Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 Hawker Hurricane Mk. IIB & Mk.IIC

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 15 srp 2005, 09:08

Jee, tak toho modronosyho hurouse AK-G jsem stavel ja, netvrdim, ze to tak je spravne, diskutoval jsem o tom na nymburskym foru a z myho pohledu mi to takhle prislo akceptovatelne. Jinak ten modry nos jsem myslim videl ve dvou zdrojich, vecer, pokud nezapomenu a budu mit cas, zkusim pohledat a napsat, co me vedlo k modremu nosu (teda krome toho, ze tech cervenych nosu je moc a chtel jsem neco extra :D :D (pro upresneni - mam na mysli nos letadla, muj vlastni je zatim v poradku :-D )
Je fakt, ze ten model jsem dodelaval celkem v rychlosti...ale stjne to nakonec vyhrala ta modra :D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

frnak jako frnak...

Příspěvekod DeKa » 15 srp 2005, 19:49

Uprimne receno, pokud jde o interpretaci Azur Blue z CB fotek, tak je to fakt tezko odhadnout, co je to ta "spravna" barva.

Jinak k tomu odkazu: Zda se mi zvlastni, ze by v jedny peruti jednoho ptaka v zlutohnedy barve strikali zelenejma hadama, aby nebyl videt, kdyz brousi zemi, a druhyho v ramci zviditelneni vybavili bilym frnakem. Kdovi, jestli si autor profilu necucal z prstiku...

Jinak ten hurous byl fakt peknej, zacinam z toho mit mindrak... :(

Dneska se asi uz pravdy nedoberem, a pokud to neni naprosta peachovina... Teda co to pisu, misinterpretace jako ve zlinku, kdy autori pozapomeli, ze na ortochromu se zluta jevi tmava a modra velmi svetla, a pak tvrdili, ze onen spit byl striknut nejakou hooodne svetlou sedou (mixed grey), tak si myslim, ze je to spravne.
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 16 srp 2005, 07:46

ale houby mindraky, ja taky mel chvilku mindraky z doktorovych modelu a pak jsem si rekl, ze kdyz to zvladne on, tak to musi zvladnout i nekdo jiny (byt ne uplne v jeho kvalite). Navic ten hurr zas takovej zazrak neni, stacilo se podivat napriklad na spodek trupu...

Jinak prikladam dva scany, ktere me nakonec presvedcily pro modrej cumak (fotky bohuzel nemam)
Přílohy
walkaround.jpg
walkaround str.73
walkaround.jpg (26.29 KiB) Zobrazeno 1574 krát
sam.jpg
SAM strana 56
sam.jpg (32.64 KiB) Zobrazeno 1579 krát
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 16 srp 2005, 07:54

Honza Jezl píše:ale houby mindraky, ja taky mel chvilku mindraky z doktorovych modelu a pak jsem si rekl, ze kdyz to zvladne on, tak to musi zvladnout i nekdo jiny (byt ne uplne v jeho kvalite). Navic ten hurr zas takovej zazrak neni, stacilo se podivat napriklad na spodek trupu...

Jinak prikladam dva scany, ktere me nakonec presvedcily pro modrej cumak (fotky bohuzel nemam)

Dost peknej je ten rozdil interpretace tech hadku na kapote motoru. A ted kdo z nich to delal podle fotky a kdo si vymejslel?
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Jezl » 16 srp 2005, 08:47

clive píše:Dost peknej je ten rozdil interpretace tech hadku na kapote motoru. A ted kdo z nich to delal podle fotky a kdo si vymejslel?

Jojo, to sem si (prekvapive :-D ) taky vsiml a ve vysledku jsem z toho udelal neco mezi - stredne tlusti stredne dlouzi stredne zakrouceni hadci :-D :-D
Honza Jezl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 16 srp 2005, 08:49

Honza Jezl píše:
clive píše:Dost peknej je ten rozdil interpretace tech hadku na kapote motoru. A ted kdo z nich to delal podle fotky a kdo si vymejslel?

Jojo, to sem si (prekvapive :-D ) taky vsiml a ve vysledku jsem z toho udelal neco mezi - stredne tlusti stredne dlouzi stredne zakrouceni hadci :-D :-D

Nedelal tuhle kamo Revell 1/32?
clive

• Odpovědět s citací

Kdo kecal?

Příspěvekod DeKa » 16 srp 2005, 08:52

Asi voba.

Predpokladam, ze ten konkretni hurous mel kompletni kamuflaz Earth/Middle stone, a to vcetne kapoty motoru. Pak by teda melo byt videt pod zelenymi pruhy i ty pole DE/MS.

K tomu profilu s HADY, nikoli fleky zelene, pripada mi, jako by autor predpokladal vymenu kapotaze celeho cumaku, coz se mi zda ponekud bizarni...

Mimochodem - co kdyz byl frnak INSIGNIA Blue?
DeKa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 16 srp 2005, 15:35

Já si myslím, že ten čumák byl nastříkanej italskýma barvama a že to přesahovalo i na hrany křídel. Nevím jaký byl význam této kamufláže.Není možné, že se Britové snažili oblafnout italskou PVO na letištích když na ně ůtočili?(A proto i ten Azurovej čumák) Ale kdo by z Italů zase nepoznal zvuk italských motorů svých letadel. Takže nevím.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Frnaky

Příspěvekod DeKa » 16 srp 2005, 17:24

Tak to by spis vysvetlovalo ty BILY cumaky. To me doposud nenapadlo. A s temi hady jsem cetl interpretaci, ze bylo potreba kryt hurouse pri hloubkovym naletu tak, aby zepredu byli min videt.
DeKa

• Odpovědět s citací

Re: Frnaky

Příspěvekod Filip Tomči » 16 srp 2005, 21:41

DeKa píše:Tak to by spis vysvetlovalo ty BILY cumaky. To me doposud nenapadlo. A s temi hady jsem cetl interpretaci, ze bylo potreba kryt hurouse pri hloubkovym naletu tak, aby zepredu byli min videt.

No já myslel, že mají jako ty Azurový čumáky aby si je zepředu zase nespletli Angličani. A ty bílý měly asi jenom v Egyptě po porážce Osy v Africe. Ale jinak nevím.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Re: 1/72 Hawker Hurricane Mk. IIB & Mk.IIC

Příspěvekod Dokturek » 07 led 2010, 20:25

bili cumaky skvadrony reku v africe
Přílohy
pilots29lg.jpg
pilots29lg.jpg (84.77 KiB) Zobrazeno 731 krát
Dokturek

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno