Pustil jsem se do projektu 311. čs. bombardovací peruť. Chtěl bych trochu oživit vitrínu novými modely bombardérů, tak jsem ze svých skromných zásob vyndal modely MPM (Mk.Ic), Trumpeter (Mk.Ic/ Mk.X) a v létě zakoupenou novinku od firmy Airfix. Na tu jsem se těšil hodně, protože jejich model na prezentačních renderech vypadal moc pěkně. Hlavně vybavení a celková konstrukce modelu. Volba padla na pozdní verzi od pobřežního velitelství KX-N( zatřené dlouhé prosklení na bocích s bočními střelištěmi). Trumpeta tuhle verzi nemá a u MPM se musí řezat do trupu (noční můra), abych mohl nainstalovat prosklení bočních střelišť a tak o volbě, který model použiju jako první, nabylo pochyb. Dokoupil jsem plechy (klapky a interiér), kola a počkal na poslední ohlášený doplněk od Eduardu ,motory. Pumovnice je pěkná už v základu a plně dostačující. Plechovou pumovnici použiji u Wellouše od Trumpety. Hlavně od Quickboostu jsou nutností. Minulý týden v neděli jsem se dal do práce a tady je pár fotek ze stavby.
Zkušební sestavy

Základní barvení - barvy interiéru jsem zvolil podle návodu MPM

Vybavení bočních střelišť stavebnice postrádá. Lafety kulometů s automatickým systémem ovládání + nějaké ty bedny na munici jsem vyrobil z plastových profilů podle publikací a dílů ze stavebnice od Trumpety.

Naposledy upravil Jarda Pomajzl dne 13 pro 2018, 13:00, celkově upraveno 1