Da sa najst mnozstvo fotiek JCA z rozlicnych obdobi. V lete mi navyse ochotny kolega modelar a predovsetkym i pilot tohto Trenera (dakujem, pan Mincbergr

Stavbu som doplnil o 3D kokpit pre Z-226 (648705), kovove klapky (481084) mi ostali z BigSin, na poslednu chvilu som dokupoval spominane lyze (648752).
Kabina:
v krabici je super zaklad, 3d tlac od Eduarda ponuka este lepsie detaily, najma kvoli sedackam sa oplati. Lepsie detaily ponuka aj pre podlahu a bocnice - v krabici su rovnake diely pre vsetky verzie Trenerov, v 3d tlaci su zohladnene drobne rozdiely medzi Z-126 a Z-226, ale kedze kazdy Trener ma svoje zvlastnosti, bolo potrebne genericke diely trosku upravit. OK-JCA bola mozno prestavovana zo starsej verzie, kazdopadne rozmiestnenie detailov bocnic nesedelo ani s 3D kokpitom Z-126 ani Z-226.

Podla fotiek kabiny som dalej dorabal rozne zauimave detaily. S informaciami mi velmi pomahal kolega-kamos Maros a Petr s Lubosem, ktori vedia o Zlinoch asi uplne vsetko, velmi rad sa ucim pri stavbe modelov, co je co a co co robi.
Plato za zadnou sedackou - vidno pekne paskovane potahy, ale najma lekarnicku s papierovymi kapesnikmi

najma kvoli lekarnicke som sa rozhodol celu dosku spravit nanovo z dosticky. Z profilov v evergreen som dorobil menic a vysielac, budu vo finale schovane velmi hlboko v trupe, takze len schematicky. Na foto predlohy je este vidiet belasu hadicu, odvzdusnenie trupovej nadrze. Kedze JCA mala vnutro trupu cervenej farby, oplatilo sa doplnit aj niekolko detailov a tiahel, ktore su na tmavom pozadi dost vyrazne.
Potahy zadnej sedacky som vymaskoval a strekol roznou bezovou cca podla predlohy.
Modre puzdro na dokumenty som dorobil z papiera, lekarnicku z plechov (vonkajsi obal), a PVC profilu. Samotne vreckovky Kaufland

zaujimavy detail je baterka, uz nie povodna cierna, ale ruzova od firmy Gill, typ G-243, 3d model podlahy som doplnil len o kable