Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mirkův stůl 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 786 • Stránka 7 z 53 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53
  • Odpovědět s citací

Re: Mirkův stůl 1/72

Příspěvekod ceti » 30 lis 2020, 17:03

Miro na foceni zblizka si kdyztak vem treba velkej svetlemodrej papir jako pozadi a trochu vic svetla - bud pod voknem nebo lampicku se zarivkou "denni svetlo", pak to bude videt na fotkach daleko lip.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 lis 2020, 17:07

ceti píše:Miro na foceni zblizka si kdyztak vem treba velkej svetlemodrej papir jako pozadi a trochu vic svetla - bud pod voknem nebo lampicku se zarivkou "denni svetlo", pak to bude videt na fotkach daleko lip.

tajto byl spíš pokus o vložení větší fotky aby vůbec bylo něco vidět než kvalita vyfocení. Nějak s tím počítačem pořád nekamarádím.
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 lis 2020, 17:39

Nevím asi se ty fleky nikdy nenaučím.
Přílohy
Mt-451_02.jpg
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ceti » 30 lis 2020, 19:08

Neboj, fleky se naucis .. s tema fotkama, dyt je tady cely tema jak na foceni, tak aspon zaklady - klidne muzes z fotky vystrihnout jenom ten detail kterej chces ukazat, holt ten vostrej prostredek. Nebo cim to fotis, mobilem?
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 30 lis 2020, 19:25

Mi pořád přijde, že máš moc hustou barvu a pistole to nemůže protlačit, proto ti to prská. A nebo to máš moc vysoký tlak a dělá ti to pavouky? já to z té fotky prostě nepoznám.
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 30 lis 2020, 19:29

Mirku, řidčí barvu a moc nad tím nepřemýšlej. Já nejdříve dělám ty RLM75 a pak pouze místama RLM74. Záleží +/- na fotce, ale nemusí to být skvrna po skvrně přesný. Foukám ty skvrny spíše aby byly do ztracena a né moc zblízka. Si to vyzkošej někde bokem na vnitřku křídla u nějakého modelu.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 lis 2020, 19:36

spíš asi zase moc hustý. Tlak jsem měl kolem 0,8 - 1,2 baru. Pavouky to nedělalo. Po chvíli to spíš začíná prskat. Spíš bych to měl asi víc naředit nebo nevím. Jaký míváte tlak na tyhle skvrny? Já se teď vrátil k Hawku. Já zkusím tu fotku vyfotit líp aby to bylo vidět z blízka pokud mě to tam pak dovolí vložit počítač.
To vyapdá že tam jsou kocouři a můžu to předělat :D.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 30 lis 2020, 19:43

Tlak máš dobrý. Já si s tlakem nikdy nehraju, ale spíše s ředěním barvy. Pak máš totiž rozhasený ředění i tlak a to je napikaču. Já dávám na skvrny vždycky tak díl ředidla a 2-3 díly barvy a halvně sundavám klobouček z pistole. Ale opatrně aby jsi neohnul jehlu. Navíc než stříkám, tak napíchnu(trefím se jehlou do toho brčka) opatrně na jehlu namočený uchoštour aby jí očistil.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radim Špůrek » 30 lis 2020, 19:57

Mirek Franc píše: tajto byl spíš pokus o vložení větší fotky aby vůbec bylo něco vidět než kvalita vyfocení. Nějak s tím počítačem pořád nekamarádím.

Mirku, zkus si do telefonu stáhnout nějaký foto editor - abys mohl fotku oříznout a zesvětlit, pak bude stačit ta middle velikost bez VIP Tapatalku. Mě to na průběžné foto funguje...
Radim Špůrek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 30 lis 2020, 20:03

Mirku gunze thiner - modrá etiketa? Zkus leveling - žlutá etiketa a přiředit barvu. Nebo do modrého příděl mr.retarder. Nespěchat,fouknout lehce a pak postupně přidávat. Když přeředíš přidáš kapku barvy. Tlak to chce jak kdy,je to o pocitu a naředění. Taky jsem se toho bál a proto nedělal luftwafe. Teď už je to pohoda ale dělám čtvrtky. Nicméně předsedovi jsem něco foukal na 1/72 a taky ok. :wink: Je to o cviku a nebát se. Držím pěsti,to dáš!!
A zkusil jsi ten program do telefonu jak jsem psal?
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 lis 2020, 20:11

ředidlo mám gunze mr. color s modrou etiketou. Leveling thinner jsem do Háček nezkoušel, jen do céček a těch mám málo, protože mě vadí ten smrad z toho. No budu dál zkoušet.
Program snap seed jsem stahoval, ale nějak se s tím nemůžu zkamarádit chce to čas.
Dík za rady, Zlatý černozeleno modrý kamufláže (:)
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 30 lis 2020, 20:13

jo klobouček jsem taky sundaval.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 02 pro 2020, 10:43

tmeleni abrouseni motoroveho prekrytu. 109ky zatim dam k ledu az se naucim spravne pouzivat pistoli.
IMG_20201202_100524-01.jpg

Odesláno z mého Nokia 6.2 pomocí Tapatalk
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 04 pro 2020, 00:01

Já taky tlak na kompresu nějak neřeším. Nechci tohle vlákno nějak plevelit, ale pokud to Mirku pomůže, stříkám Tamiye a Gunze H. Na fleky, hady atd., se mi nejvíc osvědčilo barvy ředit úplně obyčejným technickým lihem v oranžové lahvi od Severochemy. Levelling i přesto, že je v něm zpomalovač se mi tolik neosvědčil (občas barva s ním ředěná prskala, občas dělala pavouky) a Gunze C se mi obecně hůř stříkají na tyhle fleky, hady atd.
Do kalíšku pistole naliju technický líh, přidám na štětci trochu barvy, zamíchám, probublám, stříknu bokem, sundám na pistoli difuzor, zkusím fleky na novinách, případně přidám víc lihu a jdu na model. Stříkám opravu hodně zblízka a občas "odfouknu" někam na noviny a očistím trysku, protože líh na ní rychle zasychá. Tady jsou příklady mojí starší Bf 109, kde jsem stříkal ve 1:48 flíčky a v 1:72 hady, postup je ale stejný. Snad to pomůže, držím palce!
Přílohy
Convention_2017_Vojta_Stary_12.jpg
Convention_2017_Vojta_Stary_23.jpg
Convention_2017_Vojta_Stary_21.jpg
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek Franc » 04 pro 2020, 08:15

Ahoj Vojto,
neplevelíš. Budu rád za každou radu. Technický líh mě tedy vůbec nenapadl. Mám doma lahev s modrou etiketou i víčkem. Zkusím jestli to bude fungovat. Mě přijde, jako by to bylo u každý barvy jinak. U Fiata se mě to třebas podařilo nastříkat poměrně v poho. Už nějaké Bf109ky mám postavené, ale není to úplně ono.
Mirek Franc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 786 • Stránka 7 z 53 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 53

Zpět na Rozestavěno