Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Humber MK.I 1/35 Bronco

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Humber MK.I 1/35 Bronco

Příspěvekod AcoLL » 16 úno 2011, 12:53

Caues Tome pokud mi k tomu das mikroskop a mini pinzety tak az pak se to tom muzem bavit :-) trosku jsem pohnul s interierem chtel bych se zeptat zdejsich znalcu na barvu vysilacky na fotkach jsou jen takovy divny barvy ktery podle me nebyli :-( omlouvam se za foto ale ty kontrasty jsou ve skutecnosti o mnoho mensi
Přílohy
12.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 18 úno 2011, 11:32

Tak dalsi postup i kdyz to asi moc lidi necte dasli patina interieru + jemne odreniny :-)

Engine: Own 6-cylinder, 4.088 cm3, petrol S.V. in line, b.h.p. at 3300 r.p.m

chtel bych se zeptat na barvu okoli motoru na fotkach jsem nasel bilou i zelenou je to jedno? nevim si s tim rady.snad sem zavita nekdo zkusenejsi na dobovy anglany.
Přílohy
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 18 úno 2011, 12:03

AcoLL píše:Tak dalsi postup i kdyz to asi moc lidi necte ...

Ale jo, sleduju to pozorně.
Humber v Lešanech má vnitřek motorového prostoru a většinu dílů (podskupin) v něm v barvě kamufláže a myslím si, že to odpovídá dobové realitě - prohlížel jsem si to dost z blízka a myslím, že to nebylo nějak přebarvováno. Je tak trochu nebezpečné nechat se inspirovat něčím restaurovaným "mazlíčkem", oni si to nadšenci v mnoha případech dost "nedobově" vyšperkují... Viz třeba některé fotky na warwheels.net, koukám, že tu na motorák máš odtama. http://www.warwheels.net/humberscoutcarINDEX.html
Pokud jde o ty příklopy a kryty, které se otevírají, tak všechny povrchy, které mohou být vidět (zvenku, po otevření), mají být v barvě kamufláže a to včetně krytů motoropřevodového prostoru, příklopů a krytů vstupních otvorů, průzorů...
Černobílé dobové fotky určitě najdeš tady: viewtopic.php?f=110&t=19665&start=0 a něco tam pootevírané určitě je.

Thumb Up!
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 18 úno 2011, 13:01

Caues diky presne to jsem si prave myslel ze si to proste lidi udelaj jak chtej asi to hodim do bila a pak to natonuju zelenou stejne ten motorvoej prostor bejva strasne zaprasenej tak ho nejak tak udelam motor jsem videl uz taky v dosti barvach taky nevim nejak si s tim pohraju co se tyce poklopu tak s tim pocitam ze vlastne vsechny krome ten malinkejch pruzoru budou i ze vnitr v barve kamuflaze takze jeste jednou diky ;-) :-)
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 18 úno 2011, 13:12

I ty kryty průzorů (zevnitř) včetně ovládacích "fajfek" a jejich vedení by měly být zelené. Je vidět na dobových fotkách, že byly tmavé (tedy zelené)...

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 18 úno 2011, 13:29

:-& Chá :P já taky pozorně sleduju, už proto ,že to je jak Leknín na smradlavé hladině rybníka(samej Němčour :oops: :P )Je to velmi dobré =D> =D> ;-I ,poradí ti ovšem Znalci,držím palce.
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 18 úno 2011, 13:30

Tak ted jsi me docela nahlodal projel jsem fotky co mam a nejsem si jistej je fakt ze ty mensi poklopy bilou jsou vetsinou na tech repasech asi ti budu verit i kdyz na tyhle fotce jsou si myslim bilou ale nevim co to je za stroj ani z jaky doby jelikoz se pouzivali i po valce takze jak rikam budu ti verit dik moc to je presne ono nechci stavet bludy tak budu rad veci konzultovat :-)
Přílohy
17.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 18 úno 2011, 14:25

Ty kryty jsou v barvě kamufláže jen proto, aby "nepřitahovaly oči" pozorovatele - to je stará a dost obecná zkušenost prakticky všech armád světa zřejmě už ode dne, kdy začaly používat obrněná vozidla...
Když budeš mít tyhle plochy bílé (nebo třeba stříbrné, v barvě "slonové kosti",...) tak i když vozidlo bude zamaskované, tak pravděpodobnost jeho odhalení pozorováním okem nebo dokonce s pomocí optiky bude mnohem vyšší i jen při zběžném pohledu. Navíc se tvář člověka pod takto zbarveným krytem bude zobrazovat v odraženém světle, a tudíž... Osádky věnují maskování a údržbě vozidel poměrně dost času - ostatně je to logické, do jisté míry na tom záleží jejich přežití.

Něco jiného a to zvláště u Britů, byly různé přehlídky, parády a podobně, kdy se (třeba podle tradic jednotlivých útvarů) vozidla doslova "malovala" - například vnitřní plochy těchto krytů stříbřenkou a hrany pancířů (kolem průzorů) třeba červeně, stejně jako vlečná oka..., šrouby na kolech červeně a bíle (pak to přešlo do praxe, to ale až v poválečné době)..., antény byly dokonce červeno-bíle proužkované...
Přílohy
Vnitřní plochy motoropřevodový prostor 01.jpg
Vnitřní plochy krytů průzorů 02.jpg
Vnitřní plochy krytů průzorů 03.jpg
Vnitřní plochy krytů průzorů 04.jpg
Vnitřní plochy krytů průzorů 04.jpg (13.3 KiB) Zobrazeno 932 krát

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 18 úno 2011, 22:17

jeste jednou dik :-) poklopy teda budou v barve .. prikladam foto hotoveho motoru nechtel jsem ani nic moc cistyho ani si tu praci zaflakat.. snad sem nasel kompromis ted me cekaji ty poklopy pak zamaskovat, prilepit strechu pak blatniky atd atd atd chtel jsem se zeptat barone nevis jak to bylo s barvou vevnitr uloznejch boxu v prednich blatnikach ?chtel bych je udelat otevreny a mam jen tyhle fotky ktery jsou urcite z nejakyho repasu.
Přílohy
18.jpg
19.jpg
20.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 19 úno 2011, 01:34

když tak koukám na tu nádherně propracovanou stavbu a pomyslím na to jak to zavřeš a bude kulový vidět, skoro bych se přimlouval za něco takového jako další model když ti ty "humblery" tolik jdou :)
Přílohy
CB35081SPP.jpg
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 19 úno 2011, 07:16

I já pořád sleduju. Souhlasím, že bude hrozná škoda, že po zavření nebude skoro nic vidět. Jde ti to moc pěkně od ruky. Těším se na další fotky.
Honza Lexa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 19 úno 2011, 09:05

AcoLL píše:... chtel jsem se zeptat barone nevis jak to bylo s barvou vevnitr uloznejch boxu v prednich blatnikach?...

Fotka s otevřeným boxem je na Humbera v Lešanech, pokud se nepletu, tak (uvnitř) je to původní britská základovka (označuje se myslím jako Red Oxide Primer), kterou svá vozidla stříkali před konečným "finišem" základní kamuflážní barvou. Ostatně na čumáku (jak je ta šroubovací deska) je na fotkách vidět, že tahle barva je jako první vrstva pod dalšími, zelenou... Pod tou základovkou je už vidět (jen) pancíř.
Zajímavé ale je, že zevnitř na víku zpod té červené základovky prosvítá zelená - a moje logika říká, že to bylo zelené.

greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod AcoLL » 19 úno 2011, 23:42

Tak dneska blatniky + hromada leptu ale musim eduardy pochvalit vsechny sedeli paradne prikladam jednu fotku ale je to moc zapraseny od vterinaku vse budu jeste upravovat,prilozil jsem i na zkousku kola ...zejtra me cekaj ty boxy a podstavec s kulometem.
jinak dik vsem za prispevky a za rady :-)
Přílohy
21.jpg
AcoLL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 20 úno 2011, 00:56

Tak přesně tohle je můj modelářskej sen,žádný španělský školy a plachty z miliputu,prostě postavit model takhle hezky,čistě a plnej doplňků, máš to moc hezký,lepty hezky zohýbaný,čistě slícovaný atd atd.

Jak jsem již napsal,nerad se jako modelář začátečník pouštím do nějakých rad,nebo kritiky něčeho co bych sám nezvládl,ale pro tebe jednu radu mám, pokračuj,moc se mě to líbí,stejně jako všechna tvoje práce,modely mají život a dioráma jsou skvělá ! [-o<
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Lexa » 20 úno 2011, 08:15

Ahoj, nezbývá mi než souhlasit s radkem3057. I já hodně rád prohlížim tvoje dia a modely. Tenhle je super. Ta spousta leptů musí být masakr, ale popral si se s tím moc dobře. Těším se na další postup. [-o<
Honza Lexa

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno