Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2011
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

8/2011

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

8/2011

Příspěvekod miro bystrianský » 15 srp 2011, 20:52

už sa k nám blíži.

http://work.letectvi.cz/avizo/avizom.htm
Přílohy
mod.jpg
mod.jpg (34.82 KiB) Zobrazeno 7504 krát
starec

http://www.kpmbratislava.sk
miro bystrianský

• Odpovědět s citací

Re: 8/2011

Příspěvekod Zdeněk Fabík » 16 srp 2011, 06:59

Těším se, zvlášť na horkou novinku z pera Davida Bílka a jeho variaci na téma Hellcat.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Zdeněk Fabík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Bilek » 17 srp 2011, 22:50

Dneska už vím, že to mohlo být lepší (jak model, tak článek) a proto si dám o víkendu asi "second service", jak říkáme my od Flushing Meadows :grin: Ale pár rad, jak si zjednodušit život, se tam najde :wink:
David Bilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 18 srp 2011, 10:37

Jedno z nejlepších čísel =D> =D> =D> .
Skvěle načasovaná recenze Pekelné kočky.... Skoro se divím výrobcům, že to tak nedělají a semtam nepodšoupnou výlisky nějakému super borcovi ať to postaví a napíše článek ve chvíli kdy vychází stavebnice!!!!
Technikář sice nejsem, ale Buldozer i tanky se mi líbí, ponorka taky...
Slušná stavba Seirana, škoda, že se autor pořádně nepodíval na fotky, protože takhle Seiran na sto péro oletaný nebyl, nehledě na to, že podle dostupných fotek byl stříkán tou červenou základovkou o které autor v článku píše.
No a třešničkou na dortu je Mesršmit od Pepína Choreňa, který prostě umí.....
Jo a taky už vím jak nýtovat [-o<
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Libor Jekl » 19 srp 2011, 08:14

Taky jsem se dověděl pár novinek, třeba že my co nýtujeme k sobě jsme naprostí masochističtí solitéři a kdo měl sakra před deseti lety vědět, že nýtování do surfu se říká Honzíkova cesta? :lol: :twisted:
Merlins always drip oil... If don't... worry!
Libor Jekl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 19 srp 2011, 09:25

:-& :arrow:.Nadprůměrné číslo,Letadla v čísle jsou opravdu majstrštyk a rozhodně těžká inspirace a přínos. Potěšil mne strašně moc Marder,kdyby tam nebyl,spáchal bych samomord :cry: ,naštěstí jsem byl zachráněn a můžu dál trousit pochvalné ódy ,pro mě největší prda je ten Stalinec od USMC,model je impozantní,text je vemi podrobný a poučný, :flower:Stejně počítám,že brzo vyleze v plastu.Další články dobré až chvalitebné Díky za výtečné číslo. [-o< [-o< [-o<
Bohužel si dál Modeláře nebudu kupovat,jelikož začnu stavět Bismarka 1:200...Co sem to v letu spočítal,mělo by to přijít na 22 070,- a to se jasně vyplatí =D> (teď ještě jestli mi to dovolej lepit v blázinci,kam se dostanu s takovouhle stavbou) :)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Svihy » 19 srp 2011, 10:16

Moc hezké číslo. Máte také někdo z tiskárny špatně vytisknutou dvoustranu 16 a 52?
Svihy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Bilek » 19 srp 2011, 13:47

Libor Jekl píše:Taky jsem se dověděl pár novinek, třeba že my co nýtujeme k sobě jsme naprostí masochističtí solitéři a kdo měl sakra před deseti lety vědět, že nýtování do surfu se říká Honzíkova cesta? :lol: :twisted:

Tak to si přesně trefil - když směrem k sobě ujedu, tak mám hnedka dírkovanej pupek, což sakra zavání masochismem! :grin: :grin: A kdybys mi na sebe prásknul před deseti lety, že nýtuješ do Surfu, mohla to být "Liborkova cesta" - já ty metody nazývám podle toho, od koho jsem to okoukal :P . Milošovo páska, Honzovo nýtování a nebo - pozor! - Liborovo světla [-o<
David Bilek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 19 srp 2011, 17:30

Také konstatuji, že toto číslo ja asi nejlepší v tomto roce. Nejslabším místem v tom čísle je povrchová úprava na "Seiranu". Nehodnotím, zda byl takto olétán, ale způob provedení (dobarvování odřenin šedivou barvou na kamo) mně teda, podívám-li se na fotky, nesedí.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 20 srp 2011, 06:55

:-& Po pečlivém prostudování jsem v Pavlači,našel zmínku,že Bronco po Boxerovi připravuje i Bufalo :arrow: ,Kočka C9 bude následovat... 8)
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 20 srp 2011, 21:00

mna najviac potesilo ked som sa docital ze v extra modelari sa da priestor aj BVP.
konecne zasa po dlhej dobe aj nieco z nasej moderny a nie len dookola WW2.inak aj k spominanemu extra dioramy-dufam ze sa tam tiez najde nieco z moderny.ak ma pamat neklame tak v prvom nebolo z moderny nic,ani dioramy ani technika.viem ze sa davaju clanky od ludi ale zasa neverim ze nikto modernu kvalitne nerobi a nenapise o tom.
no zasa som sa rozkecal troska mimo temu ](*,) .
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Adi3 » 21 srp 2011, 10:06

Ešte ho nemám, ale už sa naň teším, a hlavne na extra diorámy prvé číslo bolo úplne super, takže dúfam, že druhé bude aspoň tak dobré ako to prvé, keď nie lepšie :D
https://www.facebook.com/Diorama-172-by ... 849632105/
Adi3

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Nováček » 22 srp 2011, 07:28

Modelář boží ;-I Davidův popis Hellcata skvělý - ze začátku, jsem byl nadšený, skoro jsem se vším praštil a ujížděl koupit min 3 kousky :-D pak jsem trošku vystřízlivěl, takže si koupím asi jen dva... buldozer jen vyjet, Marder - ač nejsem technikář, se mi moc pozdával... až na ten Seiran... když to shrnu, vychází mi z toho výborné číslo :)
IPMS Marina Veneta

Forza Marina Veneta!!!
Marek Nováček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 22 srp 2011, 14:33

To číslo je skvělé a důvodů proč tomu tak je, je hned několik. Za prvé je číslo aktuální, líbí se mi hloubkové recenze a konečně na stavebnice, které opravdu někdo staví. Článek o 122 mm houfnici s okamžitým okénkem na novinku Trumpeter je super. Tenhle výrobce je u mě kvůli poměru předloha-cena-kvalita poslední dobou jednička a jsem rád, že se jeho novinka v Modeláři objevila. Článků je více a až na buldozer nejsou dlouhé. Výběr typů i stavebnic super, kvalita fotek je fantastická. Japonec je slaboučkej, ale výjimka potvrzuje pravidlo, tohle číslo se mi prostě strašně líbí, doufám, že se zůstane u nastaveného trendu. =D> =D> =D>
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 22 srp 2011, 20:05

Buldozér je god-like, ako kvalitou modelu tak aj podrobnosťou celého článku. BT-2 je tiež prekrásne :P Marder absolútne nič prevratného, 1000x prevarená predloha i povrchovka, dokonca podľa mňa slabo zvládnutá modulácia, prechody oničom, hoci vo finále to utlmil. Veľmi sa mi tiež páčila tá stíhačka Harrier, či ako sa volá, je aj veľmi pekne nafotená. To japonské éro bolo že: :shock: :shock: , ale tak budiš, ten buldozér to pekne zachraňuje :-D S Extra Modelářom s Pantherom F najlepšie a najhodnotnejšie (čo sa informácií týka) vydanie, aké som kedy mal v rukách.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

Další

Odeslat odpověď

Zpět na 2011