská erekce byla, kdyby to byla T-90, ale vzhledem k tomu množství chyb si asi ti co chtějí
T-90 musí počkat na opravné sady či konverze, které asi brzo vyjdou od ruských firem a nebo se pustit do samodomo práce a v tom
případě je čeká docela fuška.Jinak takto je to něco, dle ruských servrů, co není ani prototip a ani sériová T-90.
Zdeňku,nato,ako dlho Zvezda tento model robila,sa ani nedivím,že sa to niektorím nepáči.Príliš veľké očakávania.Každý,kto trošku pozná históriu T 90,vie,akou tŕnistou cestou táto mašina prešla,až kým sa z nej stal sériový tank zaradený do výzbroje.Ako veľa rôznych variácií bolo.Evidentne v priebehu vývoja si v Zvezde povedali,že už im tie nápravy nestoja za tie peniaze.Teda môj názor.A že to rusáci zadupali pod zem...čo ste vy urobili s Danou....?Neberte to ako urážku.Je asi normálne,že modelári tej ktorej krajiny je predloha,dokážu výrobcovi naložiť.Snaha o dokonalosť je nám asi daná.Ako príklad Su 27 od ICM,ten nový-reakcie boli:ťažšie zlepitelný,ale krásny,presný,jemný...A potom príde Neomega a urobí opravné sety,kde musíš vymeniť 70% z centroplánu.To,že opravné sety prídu je jasné-z čoho by potom tie firmy žili.Mám otázku,kto tu má sety od Miniarmu na prestavbu T 72 na T 90?Sedí vám to?Podla Romana B 76 nie veľmi.A to ich dáva na Tamiyu,ako má a stáli mraky peňazí,ktoré si ja napr. nemôžem dovoliť utratiť.Číže až našetrím,tak tých 25 éčiek za tento paskvil dám a budem si nahovárať,že to 90 je.Hummer odpusť,že som sa ti tu tak rozpísal.A ešte raz:nechcel som nikoho uraziť.
Marek Bukovinsky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Neuman Peter » 07 led 2012, 22:11

Ja sa na nehnevam,ani neurazam :D :-D
Hammer som rad ze si nastartoval.. :D
Neuman Peter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 07 led 2012, 22:29

:-& ;-I Marku,velmi dobře jsi to napsal :arrow: ,díky za to. [-o<
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Remcal » 07 led 2012, 22:45

Hummer píše:Ne, takhle ho opravdu nehodlám ztvárnit :-D

Dnes nastal čas se do modelu pustit. Narozdíl od návodu jsem začal lepením korby. Zatím vše pasuje moc pěkně. Ani plast není tak měkký, jak jsem čekal. Např. u Zvezdí Mi-24 je měkčí. Lepení je opravdu hodně, než nalepím všechny díly na svá místa, strávím u toho asi docela dost hodin, ale toho nelituju, protože je to parádní modelářská prácička.

No to mně poser!Osobně z vysoka kašlu na to jak moc to sedí vůči originálu,protože TOHLE vypadá fakt HODNĚ dobře!!
Jo,jinak,zdá se,že hoří pořád stejně dobře. :-k
Remcal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenek.c » 08 led 2012, 00:10

Marku napsal jsi to pěkně a asi budeš mít i částečně pravdu.Mě jsi nijak nenaštval a ani neurazil,
já jen konstatuji, jak na tom tento model je a nic víc.Je každého věc co s tím udělá.
Jinak ty konverze od Miniarmu mám všechny a je pravda, že některé sedí líp, jiné méně a hlavně
ani ony nejsou úplně 100%.
Zvezda je na první pohled pěkná, mám ji, jen ty chyby jsou docela veliké.Počkám zatím se stavbou.
Ono časem bude možná víc modelů T-90. Psalo se, že něco chystá Meng (obě věže), trumpeťáci se
podle mě taky přidají.
Dál tuto stavbu už zasírat nebudu a budu ji určitě sledovat.
zdenek.c

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 08 led 2012, 01:47

Tak z tých prvých progresových fotiek to vyzerá na dosť hi-tech stavebnicu, veľmi kvalitnú! Budem tiež pozorne sledovať stavbu, lebo o nej tiež uvažujem (a možno ju na truc naložím na ten MAZ 537, mám ho totiž doma :-D )

Len jedna pripomienka Hummer - nemáš moc začistené ťažné háky na čele - pozor na deliace roviny
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenek.c » 08 led 2012, 09:24

To myslíš tu dělící rovinu, která tam je vlastně dobře?

T-90 svařovaná (13).jpg

zdenek.c

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 08 led 2012, 10:39

No na skutočnom tanku je vidno, že to nie je prostá deliaca rovina, ale že ide o presadenie formy (ľavá "polovica" je posadená vyššie ako tá pravá)... na modeli je to iba deliaca rovina. A to je proste hneď vidno, že je to dané modelom ako technologický nedostatok... Môj pohľad na vec :wink:
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matej Kavečko Paluda » 08 led 2012, 10:40

Mikojan píše:Zdenku ďakujem za linky a hneď sa do nich pustím.
Prikladám jednu akčnú fotečku.

Mikojane, toto nie je T-90, ale T-72B(M)(oficálne T-72B model 1989)....je podobná prvým kusom T-90 s liatou vežou, ale tu sa jedná iba o klasickú T-72B s reatívnym pancierom Kontakt-5 namiesto staršieho typu Kontakt-1.......v Ruskej armáde ich slúži stále pomerne veľký počet.

Ku stavebnici......mám ju tiež doma, vyzerá luxusne. Chalani držím palce pri stavbe, dúfam, že v priebehu roka sa do nej tiež pustím. A ešte k tej vierohodnosti..........ruskí modelári sú známi svojím až hnidopišským postojom k detailom, ale zato vo finále drvivá väčšina z nich zabije celú krásnu stavbu povrchovou úpravou ála jednoliata zelená farba bez nejakého oživenia povrchu, max. trochu pošmrdlanie pigmentami či pastelmi.......samozrejme česť výnimkám ako napr. Golikov, Jut či Demčenko. Takže je vec vkusu, či radšej dokonalá kópia do posledného šroubu alebo radšej model- kópiu, ktorá sa na T-90A veľmi verne podobá, hoci nie stopercentne, ale urobím z toho model, na ktorý sa bude dať s radosťou pozerať a bude atraktívny na oko. Toš, nech si každý vyberie, čo mu vyhovuje....ja volím druhú cestu, pretože dokonalosti sa nedočkám nikdy.
Přílohy
t72bmyd9.jpg
T-72B(M)
Matej Kavečko Paluda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrBM » 08 led 2012, 12:12

technická otázka :!:
Má T-90 rovnakú hlaveň ako T-72 :?: Chcem tento model, ale mám v pláne aj kovovú hlaveň od RB, len neviem, či sa zhodoje, alebo tam je niečo iné.
Mal si si zohnať a naštudovať podklady......
Návod sú pre mňa dostatočné podklady.
PetrBM

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno