Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Gavia 1/48 La-7 (pokracovano)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Gavia 1/48 La-7 (pokracovano)

Příspěvekod OtakarK » 29 dub 2019, 18:18

Panove;
Pred tydnem sem zacal s mojim znechuceni tohoto modelu. Original sem to zacal protoze doufam ze negdo vijde s novim modelem tohoto krasneho predmetu. Pro ten duvod sem zacal thread tady viewtopic.php?f=1&t=127351 Ale zmenilo se to na stavbu modelu protoze sem ho nechtel hodit do kose protoze vtu dobu uz sem dal hodne casu do stavbi kabinky a bilo mi spis lito prace nez modelu a finacniho investmentu. Tak budu pokracovat stavbu tady. Prilozim originalni fotky od zacatku tady a necham ten prvni thread jen pro diskuze moznosti noveho modelu. Tak nejdrive zacnu jen s originalnima obrazkama pr ty co nechteji jit na originalni link.

Zacnu jen stim ze sem stim modelem velmi znechceny a delam jen par malinkejch oprav ktery urcite za moc nestaci jen proto ze ten model je jen pul-podoba tohoto predmetu. Muzu rict ze nejhorsi bilo pripojeni kridla k trupu. Pasovani tam vazne je mizerne. Kanonovi kryt na trup taky pasoval mizerne. Naposled co sem stavyl model ktery bil tak obtizny (dokonce mene obtizny) bil model od HaPM. I ty modely sou lepsi.
Přílohy
IMG_3514.JPG
IMG_3515.JPG
IMG_3516.JPG
IMG_3517.JPG
IMG_3518.JPG
Naposledy upravil OtakarK dne 29 dub 2019, 18:40, celkově upraveno 1
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Re: Gavia La-7 (pokracovano)

Příspěvekod OtakarK » 29 dub 2019, 18:30

Doplnkovy pokrok cast dve. Tady je videt ta obrovska mezera za kanonovim krytem.
Přílohy
IMG_3519.JPG
IMG_3520.JPG
IMG_3521.JPG
IMG_3522.JPG
IMG_3523.JPG
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Re: Gavia La-7 (pokracovano)

Příspěvekod Petr Ladman » 29 dub 2019, 18:35

Doplň prosím měřítko.....
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Re: Gavia 1/48 La-7 (pokracovano)

Příspěvekod OtakarK » 29 dub 2019, 19:06

Prominte mi. Ani mi to nenapadlo protoze sem si sam mislel ze od "Gavia" si to negdo domisli. Ale je to doplnene.

Tady je muj pokrok od vcerejskyho vecera. Prodoze muj "sedy tmel" je prach obicejny automobilovy acetonovy "filler primer" http://www.evercoat.com/product-detail/ ... 102273/us/ Tak musim cekat dost dlouho jak uschne. Ma viborne quality ze je mezi pastou a tekutinou. Take je velmi plastykovy uschnuty. Je to mnohem lehci pouzity nes normalni kit ktery je pro hodne vecy moc tuhy.
Přílohy
IMG_3524.JPG
IMG_3525.JPG
IMG_3526.JPG
IMG_3527.JPG
IMG_3529.JPG
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 30 dub 2019, 09:40

No je to starý model. Co se týče lícování, tak si zkus třeba Thunderbolta od Hasegawy - ten není o nic lepší. A to se říká Tamigawa...
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 15:09

Je to legrace cemu rikame "stary model" Ja si pamatuji gdiz visli modeli Hobby Craft, jak sem bil nadceny. Potom visli modeli jako Dragon / DML a potom short run modeli jako MpM a HaPM. Jak sme snema bily nadceny. Nejdrive tito modeli zacali umeni modelare a potom to doslo na nedostatetek ueni Inzinira na pocitaci. vtu dobu sme se zacaly divat ne preciznost predmetu. Tato zhledost znicila firmi jako Hobby Craft a HaPM. Dnes gdis modelar nemuze vzit model, naleje drobet lepidla do krabize a za lomcuje sni a nevipadne presna reprezentace, super detailova predmetu, tak sme nespokojeny. Ja osobne mam rad ty stare modeli jako HaPM atd. ale ocekavam aspon nejekou preciznost v reprezentaci. Co mne vadi je gdis polozim hotovi model La-5FN od Zvezdy a hotovi model La-7 ot Gavia vedle sebe tak ocekavam ze vedle sebe budou vipadat spravne. Co mne nejvic stve sou modeli jako Trumpeter a Hobby Boss ktere maji preciznost inzinirskou a zbitecny detail ale jak postavene tak nemaji zadnou preciznost hystoryce reprezentace. Mne sto procentne staci simplistyka Gavie ale ocekavam a preju si nejakou hystorickou rozmerovou preciznost. Jako model, Gavie a HaPM so prome dobre, dostajucicy a prijemne modeli ale jen dokud gdiz hotove vipadaji jako reprezentant skutecneho predmetu. Urcite chybi sou neomizetelne ale jine chybi sou neomluvitelne. Ja mam Ceske skoleni jen do druhe tridy. Od te doby moje skoleni je Americke ale porad se pokousim bit lepsi dnes nes sem bil vcera. Je mi ted sedesat a padesat tri let se pokousim vilepsovat co sem se naucil Ceskeho. Neco se da opravit a dalsi vec je takova ze to vazne nema smisl a potrebuje se vimenit. Moje Cestina se da vilepsovat jenom tim ze sem se dal na tento a dalsi Ceske websity a ucim se odvas. Moje modelarstvi a Inzinirsvi se ucim jenom skusenim a manualnimy pokusi. Ja nejsem viskoleny Inzinyr ale I v praci gde pracuji s takovema, tak mi to mota hlavou jak blby vazne nektere univerzitou viskolene inziniri skutecne sou. Estly nemohou neco udelat na pocitaci a musi aspon drobet pouzit to sede blato co maji mezi usi, tak maji dve leve ruce. A to je gde ja prijdu do mojeho. Opravovat ty blbosti co na pocitaci zvoraji. Problem je ze na vsechno je jenom urcity cas. Inzinyr ma 6 mesicu neco nakreslit na pocitaci a ja mam sest tydnu to opravit, postavit, a udelat funkcny. Tam neco nema smisl. Je ten co sedi na prdeli a zvora product, videlava dva as trikrat tolik co ja. Ja sem jenom modelar, a nebo nazvem Technik, ale to co postavim ja, je hotovy product ktery nas management vidi. To co mi poda inzinir muze bit uplne zvorany ale to co ja dodelam a dodam managementu musi bit presne. Tak co ocekam, ptate se? Jen drobet vic od toho inzinira ktery videlava tolik a ja mu pored musim utirat nos a pr@@l. LOL :D :grin: :lol: :cry: :wink: Ten co sedi na zadku u toho pocitace ma vsechno u ruky abi udelal spravny viskum toho predmetu na kterym pracuje. Ani si nemusi zvednout to linou pr##l abi musel odejit do kniharni delat nejaky skutecny viskum pouziti pravitka, a vedet co udelat stim rozmerem je straceny umeni dnes. Ano Gavija je stary model ale bil vivinuty Modelarem ktery este umel pouzit ty stare umeni a veci jako knihovnu a pravitko. Jen ta otazka je, k jake knihovne mel ten modelar pristup. Verim tomu ze v Cechach tohoto predmetu sou par kusu ve skutecnosti. Tam spis billa veci role vidat model a hotove penize nes pouziti toho pravitka. Expedice mimo precixnosti. Nic jineho nez dnes. Prosim prominte mi, muj mizerny pravopis. :nuts:
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 15:22

Jak se na to divam, tak si mislim ze bi to mohlo opravit gdybych prispusobil kabinku of modelu Zvezda La-7. Stratilo bi to drobet to divnou stihlost. Byla bi to oprava ktera este vtuto dobu sla udelat. (si mislim)
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 18:36

Tak co se este da opravit a dost mi to vadi sou dve veci. Prvni je ta spicata smerovka a druhy je to ze to ma predni sklo veci nez ja mam na aute. Smerovka se spravila docela lehce a podarilo se mi prispusobit docela OK predni cast kabiny od Pavla models na Zvesda La-5. Neni to prsny ale o dost lepsi nez oryginal. Ta uzsi cast zadni kabini je jenom o malinko uzsi nes to co je na Zvezda a docela teda OK. Taky bi se to mohlo oprvit ale us je na to pozde ve stavbe.
Přílohy
IMG_3537.JPG
IMG_3536.JPG
Leva je upravena kabinka Pavla, Stredni je oryginal Gavia a prava je Zvezda La-5
IMG_3538.JPG
IMG_3539.JPG
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepík » 30 dub 2019, 19:23

Ahoj.
Pereš se s tím statečně , bude to pěkný model. Já mám podobný styl jako Ty. Pravopis máš OK , myslím že Ti všichni rozumíme v pohodě . Pokračuj , nepolevuj.
Jsi náš a Jsi tady doma (:)
Pepík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 20:20

Ta hrozna legrace je to, ze sem nejdive chtel postavit tu Zvezdu La-5FN ale Protoze sem chtel do toho dat drobet vic prace a nemel sem na to vsechny dodavky tak rek sem si ze raci postavim neco lehkeho a rychleho. To sem vul, co?

Tak sem dodelal olejovi chladic a predni kabina je prilepena a az zascne tak doplnim mezery. Nahodou sou dost male a jen tam gde normalne je ramovani.
Přílohy
IMG_3540.JPG
IMG_3541.JPG
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 22:44

Predek a zadek kabinky sou finalne prilepene a jen cekaji na uschnuti a tmel. Stredni kabinka je dopasovana a posazena. Bude otevrena na hotovim modelu. Kabinka je smis trech rozdilu. Predek je Pavla, stred je Squadron a zadek je kit original. Ve Ctvrtek bich mohl bit pripraven na barvi. Zytra budu tmeli.
Přílohy
IMG_3546.JPG
IMG_3545.JPG
IMG_3544.JPG
IMG_3542.JPG
IMG_3543.JPG
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod OtakarK » 30 dub 2019, 23:22

Jaka je to barva toho cisla na trupu/ Bila to 100% neni. Obtisky co mam vsechny sou bile.
Přílohy
czechline.jpg
Ota Kudrna GySgt USMC
Chicago USA
OtakarK

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 01 kvě 2019, 07:52

Podľa všetkého žltá. A s červeným lemom.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 01 kvě 2019, 08:24

Vypadá to dobře :)
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 01 kvě 2019, 08:48

V modelu S-95/La-5FN firmy Bílek (výlisky Zvezda) je v obtiscích varianta na čs. stroj žlutá 23, u těch La-7 to bude asi stejné značení (čísla, znaky, blesky)
https://www.super-hobby.cz/products/Lav ... -5-FN.html
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno