Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

OT-64 SKOT-Ivan

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 313 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21
  • Odpovědět s citací

Re: OT-64 SKOT-Ivan

Příspěvekod venco » 09 bře 2010, 16:48

greenbaron píše:Na poslední fotce není obrněný transportér SKOT české armády v základní bojové verzi, ale OT-64 R2(M) VŠOT... Vkládejte fotky s rozmyslem, vždyť mu z toho uděláte maglajz ve zdrojích a postaví "kočkopsa", neboli "táhnistrkej"...

ja za to nemôžem že to tam napísali v časopise a to som nevedel že to není základná verzia
tu je ten OT-64 R2(M) VŠOT http://www.1rota.com/ot64r2m.html

no teraz už viem lebo som trochu surfoval po Google
venco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 09 bře 2010, 17:42

Co chcete po novinářích,jsou to blbouni,nejlíp se to pozná podle těch krabic vzadu na boku a pod nimi je ten vrták,bigošum by to k ničemu nebylo.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 09 bře 2010, 19:10

greenbaron píše:Na poslední fotce není obrněný transportér SKOT české armády v základní bojové verzi, ale OT-64 R2(M) VŠOT... Vkládejte fotky s rozmyslem, vždyť mu z toho uděláte maglajz ve zdrojích a postaví "kočkopsa", neboli "táhnistrkej"...

Větší maglajz už v tom udělat nejde :grin:
Něco málo jsem udělal,hlavně se rejpu ve dveřích a taky jsem vypižlal a olemoval tu inkriminovanou díru vpravo na motorovém prostoru.
Přílohy
IMG_6832.JPG
IMG_6831.JPG
IMG_6830.JPG
IMG_6827.JPG
IMG_6821.JPG
A nejhorší jsou trpaslíci

http://mojemodylky.webnode.cz/
Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 09 bře 2010, 20:33

Ivan,
hneď prvá fotka, kde v Tvojom príspevku ukazuješ priestor vodiča a veliteľa v pôdoryse, je jasná. Nie je to správne !

OT-64 má reflektory pod podlahou priestoru vodiča a veliteľa vozidla a Ty máš otvory nad podlahou. Podbehy sa v tomto priestore zvažujú šikmo ku stredu osi vozidla, cca. Pod uhlom 70 až 80º. Neviem to určiť presne, ale na mnochých fotkách je to veľmi pekne vidieť. Ty ich máš zvislé a šikmo, v pozdĺžnej ose vozidla rozširujú podbeh, teda akoby prehlbovali podbeh z dôvodu natočenia kolies v prednej a zadnej časti podbehu. Ale tak to na skutočnom vozidle nie je. Zdeno Ťa už dnes na to upozorňoval.

Podbeh má väčší sklon aj dopredu, k prednému pancieru než si urobil. Podlaha od podbehu, k čelnému spodnému pancieru, má ešte toľko centimetrov, že sa k ľavému bočnému pancieru musia vojsť dva hydraulické zdviháky, uložené jeden za druhým (1.rota tam má pancierové sklá – priezor vodiča a z dverí). Neviem to teraz napísať v konkrétnych číslach, ale meriam 185 cm a aj keď som mal sedačku posunutú na doraz dopredu, nedosiahol som špičkami nôh na čelný spodný pancier.

Ak to chceš mať dobre, pozri moju fotku v tomto vlákne, kde je demontovaný stĺpik volantu. Tam vidíš podbeh u vodiča veľmi dobre. Podbeh na strane veliteľa je treba urobiť zrkadlovo s rovnakými rozmermi.

Čo sa týka dverí, strielní, montážnych krytiek (napr. štartér a pod.), je tam toho ešte veľa, všetky sú zapustené a licujú tak presne, že hodnota špáry je menej ako 1 mm. Nesmieš zabudnúť, že korba je plávajúca, vodo a vzduchotesná.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pasecka » 09 bře 2010, 20:34

Jedeš dost dobře. Ale jak tak koukám na ty fotky, nemůžu se zbavit dojmu, že se ti to docela fest kroutí. Ale to neber jako rejpání. Jen mi to tak z fotek příjde.
David Paseka

KPM Hradec Králové
Pasecka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 09 bře 2010, 20:45

Á propos.
Greenbaron vo svojom príspevku určil, že ide o OT-64R2M. Zrejme v určení vychádzal z toho, že fotografia vznikla v poslednej dobe a aj text zaraďuje vozidlo do výzbroje českej armády, teda ide o modernizovanú verziu so spojovacími prostriedkami R-173M, R-134, R-012M, P-193 atd..

Rád by som však upozornil, že ak by sme o tom nevedeli, tak by sme vozidlo mohli kľudne identifikovať ako veliteľské vozidlo OT-64R2 s rádiostanicou typu ASTRA (motostreleckých, tankových, delostreleckých jednotiek, prípadne letectva podľa frekvencie rádiostanice).

Tieto dve vozidlá sú totiž vonkajšími znakmi totožné.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 09 bře 2010, 20:48

Pasecka,
a čo by sa mu mohlo krútiť ?
To je iba optický dojem. Zvonka a zhora to inak vyzerá normálne, ako korba OT-64. Osobne tam zatiaľ žiadne krútenie, skríženie pancierov, alebo pnutie nevidím.
KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 09 bře 2010, 21:08

OT-64 má reflektory pod podlahou priestoru vodiča a veliteľa vozidla a Ty máš otvory nad podlahou.
To je to,co jsem potřeboval vědět,ale nezasahujou ty krycí krabice částečně dovnitř.Tam to totiž nějak nehraje.

Jedeš dost dobře. Ale jak tak koukám na ty fotky, nemůžu se zbavit dojmu, že se ti to docela fest kroutí. Ale to neber jako rejpání. Jen mi to tak z fotek příjde.
Nekroutí a není proč,protože tam není nic v napětí,je to poskládaný na sebe a není tam pnutí.Jediný,co je trochu dovnitř jsou bočnice v zadní části,ale to je protože jsou slabé a střecha to spolehlivě vyrovná.Stejně přemýšlím,ze tam dám pod strop nějaké vodicí lišty.

Ty podběhy jsou podbroušený co šly.Sedačky jsou vedle podběhů směrem dovnitř,tak že místa tam bude směrem dopředu habaděj.

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 09 bře 2010, 21:46

KANTA1955 píše:Á propos.
Greenbaron vo svojom príspevku určil, že ide o OT-64R2M. Zrejme v určení vychádzal z toho, že fotografia vznikla v poslednej dobe a aj text zaraďuje vozidlo do výzbroje českej armády, teda ide o modernizovanú verziu so spojovacími prostriedkami R-173M, R-134, R-012M, P-193 atd..

Rád by som však upozornil, že ak by sme o tom nevedeli, tak by sme vozidlo mohli kľudne identifikovať ako veliteľské vozidlo OT-64R2 s rádiostanicou typu ASTRA (motostreleckých, tankových, delostreleckých jednotiek, prípadne letectva podľa frekvencie rádiostanice).

Tieto dve vozidlá sú totiž vonkajšími znakmi totožné.

Á propos, neurčil jsem, že jde o R2M. Kdybych chtěl tvrdit, že je to "erdvaemka", tak napíšu doslova OT-64R2M - tím, že jsem dal "M" do závorky jsem naznačoval, že to rozlišit nejde a může to být OT-64R2 VŠOT nebo OT-64R2M VŠOT, abych byl přesný - že to z té fotky rozlišit nedokážu...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KANTA1955 » 09 bře 2010, 22:23

Ivan,
tu Ti ešte dávam jednu fotku Jana Martinca z ATM, kde je predná časť SKOT-a zo spodu. Pekne je vidieť umiestnenie ľavého reflektoru, ale aj členitosti dna korby v priestore vodiča vľavo a veliteľa vozidla vpravo.

KNLS 08A.jpg

KANTA1955

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 09 bře 2010, 22:55

Co se týče těch reflektorů,už jsem to psal,u velitele vozu je kryt nad podlahou a u řidiče pod podlahou,U řidiče je podlaha zvednutá k vůli navijáku nebo lana k němu a ta podlaha tak zůstala i u verzí,která naviják neměla.Jediný rozdíl je u nich ten,že s navijákem je ta zvedlá podlaha obvařená k vůli vodě,kdežto bez navijáku jsou boky té zvýšené volny a je zavařen prostor na naviják.Trochu mě to při měření mátlo,ale tak jsem to pochopil.U řidiče to máš špatně,ta zvýšená podlaha je asi ve výši toho krytu reflektoru a končí asi uprostřed,máš tam někde i rozměry,příště se optej,psal jsem zkraje,že ten SKOT má na první pohled spoustu nelogických věcí,ale musíme si uvědomit,že je to transportér a vše má svůj účel a nehledí se na krásu a modeláře.Jak začneš domýšlet a myslet,tak jseš v momentě mimo.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 21 bře 2010, 22:19

Tak jsem po přestávce zase začal pomalu něco dělat,zkouším udělat vybavení kabiny a vzduchový filtry.Akorát nevím,z čeho udělám ty harmoniky od filtrů.Napadly mě ty ohýbací brčka,ale nevím,jestli mají ten správný průměr
Přílohy
IMG_7327.JPG

Ivan Mohr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod greenbaron » 22 bře 2010, 08:25

Ivan Mohr píše:... nevím, z čeho udělám ty harmoniky od filtrů.Napadly mě ty ohýbací brčka,ale nevím,jestli mají ten správný průměr

Pokud nebudou brčka vyhovovat průměrem, zkus plastovou tyčku nebo spíš (lépe) trubičku omotat drát(k)em, při ohýbání do toho strč další drát (natěsno) tak, aby se to "nespláclo" - při použití hustší barvy, která zateče do závitů to udělá efekt pružné hadice/trubky - vyzkoušeno...
- Musíme si pomáhat. Informace, které potřebujeme, tu vždycky někde jsou.
Jen ten, kdo na nich "sedí", nesmí být moula, který si myslí, že jsou jen jeho.

- Modeláři neodpouštějí ani tu nejmenší chybu - zvláště ne tu na svém modelu. Řežme raději do modelů, neřešme modeláře.

- Modely nejsou tak levné, abych je stavěl jen z krabičky a nechával všechny jejich chyby bez povšimnutí...
greenbaron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdenek Zavadil » 22 bře 2010, 15:22

Ty harmoniky jsou dost nepříjemny,hodně se točí,já si nadělal kroužky a k jedné straně jej opiloval,že to byl takový jako trojúhelník,vnitřek tenký a venek silnější,okraje zaoblil a slepil.Napřed ale zkoušel aby to vyšlo,je to dost velký ohyb.Nic jinyho mě nenapadlo a vypadá to dobře.
Zdenek Zavadil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Mohr » 28 bře 2010, 22:18

Pro změnu jsem trochu pošťoural střechu.
Přílohy
IMG_7661.JPG
IMG_7662.JPG
IMG_7663.JPG

Ivan Mohr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 313 • Stránka 9 z 21 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 21

Zpět na Rozestavěno