Dáma jak se zdá je jen obyčejná vybarvená pérovka bez zjevného stínování. Celá světlou tělovkou, vlasy pravděpodobně blond , spodnička bílá a ten šáteček v ruce či co to je také barevný. Jinak na věži z levé strany žlutý nápis Mary staroanglickým písmem (švabachem). Pod jménem Dreambaby přibyla ,,stuha,, s nápisem na jinobarevném podkladu. Scoreboard , jak se zdá, je z neznámého důvodu zamalovaný. Klapky chlazení motoru č.2 vyměněny za NMF.
To určitě ne. Když se podíváš na fotky z Kingmanu, tak score mají snad všechna letadla. Je to moje domněnka . Posádky dostaly letadlo přidělené a odlétaly si svůj počet misí (25 -30) . Potom převzala letadlo další nová posádka , a přizpůsobila si vzhled stroje ,,k obrazu svému,,. . Je možné že další posádce se původní scoreboard nelíbil a chystala se počet strojem odlétaných misí vyjádřit nějak honosněji ? !
Díky moc misak58. Ano je to tak jak píšeš. Když nemáme ve vytříně terénní nálezy, snažíme se místo vyplnit alespoň modelem. Ohledne značení a přeznačování asi s tím souhlasím. LD-A byla pravděpodobně také takhle upravena. One Baby Hetchie byla jedna a druhá byla také LD-A Miss Conduct...
misak- to bol len nápad . je pravda že z obyčajného nápisu spravili honosnejší a doplnili aj slečinku.niekde na mete ked som hladal foto som našiel že odlietala cez 100 misíí. tam sa vystriedalo dosť posádok.
Marek Mojžiš INTRUDER / PROWLER hotovo:zásoba13:18
zdravím pánové - moc si vážím Vaší snahy o objasnění mých dotazů.Abych vše vysvětlil - jde mi o stavbu B-17-ky od HK models,ale vůbec se mi nechce do NMF.Jak už tady všichni vědí,model je limitován především zadním střelištěm a přesazeným bočním střelištěm.Zkrátka pozdní verze B-17.A tak jsem se začal zajímat o nějaké "vyjímky z pravidla" v barvě OD/NG.Odtud zájem o Dreambaby.A aby toho nebylo málo,narazil jsem ještě na Scheherezade - B-17G 5 BO 42-31225 a Joker - B-17 G 25 BO 42-31684.Jde mi jen o potvrzení faktu,že se v obou případech jedná o kusy s bočními střelišti proti sobě non-staggered waist-gun.A v případě Scheherezady jde opravdu o žlutě natřenou záď s kamufláží OD/NG? Díky moc za pomoc.
Pár obrázků ,,Sheherazade,, nevalné kvality. Na jednom je ještě před zavedením barevného markingu , s bílým čtvercem a černým K na kýlovce. Na barevném skupinovém záběru je zajímavé, že stroje X , E a H mají dvojitý pruh před kormidly pravděpodobně barvou Bronze Green, zatímco zbytek zřejmě Interior Green.
Na tomto snímku , který jsem nenašel na netu , takže je přefocen z publikace , je Sheherazade nahoře. Zdá se , že měla na pravé straně přídě nějakou malůvku.