Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Sd.Kfz.186 Jagdtiger (Henschel) 1/35 Dragon

Příspěvekod Honza Lexa » 01 črc 2011, 20:01

Radek3057 píše:Nedávno jsem ho stavěl a prezentoval jsem ho na modelforu tedy jen rozdíl byl v tom že to byl Porsche, taky jsem použil friuly, použij hnací kolo kovové co máš v balení od pásů,mě to sedělo o něco lépe než plastové a za 2hé zadní napínací kolo je na ose která se dá trochu pootočit do zadu a tím se ti pásy o kousek napnou,nebo naopak je skoro u země a pásy se prověsí, koukni na video "jagdtiger od Iselhornu na youtube " tam je to hezky vidět že zadní hnací kolo je téměř u země v rovině s ostatními koly.

Tvůj Jagdtiger jsem viděl. Pořádně jsem ho studoval. O tom posouvání kola vím, ale udělal jsem chybu, že jsem tu osu přilepil na tvrdo. Zkusím ji uříznout a kolo kousek posunout dozadu
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slamakos » 01 črc 2011, 20:26

Radek3057 píše:Já bych jen dodal že super figurky k tomuto máš v sadě " otto carius" od tamie je to jen v pytlíčku a mají to v MPM jsou tam 3 figurky s hodně slušnými detaily přímo na jagdtigera, "velitel,řidič a frajer co postává a opírá se o střechu, výhodou je že je prostě natřeš do černé a máš to a stojí to 90 korun. ty figurky co jsi si koupil jsou taky slušné jen nevýhoda je že ten jeden velitel co se dává do věže má maskovací uniformu a ta není zrovna nejlehčí na namalování, ale pokud budeš mít podložku tak dáš před tank toho frajera co má ruce v kapsách,na korbu posadíš velitele a máš to :)

Ono v té sadě je jiný problém než že by musel velitele do věže maskovat-(nemusel střihově je maskovací i černá uniforma stejná ,takže klidně může být černá ) ,ale sada je kombinací tankistů WH a SS ti SS jsou právě velitel dověže a a stojící borec z rukama v kapsách v pravo od něj.
Hotovo:Panther A -SOFIE 1:35 Old Italka : viewtopic.php?f=7&t=61291
Panther.G .IR -Dragon 1:35 : viewtopic.php?f=7&t=53658
Bergepanther -remake- 1:35 : viewtopic.php?f=7&t=59979
Rozestavěno: ke konci války 1945 : viewtopic.php?f=334&t=54144
slamakos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 02 črc 2011, 04:20

slamakos píše:
Radek3057 píše:Já bych jen dodal že super figurky k tomuto máš v sadě " otto carius" od tamie je to jen v pytlíčku a mají to v MPM jsou tam 3 figurky s hodně slušnými detaily přímo na jagdtigera, "velitel,řidič a frajer co postává a opírá se o střechu, výhodou je že je prostě natřeš do černé a máš to a stojí to 90 korun. ty figurky co jsi si koupil jsou taky slušné jen nevýhoda je že ten jeden velitel co se dává do věže má maskovací uniformu a ta není zrovna nejlehčí na namalování, ale pokud budeš mít podložku tak dáš před tank toho frajera co má ruce v kapsách,na korbu posadíš velitele a máš to :)

Ono v té sadě je jiný problém než že by musel velitele do věže maskovat-(nemusel střihově je maskovací i černá uniforma stejná ,takže klidně může být černá ) ,ale sada je kombinací tankistů WH a SS ti SS jsou právě velitel dověže a a stojící borec z rukama v kapsách v pravo od něj.

Dík za vysvětlení. Koupím ještě tu sadu "Otto Carius" a uvidíme, jak se s tím poperu. Vím, že se mi budete smát, ale chci zkusit i ten maskovací vzor. Nic horšího, než že to budu přemalovávat na černou se stát nemůže. A podle mého laického názoru mi přijde těžší pěkně vystínovat černou, jak ten maskovací vzor nebo se pletu?
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slamakos » 02 črc 2011, 09:16

El.Barto píše:
slamakos píše:

Dík za vysvětlení. Koupím ještě tu sadu "Otto Carius" a uvidíme, jak se s tím poperu. Vím, že se mi budete smát, ale chci zkusit i ten maskovací vzor. Nic horšího, než že to budu přemalovávat na černou se stát nemůže. A podle mého laického názoru mi přijde těžší pěkně vystínovat černou, jak ten maskovací vzor nebo se pletu?

Vůbec není důvod k tomu ,aby se ti někdo smál ,bez toho vyzkoušet namalovat maskovací vzor nikdy nezjistíš jak na to, bylo tady na modelforu několik super návodů jak na maskovací uniformy k jednomu z nej patříl ten od WOLFa v diorámatech ,ale je bohužel pryč. Dám ti sem tedy můj zjednodušený návod jak to dělám já třeba právě pro Hrachový vzor používaný také na tankové uniformy :
1.Nástřik celé figurky převládající barvou (v tomto případě světle hnědá) já použivám akryl Tamiya
2. Vymalování větších maskovacích polí písková a zelená ,já používám Valeja na štětec (odstíny můžu poskytnout ,ale až doma píšu to z dovolené) ,velice důležitý je u tohoto vymalování odpovídající štětec, vyzkoušel jsem jich spoustu a trochu k světu to začalo vypadat až ze štětcem- teď určitě zkomolím název ,ale je to Kolinsky- Rotmader 3/0
3. Domalování malých maskovacích polí (hrachu) -pozor nejsou všechny jako tečky jsou to oválky a pod. -k tomuto používám štětec 5/0 ANDREA
4. Dále standard jako na ostatních figurách detaily, pleťové části , případné stíny a po dokončení matný lak .
Vím ,že je to hodně zjednodušené a možná hodně nesrozumitelné ,ale vůbec neváhej a třeba pisni přes SZ ,nemodelařím dlouho asi cca 2 roky ,ale figurky mne baví a bez rad tady z modelfora bych taky žádnou nedotáhl ani do pro mne přijatelného vzhledu.
Pár fotek mám tady ve chlívku :
viewtopic.php?f=334&t=54144
Držím palce a budu sledovat.
Přílohy
P3011008.JPG
slamakos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 02 črc 2011, 12:02

slamakos píše:Vůbec není důvod k tomu ,aby se ti někdo smál ,bez toho vyzkoušet namalovat maskovací vzor nikdy nezjistíš jak na to, bylo tady na modelforu několik super návodů jak na maskovací uniformy k jednomu z nej patříl ten od WOLFa v diorámatech ,ale je bohužel pryč. Dám ti sem tedy můj zjednodušený návod jak to dělám já třeba právě pro Hrachový vzor používaný také na tankové uniformy :
1.Nástřik celé figurky převládající barvou (v tomto případě světle hnědá) já použivám akryl Tamiya
2. Vymalování větších maskovacích polí písková a zelená ,já používám Valeja na štětec (odstíny můžu poskytnout ,ale až doma píšu to z dovolené) ,velice důležitý je u tohoto vymalování odpovídající štětec, vyzkoušel jsem jich spoustu a trochu k světu to začalo vypadat až ze štětcem- teď určitě zkomolím název ,ale je to Kolinsky- Rotmader 3/0
3. Domalování malých maskovacích polí (hrachu) -pozor nejsou všechny jako tečky jsou to oválky a pod. -k tomuto používám štětec 5/0 ANDREA
4. Dále standard jako na ostatních figurách detaily, pleťové části , případné stíny a po dokončení matný lak .
Vím ,že je to hodně zjednodušené a možná hodně nesrozumitelné ,ale vůbec neváhej a třeba pisni přes SZ ,nemodelařím dlouho asi cca 2 roky ,ale figurky mne baví a bez rad tady z modelfora bych taky žádnou nedotáhl ani do pro mne přijatelného vzhledu.
Pár fotek mám tady ve chlívku :
viewtopic.php?f=334&t=54144
Držím palce a budu sledovat.

[-o< [-o< [-o< [-o< Mockrát Ti děkuju za návod. Napřed to nastříkat základní barvou (hnědá) mě taky napadlo. Valleja na štětec mám, ale asi ne přesný odstín a sehnat je v Olomouci je problém (nemluvím o internetu, ale kamenném obchodě). Zkusím to dát dohromady z těch co mám doma. Ale klidně až budeš doma napiš čísla. Budu jen rád. V Brně jsem mluvil s Alešem Chmelařem a na jeho radu jsem si pořídil štětce Winsor & Newton serie 7 mini. Jsou nádherné. Cena sice jako za pořádný model a snad to bude stát za to.
Figurky mě taky chytly. Určitě to model oživí (pokud to nezkazím). Jen mám dotaz ke stínování. Po nástřiku tou základní světle hnědou udělám stíny a světla a pak teprve začnu malovat ty barevné pole a oválky, že jo?
Jo a protože Cariuse neměli, koupil jsem tyto. Myslím, že budou o trochu líp pasovat
Přílohy
Figurky2.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slamakos » 02 črc 2011, 12:40

Ano jak píšeš,nevýhodou je že právě u toho prvotního vystínování spousta stínů právě maskováním zanikne ,po konečné malbě můžeš nejhlubší stíny dodělat ,švy napustit washem a já ještě používám pigmenty na znečištění ,ale odzkoušením to všechno odladíš .Volbu figurek chválím od DR jsou všechny figurky použitelné já u většiny figurek měním hlavičky za resin hlavně u Němců v helmách od DR je to skoro nutnost.
slamakos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 02 črc 2011, 18:44

slamakos píše:Ano jak píšeš,nevýhodou je že právě u toho prvotního vystínování spousta stínů právě maskováním zanikne ,po konečné malbě můžeš nejhlubší stíny dodělat ,švy napustit washem a já ještě používám pigmenty na znečištění ,ale odzkoušením to všechno odladíš .Volbu figurek chválím od DR jsou všechny figurky použitelné já u většiny figurek měním hlavičky za resin hlavně u Němců v helmách od DR je to skoro nutnost.

Jo to jsem zapomněl napsat. Nechci tu dávat každou fotku. Mám dvě sady hlav od Hornetu.
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 03 črc 2011, 05:40

Mám dotaz. Včera jsem zkoušel dát dohromady malou podložku pod model. Balzu bych chtěl natřít lesklou černou barvou. A teď se blbě zeptám, musím to natřít jen nějakou barvou na dřevo nebo to půjde i třeba černým akrylem od tamiye? Nebo šla by použít nějaká barva ve spreji? (co se prodává na stříkání třeba na auta?) Poraďte prosím.
Přílohy
Dio2.jpg
Dio1.jpg
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 03 črc 2011, 08:31

Môžeš to nastriekať aj čiernym sprejom Tamiya, ale balza je pórovitá - saje farbu, preto bez jej predchádzajúceho lakovania bezfarebným lakom (opakovaného) a prebrúsenia (rovnako opakovaného) nedosiahneš súvislý lesklý povrch - v najlepšom prípade to budeš mať matné, v tom najhoršom to bude matné s lesklými flekmi ...
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 03 črc 2011, 10:06

Hansi píše:Môžeš to nastriekať aj čiernym sprejom Tamiya, ale balza je pórovitá - saje farbu, preto bez jej predchádzajúceho lakovania bezfarebným lakom (opakovaného) a prebrúsenia (rovnako opakovaného) nedosiahneš súvislý lesklý povrch - v najlepšom prípade to budeš mať matné, v tom najhoršom to bude matné s lesklými flekmi ...

Ahoj. Takže prostě neexistuje způsob jak to udělat jednoduše jen natřít a je to? V Obi mi paní doporučila akrylovou černou barvu, že tím to půjde, ale když jsem jí řekl, že to chci na balzu, tak ani nevěděla, co to balza je. Takže jsem ji nekoupil (přijde mi to to samé jako akryly co mám doma?). Čím to mám teda natřít?
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 03 črc 2011, 10:40

El.Barto píše:
Peter Rumis píše:
El.Barto píše:Tak hrubá stavba snad hotová. Vrch ještě není přilepený ke spodku, proto ty mezery. A samozřejmě kola jsou taky jen nasazená. Z fruily mám první "panickou" zkušenost. Začištění zabralo jednu službu, ale výsledek je super. Jsem z nich nadšený. Jen nevím, jestli je délka ok? Měl jsme je o dva dílky kratší, ale asi by mi to urvalo hnací nebo napínací kolo. Díky za rady a postřehy.

Hod foto z boku, aby bolo vydiet ako lezia na pojazdovych kolesach. Vzdy lep napinacie koleso az ked si odskusas dlzku pasu.

Foto přikládám. Přilepené nemám ani jedno kolo. Napínací a hnací drží díky Tac-itu. Na té první fotce mi ten pás přijde strašně prověšený. Jak visí pod hnacím kolem...Na druhé straně mi to přijde dobrý.

Lavy pas mas moc volny. Uber jeden clanok mozno aj dva.Pasy troska casom este povolia.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 03 črc 2011, 10:45

Peter Rumis píše:Lavy pas mas moc volny. Uber jeden clanok mozno aj dva.Pasy troska casom este povolia.

Uz jsem to udělal. Ubral jsem o dva a je to super. Ještě po čase jak se prověsí ten pravý, tak taky uberu.
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 03 črc 2011, 11:18

Jj, normálně zalakovat, pčebrousit, přetmelit, přebrousit, asi opět přetmelit a přebrousit, přelakovat, přebrousit a přelakovat. Jak prosté :grin: Asi by to chtělo jiný matroš na ohrádku.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 03 črc 2011, 11:40

Marder píše:Jj, normálně zalakovat, pčebrousit, přetmelit, přebrousit, asi opět přetmelit a přebrousit, přelakovat, přebrousit a přelakovat. Jak prosté :grin: Asi by to chtělo jiný matroš na ohrádku.

:cry: tak to jsi mě moc nepotěšil. No hold to asi teď odložím bokem. Jiný materiál se mi už teď řešit nechce, když jsem to vyřízl atd. Ale dík za radu... :?
Naposledy upravil Honza Lexa dne 06 črc 2011, 11:39, celkově upraveno 1
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 06 črc 2011, 11:38

Tak dneska trošku malý postup. Takový můj pokus o modulaci. O rozbití žluté. No mám z toho takový smíšený pocit. Uvidíme co s tím udělá patina. Chtěl jsem zalakovat a dát aspoň obtisky, ale došel mi lak a tak musím počkat do zítřka.
Přílohy
Jagdtiger23.jpg
Nevím, jestli nepřitlačit u přechodu barev a ten spodek víc neztmavit?
Jagdtiger24.jpg
Přední, křivě namalovaná část, přijde ještě opravit.
Jagdtiger25.jpg
Jagdtiger26.jpg
Jagdtiger27.jpg
Honza Lexa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno