Díky za fotky, ale tu se Smikem jsi dávat neměl. Už ji viděl Černoch a musel jsem si sehnat jiná kolečka A když už jste to nakously, co antény, mám je natáhnout od výškovek nebo ne?
Není, ten drát je právě anténa IFF viz komentář pod snímkem:The wire IFF antenna and VHF radio can be clearly seen on this Spitfire Mk. Vb. The insulator for the IFF wire to the tailplane can be seen on the red part of the fuselage roundel. The attachments points for the long obsolete triangular prong can be seen on the rear of the mast. [American Memory]
Díky za odpověď. Sice tomu moc nerozumím ale asi tam píší, že je to už bezdrátové Ono je to i vidět na některých fotkách, že tam nic není - ještě jednou díky Dnes jsem dal obtisky AML. Už už jsem chtěl lakovat, ale říkal jsem si počkám do zítra ať mi obtisky pořádně zaschnou, protože sériové číslo na pravé straně je po kódovým číslem a pak jsem si uvědomil, že tam ještě nemám žádné popisky
Dobrá práce, ale mrzí mě ty přesazené obtisky.Je to fakt škoda...
Dokončeno 2025: (3) HAL Ajeet, TKS-D, Payen PA-22 Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Promiň Skřivane příště to hned přeložím, komentář k té fotce popisuje drát antény IFF včetně viditelného isolátoru a pak detaily sloupku. V článku, jehož odkaz jsem poslal, je napsáno, že od roku 1943 byl na všech frontových stíhačkách zaváděný nový IFF Mk. III kde byly dráty vedoucí od trupu k ocasu nahrazeny jedním "prutem" pod pravým křídlem.
Smrštěný být o tolik nemůžou, jsou čerstvě řezaný, natažený možná ano, ale podle fotek od Dana bych řekl zkresluje také zaoblení trupu nebo fotky. Podle mě je nástřik celkem OK. U masek je to vždycky kompromis jak to nastříkat. Taky záležíš co máš za folii, Danovi jsem dal dvě folie. Jednu klasiku silnějš lepící a jednu šablonovku. Bohužel šablonovka moc nelepí (ale zase je průhledná) a tak přenoska u šablonovky je trochu vo nervy.
Masky jsou ode mě, nově řezaný - kokardy, kodovka šla použít původní. Když mě Dan poslal fotku těch od AML co se s nima za rok stalo, tak to jsem nevěřil - naprosto nepoužitelný šisojdy. Řezal jsem to ze šablonovky na autoplachty, stejná barva jako mám masky na panely u 21 SMT co jsem dával fotky včera. Pak jsem to říznul i z klasický folie neprůhledný (ne samolepky ale reklamní 70 mikronů tl.) at si vybere. Šablonovka je fajn , ale dost se vytahuje , občas i při neopatrný manipulaci s přenoskou. Tu šedou bohužel tady u nás nemají abych jí vyzkoušel.
Možná jsem nějakou masku trošičku natáhnul. Už to slibuji skoro furt, příště to bude lepší. Hlavně jsem zapomněl přenosku ohmatat, tak hlned byla nehoda, ale dodělal jsem a nezkoušel jsem na zahradě zálet
Velmi pekne postavene aj nastriekana kamuflaz.Tie kody nieje jednoduche vymaskovat,ale ja to koli tomu robim naopak,najprv strieknem SKY,potom nalepim pismena -sablony,tie sa neroztiahnu ani nezmrstia a az potom striekam kamuflaz. Neviem ,ci je to fotkou,ale tie cervene stredy na kokardach sa mi zdaju trosku svetle,takato svetla cervena sa pouzivala na povojnovych strojoch
Spíš je to dáno tím, že jsem dal málo barvy. Měl jsem strach, abych neměl schod na přechodu. Příště zkusím víc barvy. Stejné to bude s tou červenou, je to FS11136 Zalakováno. Vršek mat spodek polomat