Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Od Vickerse po T-26 v brejle scale

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Od Vickerse po T-26 v brejle scale

Příspěvekod Sindlis » 03 srp 2011, 11:18

Jelikož nám moderňákům začal Black Goat lézt do zelí :D , začínám na oplátku se stavbou mé první druhoválečné techniky.
DSCN3124.JPG

Dokoupil jsem soustružené hlavně a nějaké figurky, jinak to budou krabičky. Ta verze s věží z BT-2 je asi výmysl, není fotograficky doložena, ale je možné, že v obleženém Leningradě na podvozky T-26 naroubovali kdeco. V publikacích jsou plánky na všechny možné nástavby na podvozku T-26, takže v nich budu pokračovat i formou scratche a příště zkusím koupit i T-26 od Mirage a porovnat kvalitu.
Pro začátek musím začistit 104 koleček :? , takže foto asi o víkendu. Zatím =;
Naposledy upravil Sindlis dne 13 říj 2011, 20:52, celkově upraveno 1
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Re: 2x T-26 UM 1/72

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 03 srp 2011, 12:25

Tuším, že to je přebal ex Skif. Jaké tam jsou pásy? Gumáky?
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 03 srp 2011, 22:35

Je to určitě Skif, protože výlisky jsou z té jejich zelené hmoty, stejně jako T-55AM co mám od Skifu rozdělaný. Ale má docela slušné detaily, pěkné nýty na korbě a věži, tenké blatníky .... Pásy jsou článkáče. Myslím, že Jindra Bernt málem zešedivěl když se je snažil vydolovat bez poškození z rámečku. Naštěstí u toho hybridu je skoro jeden celý rámeček s pásy navíc. I po ověšení věže a korby něco zůstane. Taky se na ně moc netěším, ale vypadají suprově.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 04 srp 2011, 10:26

Nemá někdo fotku, nebo bokorys pravé strany tohoto kousku? Potřeboval bych vědět rozvržení polí té hnědé barvy.
DSCN3126.JPG
DSCN3128.JPG

Jinak včera jsem začistil polovinu koleček a druhou snad dneska :)
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 04 srp 2011, 11:35

Já mám rozestavěný už roky starý Skyf, gumové pásy (naprosto děsivé), nějaké leptané blatníky. Je tak na 90 procentech slepení. Na věži není jediný nýt, prúzor, nic. Tuším, že Model Trans dělá celou novou věž v rezinu. Porod byla pojezdová ústrojí, pidi kolečka a kolo udělané plast, plech plast. Ozubená kola nějak nezapadají do pásů, tak jsem ty kovové zuby z ukrajinsk plech ocele pracně odbrousil. No držím palce.
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 04 srp 2011, 21:50

Michal Rollo Šorm píše:Já mám rozestavěný už roky starý Skyf, gumové pásy (naprosto děsivé), nějaké leptané blatníky. Je tak na 90 procentech slepení. Na věži není jediný nýt, prúzor, nic. Tuším, že Model Trans dělá celou novou věž v rezinu. Porod byla pojezdová ústrojí, pidi kolečka a kolo udělané plast, plech plast. Ozubená kola nějak nezapadají do pásů, tak jsem ty kovové zuby z ukrajinsk plech ocele pracně odbrousil. No držím palce.

Hnací kola jsou plast+plech+plast, ale jinak nýtů je habakůk. Problém s těma nezapadajícíma zubama bude asi v těch gumových pásech. ACE dělá leptané pásy+napínací a hnací kola http://www.modelimex.cz/1-72-t-26-track ... l-skif-umm , UM zase ty co mám v těch modelech http://www.modelimex.cz/1-72-tracks-for ... 26-plastic. Možná že v UM očistili a přepracovali formy od Skifu. Jinak kolečka s vozíkama jsou začištěny a zítra kompletuju :?
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 05 srp 2011, 07:22

No když se tak pozorněji zadívám na tu fotku, tak bych osobně hlasoval spíše pro tříbarevnou kamufláž. Jednak by to lépe vycházelo do poměru ploch a pak se mi tam jeví pruhy barvy jen o něco málo světlejší než je ta "základní" barva, například před pruhem na boku korby, nebo na levém předním rohu věže a korby pod ním.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 05 srp 2011, 10:12

Sindlis píše:
Michal Rollo Šorm píše:Já mám rozestavěný už roky starý Skyf, gumové pásy (naprosto děsivé), nějaké leptané blatníky. Je tak na 90 procentech slepení. Na věži není jediný nýt, prúzor, nic. Tuším, že Model Trans dělá celou novou věž v rezinu. Porod byla pojezdová ústrojí, pidi kolečka a kolo udělané plast, plech plast. Ozubená kola nějak nezapadají do pásů, tak jsem ty kovové zuby z ukrajinsk plech ocele pracně odbrousil. No držím palce.

Hnací kola jsou plast+plech+plast, ale jinak nýtů je habakůk. Problém s těma nezapadajícíma zubama bude asi v těch gumových pásech. ACE dělá leptané pásy+napínací a hnací kola http://www.modelimex.cz/1-72-t-26-track ... l-skif-umm , UM zase ty co mám v těch modelech http://www.modelimex.cz/1-72-tracks-for ... 26-plastic. Možná že v UM očistili a přepracovali formy od Skifu. Jinak kolečka s vozíkama jsou začištěny a zítra kompletuju :?

No, vzhledem k tomu, že už mám dodělat jen jeden blatník a kaslíky, tak to neřeším. Je možné, že tu věž i nějak přepracovali. Já mám model tuším ze Španělské občanské války. Bude to holt jen do skříňky a z krabky. Foto toho mého letitého kostlivce přihodím, jestli neva. Jinak držím palce.
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 07 srp 2011, 12:22

Michale foto klidně přihoď. Zatím jsem v obchodě viděl od Skifu jen OT-133.
Tady trochu drobotě.
DSCN3191.JPG

Tak přes týden snad už konečně začnu s těma vozíkama. S mojím hlemýždím tempem práce na měsíc :?
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jaroslav K » 07 srp 2011, 15:10

Zelená.
Přílohy
0_19d27_6cf129a8_XL.jpg
Jaroslav K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Rollo Šorm » 07 srp 2011, 16:55

Tak tohle je ten můj kostlivec
Přílohy
P1010089.JPG
P1010088.JPG
P1010087.JPG
P1010086.JPG
Michal Rollo Šorm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 07 srp 2011, 18:20

Až na ten rozdíl ve velikosti rytí na korbě a věži výlisky nevypadají špatně. Ale ty pásy jsou fakt dost mimo :shock:
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 21 srp 2011, 11:43

Práce za dva týdny :? . Už aby byl podzim a mohl jsem v klidu patlat :(
DSCN3224.JPG

Uvnitř je černá guma kvůli zatížení vozíků, aby byly v rovině.
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sindlis » 23 srp 2011, 12:09

Dnešní postup. Teď mě čekají pásy. Dolovat je z rámečku je docela :? Naštěstí u verze s věží z BT-2 je půlka rámečku navíc.
Přílohy
DSCN3228.JPG
DSCN3226.JPG
Petr"Šindlis"Schindler
Brejle forever
Sindlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Baryk » 24 srp 2011, 10:46

Jedeš pěkně. Mam rozvrtanou OT-130 od UM a ty pidikolečka sou děsný (jejich začištění je další krok co mě čeká). Ale FT-17 od RPM má některý ještě menší a taky v hojným počtu :grin:
Koukám, že na ramenech vozíků máš taky vtaženiny, takže to bude u všech modelů tohodle typu a jeho derivátů.
Blatníky mam plastový + nějaký leptaný výztuhy. Stavebnice vypadá hezky, u některých verzí by stálo za to dodělat lokomotivní nejty, ale sou blbě velikosti pancířů, takže z toho nic nebude. Mam v plánu sehnat od UM T-26 skoro všechny ( stejně tak BT a BA) a možná se přemluvim k jednomu od Mirage na zkoušku. Tam by měly bejt korby myslim už nejtovaný. Plastový pásy budu muset sehnat, nebo ty leptaný nebo spíš od každýho nějaký na zkoušku. Uvidim, první kousek možná zůstane na gumácích (asi jediný, co sem zatim viděl, který se nemusej spojovat). 190,- za leptaný proti 75,- za plastový je sakra rozdíl.
Vladimír Bareš
Rozdělaný:
Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59

na všechny dvojí metr máte
takhle to přeci nejde dál
jedny mentalitou omlouváte
druhý čeká kriminál
_______________________________________________________________________________________________
Baryk

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno