Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

REAL SCENES by rudovlas

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: REAL SCENES by rudovlas

Příspěvekod rudovlas » 18 kvě 2025, 11:57

Tak sem ještě pátral a našel pár dobrých fotek v jiný složce, na kterou sem zapomněl #-o
71_StuG.jpg
Tuhle fotku jsem hledal, je tam vidět to očko, co sem měl na mysli, že sem někde viděl. Takto to má řešený i Aber v jejich třetí sadě, kterou nemám.

72_StuG.jpg
Tady je vidět, že je to podle mě to očko a ten pásek bude klasicky s přezkou, další dvě fotky to stejné.

73_StuG.jpg

74_StuG.jpg

75_StuG.jpg
Na téhle fotce to zase vypadá spíše na ten šroubek, jak si psal.

76_StuG.jpg
Z krátkého videa jediného přeživšího StuGu Ausf.A. Vypadá to na zbytky toho očka

Asi se přikloním k tomu očku a pásku s přezkou, to vypadá, že je na většině fotek a také v publikaci Sturmgeschütz III vol.1. Každopádně díky moc za tu fotku s tím psem (sakra, kdyby tam nebyl tak máme i to uchycení krásně před očima :) ), aspoň víme, že to bylo kožený, a to bude pěkný detail na modelu.

Klidně, pokud k tý krytce máte někdo ještě něco víc, nebo k tomu vaku na hilzny, tak budu rád. Teď už ale v podstatě zbývá vyřešit jen ten zaměřovač :(
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 18 kvě 2025, 12:28

Pekné fotky Rudovlas =D>
Tu je to očko vidieť, ale ja som mal len fotky na Ausf.E
Přílohy
436306247_1881910135593660_7596612387858281427_n.jpg
82c047dbf3fa57c68da4e26d8ab02e68.jpg
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rudovlas » 03 čer 2025, 21:59

cencul.sk píše:Pekné fotky Rudovlas =D>
Tu je to očko vidieť, ale ja som mal len fotky na Ausf.E

Jasné cencul, díky za další fotky. Doplníme si osobní galerie a jedeme dál. ;-I

Další na řadě bylo sestavení krátkého ikonického německého kanonu začátku války, tedy 7,5 cm StuK 37 L/24. A rovnou si nalijeme čistého piva, protože Dragon nám do stavebnice dal kolíbku a vše okolo z pozdějších verzí – podle všeho dlouhohlavňových StuGů, tedy verze F nebo G a vůbec se neobtěžovali vylisovat rannou kolíbku, která se montovala v sériích s krátkou hlavní a která vypadá docela odlišně. To jsem tušil předem, stejně tak jako, že tam není žádný zaměřovač, což já osobně považuju za nejhorší z těch kritizovaných věcí :( .

Strašně se mi nechtělo to nějak víc řešit (kromě toho zaměřovače, kterej jsem musel tak jako tak nějak vyrobit), ale každý večer jsem vždy na něčem pokročil a něco předělal, až najednou sem zas řešil většinu věcí, sice né na 100% a někdy hodně polovičatě, ale vesměs jsem spokojen, že jsem se k některým úpravám vůbec odhodlal a tak nějak to snad víc připomíná rannou verzi uchycení kanonu :-k .

Pojďme na fotky:
77_StuG.JPG
Levá strana kanonu je tvarově předělaná, ale celkově je to hooodně zjednodušené.

78_StuG.JPG
Pravá strana, vak na hilzny s rámem a přichycením. Na fotkách to není vidět kvůli stínu, ale spodek toho vaku odpovídá fyzikálním zákonům prověšením dolů. Ve stavebnici jeden vak byl, ale nebyl určen pro tenhle model, ale asi pro nějaký Panzer IV, nebo nevím, ale byl větší a vůbec neseděl a tak sem si ho vyrobil.

79_StuG.JPG
Přední pohled a úprava kolíbky s typickými dírami a řešením pro krátký kanon.

80_StuG.JPG
Nasazený štít a samotná hlaveň už s krytkou a zaměřovač typ Rbl.f.32.

81_StuG.jpg
předloha pro můj zaměřovač: Rundblickfernrohr 32 neboli Rbl.f.32, který se používal v těchto vozidlech (Achtung panzer, Sturmgeschütz & its variants), jsem nakonec musel vyrobit od nuly, jeho uchycení ke kanonu je ale taky hodně zjednodušené, ale z něho mám největší radost, protože bez něj by to nešlo.
81_StuG.jpg (12.24 KiB) Zobrazeno 366 krát

82_StuG.JPG
Nakonec jsem koupil i kovovou hlaveň od Aberu, ale použil jsem jen tu část samotného děla a na konec jsem vyrobil tu krytku, podle fotek, ze který mám taky docela radost.

Nakonec zkušební osazení do interiéru (ten ještě budu lehce barevně dolaďovat):
83_StuG.JPG

84_StuG.JPG

85_StuG.JPG

86_StuG.JPG

Docela "cool", co myslíte :) Dalším krokem půjdem do bravy a patrně ho přímo usadím na pevno do interiéru, zatím bez štítu a samotné hlavně...

Tak zase příště :cool:
Naposledy upravil rudovlas dne 04 čer 2025, 08:27, celkově upraveno 1
Rudovlasovy vinětky 1/35: viewtopic.php?f=340&t=151430 nejnovější: "VIVE LA FRANCE, ÉTÉ 1914"
rudovlas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 04 čer 2025, 06:57

Pepo, máš ten kanonek parádní, fakt plno práce ;-I Škoda, že to takhle Dragon "ošulil"...viděl jsem ještě, že sadu dělalo SKP, ale asi bude za rozumnou cenu nesehnatelná. Těším se na barvu ;-I
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno