Tak si doma realxuju s angínou a protože se mi nechce stříkat, tak rozjíždím hrubé stavby. Arado 66 bylo hotové za týden a čeká na surf, tak nebylo dál do čeho dloubnout a ruka šmátralka hledala něco s minimem podkladů bez vyšších ambicí, ale aby to zabavilo. No a neomylně skončila na téhle britské cisterně. Tak jsem si začal trochu ladit podvozek podle těch pár fotek co mám ... Airfix/JB nedal špatný základ, ale prostoru na vyřádění to je dost a dost.
Přílohy
Naposledy upravil Pavel Klouček dne 17 bře 2011, 19:16, celkově upraveno 1
Dík za varování, to je docela zklamání. Novější obtisky od Airfixu na modrém papíru se většinou vyznačovaly vysokou kvalitou, problém byl jen se soutiskem občas.
Tak pokračuju v krasojízdě. Když jsem porovnával fotky, tak mi Humbrolácká 30 doporučená návodem přišla tmavá a srovnáváním to vyhrála letecká šedozelená B10 od Agamy. V kabině jsem prohlodal díru pro poklop, spodek dostal prostor pro nohy a pod přístrojovkou, tam jsem se prokousal zepředu. Pak drobnosti - nová kaplička přístrojovky, řadící páka, pedály, opěradla sedaček atd. No a protože je to přes ta okna jen tmavá díra ještě s černým čalouněním, tak jsem to dost zesvětlil pigmentama, což blesk ještě přepálil a za sedačky pohodil lékárničku a denní tisk, aby tam bylo něco světlého. Rám dostal zadní blatníky a vymyšlený držák rezervy (no nějak tam držet musí, že). Cisterna zatím dostala přední čelo, které má být ve skutečnosti stejně vypouklé jako to zadní, tady je v modelu bota a lepí to natvrdo k té bedně před ní. Jo a řízení je už přehozené na tu správnou stranu
Inspirativní stavbička Pavle. A to sem si ho zrovna přines (se tam na mě tak hezky smál). Už před časem, když sem rozjížděl stavbu plachtovanýho sem hledal nějaký podklady, ale zas tolik sem jich nenašel. A to co mam na cisternu sou maličký fotky. Je nějaká stránka přímo na Bedfordy, kde by se nachalo najít víc?
Vladimír Bareš Rozdělaný: Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59
na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál jedny mentalitou omlouváte druhý čeká kriminál _______________________________________________________________________________________________
Bohužel fakt jsem našel minimum fotek, na tu konkrétní nástavbu v modelu mám celkem tři, pak pár detailnějších na velmi podobnou, ale v detailech odlišnou.
A ještě pár na tu mírně jinou cisternu.... Momnetálně řeším tu protipožární přepážku za kabinou. V modelu je taková brutální pancéřová deska, někde není nic a podle těch pár fotek usuzuju že by mohlo jít spíš o silnější gumu.
To je tak v podstatě vše co na tohle auto mám jako použitelné podklady, ale alespoň se neutopím v detailech
Vladimír Bareš Rozdělaný: Tatra 813 CAS32, Chevy Monte Carlo 1978, USS Princeton CG-59
na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál jedny mentalitou omlouváte druhý čeká kriminál _______________________________________________________________________________________________
Tak už došlo na barvy. Podvozek je komplet v základu, zatím bez jakékoli patiny. Motor jsem našel barevně jen diesel z verze MJ a byl v barvě kachních vajec a protože tuhle barvu britové používají už od války, šoupnul jsem ji i na benzíňák. Trochu práce dala rezerva. Disk odfrézovat a odvrtat dalo skoro hodinu práce. Kabinu a nádrž asi nejdřív nastříkám komplet včetně černé a až pak posadím na rám. Na kabině zbývají jen detaily (zrcátka apod), na rámu mřížky před světla a dost práce bude ještě na cisterně. Zkoušel jsem odbrousit mřížový chodník do průhledna, ale budu ho muset asi udělat ze síťoviny nový. Chtělo by to lept a k tomu ještě masku a nápis BEDFORD na ni, bohužel není ...
Tak předek už má fleky. Našel jsem fotky na ostré přechody i na ruční stříkání. Já nakonec zvolil měkké přechody od ruky. Za nádrž jsem nakonec ještě dodělal bednu dle fotek, nevím jestli ji tam má mít i tahle nástavba, ale byla tam ošklivá díra. V přípravě jsou hasičáky.
Pěkný sičáci. Cedulka je malovaná růčo? Když na tvojí stavbu tak koukám, tak si říkám jestli bych zas nevytáhnul toho svýho plachťáka.
Přední podvozek je docela vysokej, ale i tak to vypadá dobře. Nevim proč sem se v tom musel vrtat a podvozek snížit Muj pokus o Bedford. Momentálně je v zeleným základu a čeká na černý fleky do kterých se mi nechce, páč maj ostrý přechody.
Jojo, hasičáky jsou malovaný růčo. Ohledně toho posezu - na spoustě fotek je to auto vysoký jak koza. Podívej se na prostor mezi kolem a blatníkem u toho bílého např. A ohledně fleků - evidentně se používaly ostré i měkké přechody, stačí si vybrat. Já taky zvolil pro mě jednodušší variantu.
Ona ta zelená ještě trochu ztmavne patinou, ale vpodstatě jediný s tmavší zelenou je ten utopený v bahně na fotce co jsem dával výše. Všechny ostatní co jsem našel jsou takhle světlé, možná že to hodně šisuje ta zelená.