Tak som sa dostal kúsok ďalej. Dvere s oknom sú upravené, výplň dverí bolo treba robiť novú vrátane zpevňujúcich prelisov (kováky zvýšením spodnej časti dverí o cca 1,8 mm sa nedali použiť). Vonkajšiu kľučku som riešil z tenkého plastiku.
Zdravím. Tak konečne mám hotový interiér (zatiaľ bez sedačky, knipla, zameriavača a niektorých popisiek). V obmedzenej miere som použil kováky ED 32595 (P-39 D Airacobra interior). Prístrojový panel je na inú vetrziu ako staviam, no vybral som si to ako menšie zlo - potlačený kovák ukáže omnoho lepšie ako panel zo stavebnice. Kľučku a ovládanie okna dverí som zhotovil z plastiku, nakoľko sú modelovejšie (čo do tvaru aj veľkosti) ako kováky.
Dobrý večer všetkým. Tak dvere by som mal ... Trochu dlhšie mi to trvalo, pretože som si na ne robil dekály popisiek a s nimi aj niektoré doplňujúce popisky na trup. hľa tu sú
a tu sú dvere
Mal by so otázku: Nevedel by mi niekto poradiť, ako doriešiť závesník pod trupom? Nechcem naň nič vešať. Je odstreknutý spolu s krídlom a neviem, či ho tam mám nechať bez rozperných tyčiek, alebo ho odstrániť (ako demontovaný). Mali ho tam vôbec mašiny v rámci dodávky Lend Lease ? Ja robím P-39Q-5.
Srdečná vďaka za uznanie. Nemá niekto lepšiu fotku s pohľadom na predel zadného plexiskla? Podľa mne dostupných fotiek sa mi zdá, že ho budem musieť na prekryte modelu hodne zúžiť, teda čaká ma zase leštenie ... uff. Našiel som kdesi fotku z montážnej linky, je to ale podľa všetkého Kingcobra. No nepredpokladám, že by to Airacobra mala inak. Lepšiu z P-39 nemám ...
No rysuje sa z toho nadherna Kobruska,len by ma zaujimalo podla coho si robil tie zasobniky na gulomety M2 v trupe. Ak sa dobre pamatam,boli dva typy,jeden pre verziu s 20mm kanonom,ten mal polkruhove vybranie kvoli zasobniku kanona,a potom druhy pre 37mm kanon.To co mas ty mi pripomina zmesku oboch typov. Ten aerodynamicky kryt zavesniku tam nechaj,ale bez tych tyciek ako pises.Sice rusaci z Q davali dole puzdra s gulometmi,ale zavesniky nechavali.Dost vela Kobier pri Berline nosilo bombicky.
No vidis,ved mas aj na to fotky. Ta britska ma zasobnik s vyrezom na zasobnik 20mm kanonu.Tie co boli pouzivane v kombinacii s 37mm,su dobre vydiet na druhej fotke.Ta 37ka bola totiz trosku sirsia. Pouzivali sa dva typy,hladky a z prelisovaneho plechu.No ale co,aj tak to nebude vidiet.Ale u rusov a hlavne na konci vojny som videl len tie hladke zasobniky.Skusim nejako navigovat segru aby mi oskenovala nejake veci na ruske Q,len to bude asi musiet pohladat.
Ďakujem mládenci. Nemal som úplné informácie o zásobníkoch, tak som robil podľa fotiek. Netušil som o rozdieloch. Tie prelisy sa mi zdali logické a vybranie som musel aj tak urobiť kvôli telu kanóna, lebo som zásobníky urobil asi hlbšie . No je pravda, že vybranie nebude vidieť a ani prelisy až tak veľmi. Díky za link.
[quote="aero13"]Srdečná vďaka za uznanie. Nemá niekto lepšiu fotku s pohľadom na predel zadného plexiskla? Podľa mne dostupných fotiek sa mi zdá, že ho budem musieť na prekryte modelu hodne zúžiť, teda čaká ma zase leštenie ... uff. Našiel som kdesi fotku z montážnej linky, je to ale podľa všetkého Kingcobra. No nepredpokladám, že by to Airacobra mala inak. Lepšiu z P-39 nemám ...
Zdravím všetkých, čo sledujú túto stavbu. Podarilo sa mi čosi pokročiť ďalej. Vymaskoval som a zvnútra nastriekal prekryt kabíny, doplnil pancierové sklo a tyčku za sedačkou.
Priznám sa, že na mnohých fotografiách viditeľné montážne matice prekrytu kabíny sa mi plasticky robiť nechce - naznačím ich len jemne striebornou. Skúška dverí a prekrytu kabíny v trupe dopadla takto: