Ne ne, žádný soustruh. Pěkně jsem vzal plstovou tyčku do ruky a při jemným otáčení přibrušoval o smirk až byl hrot hotový... Pokud s tím nejsem spokojený, tak ufiknout a znovu . Ale tyhle jsem dal víceméně hned... Bude to ten klasický Tomcatters - šedošedý s červenými SOPicemi a černou špicí..
Snažil jsem se trochu o rozbití jednolité stříbrné, takže přední část je tmavší steel, prostřední základ alu a zadní tmavší alu. Po barvičkové seanci kabeláže (ta disco-hudba... ) ještě naolejováno...
Sedím pri modeli 1/72 rozmýšľam či tam nenatiahnem nejaký ten káblik a moc sa mi nechce,že to bude maličké a potom pozriem na túto tvoju stavbu v 1/144 a čo ja mám teraz robiť. No prečo mi toto robíš ?
Ale viděl... To je ještě v pohodě. Co ale třeba "vikingové" - měřítko 1/200, 1/350 a dál, to by teprve byla výzva... No ale tam bych asi drátky netahal...
Teď malá recenze... Dnes ráno jsem se kouknul do schránky a vypadla na mě obálka - pozdrav od Brengunu s prototypem leptu na ohraničovací pásky pro různé servisní šachty letadel v měř. 1/144. Aleši mockrát díky. Tak jsem nelenil a hned jsem je zkusil. Pásky jsou opravdu jemné s nazanačením otvorů pro "rychlošrouby" v různých roztečích a různých šířkách, takže si vybere opravdu každý... Pracuje se s nimi výborně, jenom je potřeba dát pozor při braní do pinzety. Zajedno mají tendenci z pinzety vystřelovat (ale to každé takovéto titěrné věci) a za další se snadno ohýbají zejména v místech otvorů. Pro vytvarování pásky do oblouku je potřeba použít kulatinku o kterou se jemným promnutím mezi prsty nádherně ohnou do požadovaného oblouku. Ale není to nic, co by nezvládl běžně zkušený modelář... Pro lepení jsem použil gelové vteřinové lepidlo, se kterým lze přiložený pásek jemně posouvat do dané pozice. Jenom je potřeba nanášet lepidlo v dostatečně jemné vrstvičce, aby pásek nebyl upatlaný (což se mi ne zcela vždy povedlo... ) Aleši, ještě jednou díky za poskytnutý vzorek , Hauler - Brengun odvedl skvělou práci
Výsledek je vidět na fotce, to je opravdu naposled, co jsem ty pásky předělával , Zatím pouze jedna strana, druhou budu dělat zároveň s ostatními šachtami najednou...
Přílohy
Dopis od Haulera - Brengunu...
Vzorek leptu s ohraničujícími páskami servisních šachet měř. 1/144