Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

02/2011

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 02/2011

Příspěvekod VojtaH » 22 úno 2011, 20:23

jotus píše:To myslíš tu recenziu na torpádoborce na skoro celú stranu :? :lol:

Teď jsem to četl, vždyť to ani není recenze, je to jen konstatování, že někdo něco vydal a někdo druhý taky a co na to jde koupit. Info o kvalitě nebo porovnání žádné.
Tohle číslo mě bohužel nezaujalo... :(
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 22 úno 2011, 20:30

Ano, Vojto , tento článek vznikl před pár měsíci, byl myšlen jako seznámení s tím co je možné na tento model zakoupit,Teď už bohužel nevyhovuje, protože byly vydány další sety i doplňky. Pokud se nepletu byl článek součástí stavebního článku na Yukikaze 40, ale to již po té době tvrdit nemůžu, sklinkoróza je hrozná věc.
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 22 úno 2011, 21:32

Zdeněk Krčmář píše:Ano, Vojto , tento článek vznikl před pár měsíci, byl myšlen jako seznámení s tím co je možné na tento model zakoupit,Teď už bohužel nevyhovuje, protože byly vydány další sety i doplňky. Pokud se nepletu byl článek součástí stavebního článku na Yukikaze 40, ale to již po té době tvrdit nemůžu, sklinkoróza je hrozná věc.

Potom by to dávalo smysl... Mně to prostě jako reklama na celou stranu přijde trochu málo. :)
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 25 úno 2011, 11:15

U mě dobrý, nejsem asi moc náročnej.
Nejhorší je na tohmle čísle - nebo jen mém kousku ? - to, že nejméně jeden dvojlist mám extrémně posunut a špatně oříznut. nechápu, jak se takový zmetek může dostat do prodeje????!!!!!! :shock: :shock: :shock:
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 25 úno 2011, 12:55

odoberám modelára 8 rok a nemôžem si pomôcť ale už nejaku dobu tomu neviem príst na chuť a páči sa mi čoraz menej , kedysi to bolo hutnejšie a informácii bolo viac , napr. 8 str recenzie ma neberu skôr sa mi páčia recenzie v revi , neviem možno som divný :-k alebo starnem :( alebo ...
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 25 úno 2011, 14:15

V tomto čísle som očakával stavbu diorámy k tomu Panzeru IV, ale miesto toho tam boli len fotky a informácie, ktoré cca pred rokom autor publikoval na Migovom fóre :shock: čo vždy preskakujem, sú dlhé články viažúce sa k nejakým skutočným strojom (technika čsob, hummery...) ktoré by sa skôr hodili do hobby-historie, ako do modelárskeho časopisu a privítal viac článkov o stavbe modelov... to môj pohľad :wink:
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 25 úno 2011, 14:29

Lubomír Kerék píše: neviem možno som divný :-k alebo starnem :( alebo ...

Oboje ? :grin: :grin: :grin:
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 25 úno 2011, 15:38

Radek Typlt píše:
Lubomír Kerék píše: neviem možno som divný :-k alebo starnem :( alebo ...

Oboje ? :grin: :grin: :grin:

som si myslel :lol: :lol:
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 25 úno 2011, 17:18

Modelár odoberám formou predplatného od r.2004, tento ročník bude asi posledný. Určite to nie je časopis zlý, ale rastúci rozsah inzercie a články zaoberajúce sa výhradne históriou neboli dôvodom pre ktorý som Modelára odoberať začal. :(
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luban » 25 úno 2011, 18:40

Na předešlé číslo jsem nereagoval, tak učiním dnes.

Především bych chtěl poděkovat za články o "našich" hummrech. Příjemné počtení.
Freejackova poradna potěšila. I když člověk čte návody a denně desítky příspěvků o tom jak kdo pokročil a co jak udělal, vždy se v článku najde dostatek nových informací (alespoň pro mě, začínajícího modeláře). Liazka příjemné zpestření a T-IV jako stěžejní článek líbivá.

A nyní k probíhající diskuzi ohledně článků s historií. Nevím jak ostatním, ale já historii vidím s modelařinou pevně spjatou. Chápu že to někomu vadí, že v časopise o modelařině není jen modelařina, že pro to má jiné časopisy, ale mne jako čtenáři, který žádné časopisy o historii nemá předplacené, to přijde jako příjemné zpesření a rád si počtu. Jen bych si dovolil navrhnout trochu jinou koncepci a to podobnou jakou se to objevilo v číslech vydaných koncem roku. Tedy pokud článek o historii nějakého kusu techniky či jednotce, tak bych čekal podporu modelářským článkem. Ať už recenzí nové stavebnice, ohlášenou novinkou či stavbou. Bylo by to dle mého takové kompaktnější. Myslím si, že například články s tématem Mi-24 byly ideální. Pohled do krabičky a pak dva články o našich Hindech. Takže tak :-D Takže doufám, že po dokončení článků o HMMWV bude v dalším čísle parádní stavba :wink:
Právě na stole: PzKpfw III Ausf.F (Attack), PzKpfw III Ausf.H (Attack), PzKpfw III Ausf.L (Revell), PzKpfw III Ausf.M (Revell)
Luban

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Luban » 25 úno 2011, 18:45

Jinak ještě ohledně té inzerce. Myslím, že se nenajde nikdo, kdo ji má rád (ať už v tištěných médiích či internetových). Bohužel v dnešní době je jasné, že se tištěná média bez podobné reklamy neobejdou, proto jsem rád, že se v Modeláři alespoň objevuje tématicky zaměřená reklama. Listovat v časopise, kde mezi články bude reklama na žvýkačky či nějaké nápoje (v tom lepším případě), to bych opravdu nerad.
Právě na stole: PzKpfw III Ausf.F (Attack), PzKpfw III Ausf.H (Attack), PzKpfw III Ausf.L (Revell), PzKpfw III Ausf.M (Revell)
Luban

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 25 úno 2011, 22:21

Luban píše:... Takže doufám, že po dokončení článků o HMMWV bude v dalším čísle parádní stavba :wink:
Prozatím je v plánu tuto: Modelář 3/2011 dokončení článku o Humvee PRT. V modeláři 4/2011 Humvee sloužící u jednotky SOG a popis čtvrtého vozidla od 601.skss. Následovat by měla recenze na model od Bronca, ale zatím jsem se nedohodl zda bude jen na vozidlo HMMWV M1114 frag5 (model zatím není) anebo to bude dvoj recenze i s modelem HMMWV M1114.
Uvažujeme i o článku na vozidla M1117, které momentálně používá PRT.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 26 úno 2011, 12:36

Chmell píše:
Luban píše:... Takže doufám, že po dokončení článků o HMMWV bude v dalším čísle parádní stavba :wink:
Prozatím je v plánu tuto: Modelář 3/2011 dokončení článku o Humvee PRT. V modeláři 4/2011 Humvee sloužící u jednotky SOG a popis čtvrtého vozidla od 601.skss. Následovat by měla recenze na model od Bronca, ale zatím jsem se nedohodl zda bude jen na vozidlo HMMWV M1114 frag5 (model zatím není) anebo to bude dvoj recenze i s modelem HMMWV M1114.
Uvažujeme i o článku na vozidla M1117, které momentálně používá PRT.

B-17-ka by sa tam nejaká nenašla? Celkom by sekla k Revellackej novinke (krátka história, výkresy, marking, nejaká tá stavbička...). :wink:
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na 2011