Zamaskoval jsem bílou pomocí sady od OMASK a nastříkal jsem černé pruhy. Sada je další dobrý pomocník nejen že ušetří spoustu času, tak i hlídá rovné pruhy. Přechod trup-křídlo jsem pro jistotu udělal z Tamiya pásky. Přece jenom je tam spoustu ostrých úhlu s kterýma si oramask (ta šedá páska) moc nerozumí. Jinak je to horně dobrá věc. Doufám že bude i na Spitfire a také v měřítku 1/72? Co Ondro?
Po nástřiku stříbrné SM201 jsem zamaskoval komplet letadlo. Vlnky z kamufláže jsem měl taky jako masku od Omask. Pak už jen nastříkal olive drab C12. Teď už mi chybí žluto černý pruh na čumáku.
Zajímavé že znak a kodovy písmena na trupu nemají lem, jako to bylo u většiny masin s invazakama. Minimálně znak podle kamuflaze od Edy bych řekl že to měl. Jinak to máš moc pěkný.
Děkuji No koukal jsem na ten návod a říkal jsem si že je to na lem moc tenké, že to bude nějaká drobná chyba tisku. No a když se mi lem nechce dělat, tak jsem u téhle úvahy zůstal.
Máš to moc pěkný Roberte. K těm lemům kolem znaků a písmen na invazních pruzích myslím, že oproti zaběhlému trendu těch lemovaných (obkreslených) zase tolik nebylo. Běžnější byl znak bez lemu. Např. mašina PZ-D Flying Scot,kterou má Eduard v invazní limitce a byla i ve velikonoční limitce ten lem nemá mít ač jej tam většina výrobců dekálů a bokorysů kreslí. Stačí si důkladně prohlédnout fotku.