Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

02/2011

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 02/2011

Příspěvekod MoMo » 18 úno 2011, 19:33

Davide, já bych bral všechno co tady bylo napsáno :P . Respektive kdyby to šlo vzít ták něják od a....z,A...Z. To bych byl opravdu nadšený a byl bych v naprosté pohodě 8)
MoMo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 19 úno 2011, 14:02

Mám dojem, že již mnoho modelářů má toto číslo v ruce a doposud žádná odezva :?: Jak jsem již napsal, obálka moc přitažlivá není a pokud mohu soudit po prolistování a přečtení několika článků, tak i obsahově mně přijde jako průměrné číslo.
zbynek.skopan píše:Ty jo loď :grin: to abych číslo bral do ruky jen v hedvábných rukavicích a koupi paspartu.. :grin:

Asi tě zklamu (pokud již toto číslo nemáš), ale rukavice nech klidně v šuplíku. V avizu je uvedeno: Torpédoborce Kagero - stavební postup, ale správně je to Sůl nad zlato.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 19 úno 2011, 14:51

Dnes som si ho bol kúpiť .Obsahom ma nijak zvlášť neoslovil :oops: A zas žiadna lodˇ :cry:
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 19 úno 2011, 21:03

hm, skoda. Zase lietadlaaaa :x
U-boot VIIC 1/350, Revell
Round Table Class Trawler 1/700 WEM
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
Gundam - RB-79 Ball Ver.Ka
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 19 úno 2011, 21:53

...jo kluci musíte se pokusit nějaký článek vypotit, myslím, že staveb lodí je na fóru dost
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 20 úno 2011, 08:40

jotus píše:Dnes som si ho bol kúpiť .Obsahom ma nijak zvlášť neoslovil :oops: A zas žiadna lodˇ :cry:

A na straně 44 to je co? Raketoplán? :roll:

Mě se toto číslo, stejně jako všechna ostatní teda líbí.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jotus » 20 úno 2011, 09:06

To myslíš tu recenziu na torpádoborce na skoro celú stranu :? :lol:
jotus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hummer » 20 úno 2011, 09:40

Ano myslím, loď to je, takže napsat žádná loď je dost zcestné.
Prostě zase národní česká a slovenská vlastnost: stěžovat si, stěžovat si, stěžovat si - ach jo :roll:
Mimochodem kolik ty osobně jsi napsal článků o lodích a poslal je Jezevčíkovi, aby je v Modeláři mohl otisknout? Ono prostě kde nic není, ani smrt nebere.
Roman "Hummer" Šlajer, Plzeň
Hummer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 21 úno 2011, 10:49

Já taky nic nepíšu do Modeláře a stěžuju si, to je jako zákazané, Hammere? Teď jsem si koupil na soutěži ve Stodu jedno číslo z roku 2008 a pak únorové 2011, sestupná tendence je zjevná na všech úrovních. Jestli vás zajímají články o nějakých cvičných Basech, stále stejné recenze Libora Jekla a x stran reklam, tak jste spokojení, já ale fakt ne, pardon. A mimochodem, kolik z toho, co se probírá, staví a recenzuje v Modeláři vidíme na soutěžích a stolech modelářů? Projeďte si témata Rozestavěno na Modelforu a prolistujte Modelář. Mně přijde časopis jako z jiné planety, přestává mě inspirovat a to mi dřív dělal takovou ohromnou radost. Nejde o druh zájmu, ale o cílovou skupinu, které jsou články určeny. Lodě nestavím, ale raději si přečtu něco nového o lodích, než stále stejné články, je to jak přes kopírák a přitom se tam nic nedozvím - například nabarvené pásy spolu hnacím kolem u Panzeru jsou super, ale já chci vidět POSTUP, ne konstatování excelentního modeláře - pro koho to je? Méně zkušeným to nic nedá, mazáci to umí.......pardon za takovou kritiku, ale je mi líto, kam jediný časopis, který mi zajímal, směřuje.
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 21 úno 2011, 10:53

Pod to se, bohužel, musím podepsat ( s tím rozdílem, že stavby Libora mám rád ) a opět můžu zkopírovat moji reakci na lednové číslo:

Co se týče aktuálního čísla - ležím doma s nějakou cholerou a listuju staršími čísly.
A při tom se nemůžu ubránit dojmu, že starší čísla byly takové jiné... jak to jen definovat...pestřejší.
Bylo tam víc recenzí, víz staveb, víc článků... Toto číslo ujelo směrem ke speciálu.
Je tam toho pomálu, zato do hloubky. Článek je zbytečně moc rozpitván, stačilo to na polovinu.
Nevím, jestli je málo přispěvovatelů, ale dělá to na mne dojem vaření z vody.

Neberte to jako kritiku, spíše námět k zamyšlení.
Každý z novinařiny ví, že aby člověka plátek bavil, musí se dobře číst a čtení musí odsýpat.
Tohle číslo bohužel neodsýpá, člověk se ztratí v nafouknutých článcích...

Ale - stále doufám.. :(
Naposledy upravil VojtaH dne 21 úno 2011, 19:21, celkově upraveno 1
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 21 úno 2011, 19:13

Modeláře čtu ať je v něm cokoli (neuvažoval jsem zatím o tom že bych přestal).

Nestěžuju si, že v něm nejsou kamiony (huráá, Liaz) a radši o nich čas od času sám něco napíšu. Kdyby to udělalo víc kecalů, třeba by si taky nemuseli stěžovat.

Začíná mi vadit ale trochu vadit články o skutečných objektech (technika, letadla). Většinou to nečtu (a nebo až naposled), protože mě to až tak nezajímá a nebo o tom moc nevím a články jsou někdy dost dopodrobna a tak mi to jako amatérovi moc neřekne. Modeláře kupuju kvůli modelům (čehokoli). Kdybych chtěl číst o technice, kupuju něco o technice a kdyby o letadlech tak čtu L&K. Pokud jsou články o technice nebo letadlech dost odtržené od modelů (což je subjektivní samozřejmě), v mých očích je to v Modeláři spíš balast.

Modely fajn, články o nich fajn (zatím jsem to jen prolítnul), Freejack taky fajn => velice užitečné (i já z toho po deseti letech modelařiny něco získávám).
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 21 úno 2011, 20:07

Osobně bych byl pro to aby modelář vydal nějaký ucelený sešit kde by bylo přehledně sepsáno jak na to... tedy na moderní modelařinu, prakticky nic takového od dob plastikového modelářství uceleně nevyšlo a kdyby u toho bylo i DVD s demonstrativními postupy tak by to bylo fajn :)

Nejvíc se mi líbil pákistánský "tryskáč" a pak dioramka...Článek o broušení taky užitečný...
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 21 úno 2011, 20:23

Na margo článkov o "skutočných objektoch" - privítal by som tématické články venujúce sa histórii niektorého z modelov, ktorý je v tom ktorom čísle prezentovaný (pre toto číslo by bol ideálny článok o SM.81-ke). Taktiež si myslím, že tri články na jedno číslo sú už dosť.
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MoMo » 22 úno 2011, 06:59

El Thud píše:Osobně bych byl pro to aby modelář vydal nějaký ucelený sešit kde by bylo přehledně sepsáno jak na to... tedy na moderní modelařinu, prakticky nic takového od dob plastikového modelářství uceleně nevyšlo a kdyby u toho bylo i DVD s demonstrativními postupy tak by to bylo fajn :)

Nejvíc se mi líbil pákistánský "tryskáč" a pak dioramka...Článek o broušení taky užitečný...

S tím souhlasím. Freejack tady dává výborné rady po kouskách což je fajn a velmi se mi to líbí, ale Jezevčík zná určitě mnohem více takovýchto sqělích borců, kteří by měli co říct. Dvakrát ročně vychází Modelář Extra, což takhle jeden rok udělat obě čísla na téma stavba od a...Z se vším šudy co k tomu patří (no možná by to mělo být asi na 4 čísla, asi toho bude opravdu hodně :) ).

To by se mi tedy opravdu stááášně moc líbilo 8)
MoMo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinsos » 22 úno 2011, 17:04

Pre mňa podpriemerné číslo ,jediné čo ma zaujalo bola PZ.4 8)
Blog http://martinsosmodels.blogspot.com/
martinsos

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2011