kuky76 píše:Díky moc za hodnocení.
Sám jsem byl překvapený, že to nebyla taková pohroma, jak jsem čekal. Pořád to ale nenám zmáknuté. Někdy mi pistole prskne barvu a to mám z toho pak hlavu v péru. Někdy pro změnu pistolí stříkám na jedno místo, až se barva slije a rozteče. To pak prožívám další očistec. Je to pořád dokola...michání, tlak, míchání, tlak.......Někdy mám pocit, že to vlastně nemám vůbec pod kontrolou a nevím, co barva udělá. Neustále se mi nedaří seřídit to tak, abych mohl stříkat jemné hady. Další obavu jsem měl před používáním masek. Vykroužit znak nebyl problém, ale dodržet symetrii mezikruží hinomaru se mi úplně nepodařilo. Někde zůstal po odmaskování hrubší přechod mezi barvami. Modelařina je ale hezký koníček a nevzdám to
Tyvole ty maskuješ ze samomo masek i kobliky? Tak na to bych se já vys... Montex to jistí. Ale každopádně podle mě platí, že i špatná maska je pořád lepší než ten nejlepší obtisk. Když člověk vidí origo detailní fotky japonských letadel, jak tam ty znaky evidentně čmárali štětcem a s nějakým maskováním se moc nehráli, ztratí poslední ideály.
A jak píšeš - naučit se ovládat pistoli a okamžitě zjistit, co se děje, když se nechová tak, jak má, to chce fakt praxi. Nic jiného nepomáhá. Naštěstí dnes i ta nejobyčejnější čínská dvoučinná fengda je pořád lepší, než to, na čem jsem v polovině devadesátých let začínal já... A to jsem byl tehdy s pistolí grafo a ledničkovým kompresorem king! A když jsem pak přesedlal na (stále jednočinnou a stále se spodním plněním) pistoli Revell Student, byl jsem na vrcholu blaha.
Pro toho, kdo vyrostl na modelech od KP, není žádný problém neřešitelný.