Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

M.Magister - RS - 1/72 (Laďa, David)

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: M.Magister - RS - 1/72 (Laďa, David)

Příspěvekod David Hényk » 21 dub 2014, 23:38

Lihová Agama hliník. Jsem docela zklamaný z AK primeru. Myslel jsem, že by to mohla být dobrá náhrada za Gunze surf, ale není to ono. Bohužel. No nic, co už. Přechod křídlo trup není ideální a je tam krupice, ale už to nechám tak. Poučení pro příště.

P1180880.JPG

P1180881.JPG

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Knetl » 22 dub 2014, 20:43

Chlapi, oba Magistri se povedli. :)

Davide, taky se Ti nekdy zda, ze cim jednoduseji vypada predloha, tim snaze se pri stavbe vyskytne nejaky velky prusvih?
Hotovo 2017: Cierva C.30A Norsko, Cierva C.30A Jugoslávie, Bü-131D Chorvatsko Bü-131A Maďarsko
Hotovo 2018: Messerschmitt Me 609, Bloch MB-151
Honza Knetl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 23 dub 2014, 09:03

Díky Honzo. No u mě je spíš problém v tom, že nemám určený jeden postup a podle toho bych jel. Tím se člověk postupně vyhne chybám, které už neopakuje. Já pořád něco zkouším..tu novou barvu, tady surf nebo zase něco jiného..a často je to právě důvod proč musím model "umýt" a začít znovu. Ke všemu se mi často stává, že zapomínám a dělám stejně chyby pořád dokola. Nakonec to ale vždycky nějak do té vitrínky dodělám a model mě těší..což je asi to nejdůležitější 8-)
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 23 dub 2014, 11:19

Davide jakou Agamu bys doporucil na hlinik? vsiml jsem si, ze maji hlinik a pak jeste "hlinikovy nater". zatim jsem zkousel jen zredenou lestitelnou pastu, coz z vice duvodu neni ono (blbej efekt pri prelakovani, vyraznejsi smrad nez normalni lihovky)
Ja bych to pouzival leda na stribrnej nater nebo na drobotinu, na NMF povrchy mam Alclad. Presto se toho odstinu "hlinikovy nater" bojim, vetsinou stribrenkam neni potreba jeste pomahat, aby byly hrubsi a matnejsi (v cemz predpokladam ze ten rozdil bude)

p.s. sorry ze ti zase skacu do tematu s zadosti o radu
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 dub 2014, 12:05

David Hényk píše:Jsem docela zklamaný z AK primeru. Myslel jsem, že by to mohla být dobrá náhrada za Gunze surf, ale není to ono.

Protože to není surfacer, ale primer. Je to vrstva, která má propojit stříkací tmel nebo plast s vodou ředitelnejma barvama. Proto se to nedá brousit. Protože to není stříkací tmel, ale vlastně základová barva.

Sleduju, že nejsi první ani poslední, kdo zaměňuje dva různý produkty. Ono to bude taky tím, že prodejci ti ochotně odkejvou, že to je stejný jako surfacer, jenom aby to prodali :-/
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 23 dub 2014, 12:10

Neomlouvej se..proč by ses nezeptal. Od toho sem chodíme, ne? Teď jsi mě dostal, já vůbec nevím, že mají i Hliníkový nátěr. Aby bylo jasno..oni mají Hliníkový nátěr v jaké řadě? Lihovka nebo Akryl?To co vidíš na Magisteru je následující. Kryt motoru je leštitelná Agama stříbrná, ředěná s jejich origo ředidlem a stříklá. Pak zalakovaná Microscale lakem. Dle mého oka to do vitrínky stačí. Šel bych do Alcadu ale sere mě ten smrad..teda mě ne, ale rodina by to asi nedala. Zbytek Magistera je Agama lihovka Hliník. Za sebe musím říct, že na meziválečné Brity je podle mě naprosto ideální. Nebo vůbec na stroje kde bylo plátno stříkáno hliníkovou barvou. Třeba spodní plochy Avie B.534 atd. Mám v plánu do této barvy přidat černošedou a vytvořit si tak barvu na prvoválečné Nieuporty, protože origo odstín od Mister Kitu je pro mě velkým zklamáním. Naštestí jen tato jediná barva..zbytek je naprosto super.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 23 dub 2014, 12:22

Jakub Vilingr píše:
David Hényk píše:Jsem docela zklamaný z AK primeru. Myslel jsem, že by to mohla být dobrá náhrada za Gunze surf, ale není to ono.

Protože to není surfacer, ale primer. Je to vrstva, která má propojit stříkací tmel nebo plast s vodou ředitelnejma barvama. Proto se to nedá brousit. Protože to není stříkací tmel, ale vlastně základová barva.

Sleduju, že nejsi první ani poslední, kdo zaměňuje dva různý produkty. Ono to bude taky tím, že prodejci ti ochotně odkejvou, že to je stejný jako surfacer, jenom aby to prodali :-/

Jakube ano i ne. Já vím, že na lahvičce je primer a to by mělo mít jiné vlastnosti než Surfacer. Znám rozdíl mezi oběma výrobky. Nejčastěji používaným argumentem je..Primer se nedá brousit, Surfacer ano. No v tomto případě jsem to po vyschnutí cca několik dní normálně brousil. Samozřejmě pokud na to vezmeš smirek dvoukilo tak vrstvu primeru poškrábeš a je defakto strhneš. Tu samou zkušenost mám ale i se surfem, ten taky nesnese všechno. Vzal jsem na to 800 a šlo to pěkně. Takže tyto vlastnosti pro mě mají oba výrobky. Co mi ale vadí je, že narozdíl od Surfu Gunze tento Primer AK nedělá lesklý a hladký povrch, ale spíše takovou jemnou krupičku. Skoro bych řekl píseček. Možná je to rukama nevím. Každopádně se to dá vyleštit, ale víš jak to je. Ne všude se dostaneš a zrovna na přechodu trupu a křídel ti ta krupice vždycky vyleze. Bohužel i na Magisteru se to stalo a já už nemám sílu to nijak upravovat. Sere pes... Takže tak. Nečekal jsem od AK brousitelnost..to beru jen jako bonus. Hledal jsem něco co nesmrdí a sjednotí mi povrch před nástřikem barvy. Ovšem ten sjednocený povrch musí mít hladký finiš. Už se do toho začínám zaplétat :lol: no snad jsi pochopil co jsem chtěl říct. Surf od Gunze je boží, ale ti co se mnou bydlí si myslí něco jiného :grin: takže je nechci trápit a trápím sebe hledáním nějaké vhodné náhrady. Možná zkusím Primer od Valeja a nebo Lifecoloru..Co ty na to?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 dub 2014, 12:51

David Hényk píše:Možná zkusím Primer od Valeja a nebo Lifecoloru..Co ty na to?

Mám doma oba a ty od Vallejo jsou výtečný a podle mne i lepší než ten od Life. Jo a Vallejo dělá asi 8 (?) odstínů. Mám černej a bílej.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 23 dub 2014, 13:01

A jakej to dělá povrch? A jak to smrdí? A čím se to ředí? :-D Sorry a díky za odpovědi..
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 23 dub 2014, 13:23

Hladkej sametově matnej, aby se do toho dobře chytly vodovky (jako Mistercolor, Lifecolor nebo Vallejo Air). Prakticky tro nesmrdí a ředím to buď ředidlem Vallejo Airbruch Thinner nebo Lifecolor Thinner.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 23 dub 2014, 13:29

OK vyzkouším. Díky za tip.
Edit: Objednáno, koupeno...tak uvidíme.
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 24 dub 2014, 23:47

No už jsem zažil větší maskovací orgie, ale tady jsem asi nejvíc zvědavej na výsledek 8-)

Magister 11.JPG

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 25 dub 2014, 01:09

Ty kokso :oops:
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Zdráhal » 25 dub 2014, 06:18

:shock:
KPM Brněnec
Zajímám se o Luftwaffe 1/72
Pepa Zdráhal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Desertmen » 25 dub 2014, 06:21

Nakonec anglan :shock: Ale vypada velice pekne! At se dilo podari :)
Rozestavěno: - 1/72
FW 190 A-8/R-2, Hellcat F6F-5N, Hurricane Mk.I early

Hotovo: - 1/72
Bf 109 K4, Bf 109 G6/R6, Fiat G.50bis AS ,,Freccia'', M.Magister, Re.2001, Ki-43-I, Habicht
Desertmen

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno