Ahoj Tome, ty modely jsou buď v surfu nebo z 90 % postavený, teď musím přetěsnit kompresor, protože mi fouknul u manometru. Už jsem si naplánoval dalších 12 staveb na rok 2022, které budu stříkat v roce 2023 většinou jsou to Tamky nebo nové Academky, takže stavby budou odsýpat. Jako dal jsem si předsevzetí trochu s těma modelama hnout, 12 ks ročně je myslím si OK. Říznul jsem teď ještě do Sdkfz 2 od Tamky a dále jsme s kamarádem pořídili Marder III H od Dragonu, na něj se ale zatím nechystám. Dále se mořím s Sdkfz 234/4 od Italky, kam implementuju kanon od Tamky, protože ten původní mi přišel nějakej divnej /zejména průzor/. PS : vím, že fotky jsou na *****, ale poslední dobou mi přijde, že to tu "nějak chcíplo", takže sem občas budu dávat i tyto "mobilovky" a jednou za čas nějakou výrobní sérii modelů nafotím lépe. U Mardera III bych chtěl udělat Slováka jestli ho měli....musím se ještě podívat do knížky.
do budoucna by to chtělo celou lajnu 234...jsou to fakt pěkný stroje, zatím mám Italky 234/2 Puma a 234/4 Pakwagen...pořád čekám kdy vyjde S 199 Mezek v 1/48 od Eduarda,ale pořád se to posouvá....aspoň jedno letadlo ročně by nebylo špatný postavit...
trochu postup na M4 Sherman /105mm/ - musím ještě na tanku dost potmelit ochrany reflektorů atp, dále u Sdkfz už mi také chybí jen drobnosti, nejsem figurkář, ale kvalita figur u nových Tamiyí je Excellentní, navíc firma počítá i s tím, že chlebník, obal na masku atp "zapadnou/pasují" do oblečení a nemusí se nic dobrušovat a dopasovávat.
M 4 Sherman 105 mm sloužil v Izraelské armádě a dále ho měli i Íránci /ale s jiným podvozkem/, takže bude asi snaha o USA zimního 1944/1945 Shermana z Evropy, kdybyste měl někdo nějaký nápad na jinou armádu, dejte vědět
tak mám asi 12 modelů hotovejch a prorezl mi vzdušník u kompresoru Tagore 212 T - zkoušel jsem hledat náhradní vzdušníky, ale nenašel jsem přesně na ten můj typ, vím, že to bude nějaký klon Fengdy ale asi to budu muset doladit a hadičky povedou trochu jinudy z kompresoru do vzdušníku, to by zas tak vadit nemuselo - nebo ho napojím zatím natvrdo : https://www.mojett.cz/44716
Tak jsem napojil kompresor natvrdo /tzn. že nejde přes vzdušník/ a nastříkal hady na Steyeru 1500, hady ještě budu upravovat....takže vytáhnu ted žlutou pak upravím hnědou a zelenou.
Přílohy
Naposledy upravil j_j1987 dne 24 led 2022, 09:30, celkově upraveno 1
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
mírný postup, oprava žluté, šmirglování povrchu 1000 smirkem, sedačky NATO black, kola rubber black na základu email Humbroll satin, a plachta Humbroll...nějak ty Humbrollky musím spotřebovat zítra nafotím líp...