Tak jsem ještě jednou prošel podklady a zhrůzou až na fotkách zjistil, že původní model měl divné proporce, takže to opravdu jako LG3000 vypadá. Proto jsem rychle vyrobil nové bočnice (blatníky jsem posunul dozadu o cca 2 mm, což vypadá jako o ničem, ale po doplnění deklů bude patrné, o co jde), všechno otrhal, uříznul kus podlahy a dal to zase dohromady. Sice budu muset upravovat podvozek, ale takhle se to více blíží skutečnosti.Stále více se sle obávám, že se poloha oken částečně měnila během výroby, protože na fotkách nejsou vždycky ve stejné poloze, dost taky záleží na úhlu focení a navíc radiovozy se zrovna moc nefotily. O nějakých výkresech nástavby si můžu tak akorátnechat zdát .
Tome, Tome, nemůžu se zbavit dojmu, žes "něco chytil" od Honzy. Takovou potenci je možné jenom nahlas závidět. Také bych rád "nechal nakazit". Jenomže já mám mástrařské protilátky, tak to mě bohužel nehrozí. Ať ti to staví. Měj se. Petr.
Modelařím 1/72 přes 37 let sobě pro radost a spoustu toho neumím. Nejradši sochám modely z kousků plastu, polyuretanu, nebaví mě malovat model na model.
Duch píše::-& Principálský pekáč z Cirgusu Berousek...
Ale je to Krup L3H163 kfz.72, pardón snad to teprve bude Krupp. Díky za ohlasy. Pokud jde o tu tesařinu a rychle přibývající modely, jak psal Petr a Luděk, tak modelů přibývá pouze do fáze "před stříkáním" a když už jsem si koupil destičky na plaňky, tak teď už bude všechno dřevěné.
Jan Pavlik píše:Může použít tu střechu od Mac a zbytek dodělat...kluk je to šikovnej
Právě proto, že šikovnej nejsem, tak co jde ukradnu z něčeho jiného. Výhoda aut z třicátých let je to, že to jsou krabice, takže jediný problém je trefit pravý úhel a pak už to jde. Tyhle plaňkový destičky jsou navíc výborný v tom, že je na nich krásně vidět pokud se ujede z úhlu.
Dneska jsem s tím lehce pohnul, už to vypadá jako Cirkus Berousek. Teď ještě začistit, dodělat tak asi 150 detailů, nabarvit, napatinovat, podložku a je to hotovo.
Díky za komentáře. Né že by mne kozy nelákaly (vás snad kozy nelákaj? ), ale na autě se mi to prostě nelíbí. Chtěl bych tříbarevku a to pokud možno tu s ostrými okraji (viz první snímek od Pavla, byť je to jiná verze), ale popravdě jsem ji nikdy neviděl na snímku verze s teleskopickými anténami. Myslíte si, že je to naprostá pitomoc? Jaké dát odstíny (mám se držet, toho, co dal na Krupp Tomáš Smetana)? Únikovna je tříbarevka na těchto snímcích. Platí to samé: Jaké jsou odstíny? Ještě jeden dotaz nakonec: Nevíte někdo, jak vypadal vrchol teleskopické antény?