Kitařina je mužský pud po odbornosti, projevující se v oblasti hry.
Ital píše:Yippee píše:[quote="PantherG"
Přesně tak. Když se model dostal na trh v ČSSR, vyšlo o něm obsáhlé pojednání v L+K. Pokud by ty výlisky někdo "překopal" podle toho článku na nějakou konkrétní verzi, tak je u mě plastikový "capo di tutti capi". Někde hluboko v kitníku mám starší dvojmodel od Směru - zmíněný Albatros + Sopwith Triplane (to byly asi shortrunové výlisky od Eduardu). Takové setkání různých generací v jedné krabici...
http://www.feudal.cz/html/albatros_d_ii ... 253_11.htm
Yippee píše: Relativně dlouhou dobu (dokud nebyly k dispozici podklady a informace) modeláři vyráběli z vrtulového kužele ve stavebnici čumák Albatrosu a na ten teprve roubovali vrtuli bez kuželu, jako tomu bylo u čs. verze. Nerad bych se pletl, ale ani monografie v tehdejším ABC pravděpodobně neřešila fakt, že příď je třeba upravit směrem dozadu, nikoliv dalším přilepením plastu a prodloužením trupu.
standaslechta píše:
Tak Albatrosa DV z této stavebnice jsem postaveného viděl na Plynostavu a autor byl v odkazu zmiňovaný p. Mužík takže vím kdo je cappo di tutti capi
JimiX píše:Robertovo SMĚRem k rekordnímu počtu postavených SMĚRů
PantherG píše:V reálu snad ano..... já mluvil o modelu.....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 164 návštevníků