Teda Ondro, v tvojom veku som ja ešte lepil Kanagomom a farbil Unicolkami... Toto je paráda, len tak ďalej (ale po zatvorení bude ten kokpit asi fakt tmavý... )
Díky všem za podporu! To Martin: Jasně, Martine v interiéru to hraje všemi barvami, je tam asi 5 odstínů zelené (však víš, jak vypadají letadla ve Vyškově... ) no a tohle jsem si dal jako základ pro 1-2 odstíny a zbytek bych se chtěl pokusit znázornit olejovkou, drybrushem, a washema, aby to chytlo trochu španělský nádech... Stejně bych si chtěl vyhrát s tou černou, ať není taková jednotvárná (inspiroval mě dost Lochy se svým Halifaxem) a taky zbytek - pásy, kabely, krabice bych chtěl taky nějak vylepšit pomocí olejovek...(v tomto je skvělý Pepa Blažek, tak jsem se snad něco od něj naučil... )
To Lubo: Ano, přesně tak! Abych se přiznal, dal jsem si takový neoficiální cíl - Na Britmodelleru jsem objevil téma "Building and correcting Vickers Valiant". Sledoval jsem co všechno tam upravoval a dělal navíc a řekl jsem si, že to zkusím lépe...Tak se můžete když tak podívat, jak to vypadá...
Naposledy upravil Ondřej Škarka dne 04 bře 2013, 22:11, celkově upraveno 1
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Já myslím, že takoví jako jsi ty, by si tady měli udělat nějaké zvláštní oddělení, protože nám amatérům to modelaření těmito příspěvky pěkně znechutíte Zatím to vypadá parádně. Jen tak dál...
Laco, tak na něj se těším ze všech strojů nejvíce!!! (Teda kromě burácejících Spitfirů!!!!!!!! ) To abych přemýšlel s takovým kvantem fotek, že bych si dal čtvrtku Ale pěknou dvaasedmu, stejně jako Viktora by taky už někdo mohl konečně vydat...Na to přerývání se nějak necítím. To Dušan a ostatní: Díky!
Dokončeno 2025: (2) HAL Ajeet, TKS-D Don't touch a single thing. — "Mutt" Summers's comment from the cockpit of the K5054 after maiden flight, 5th March 1936. WALKAROUNDY!!!
Přišel čas na Martinovu otázku - co se závažím? Řešení leželo na stole už asi měsíc, ale nebyl čas na realizaci. Až dnes jsem vzal s sebou sádrovou formu čumáku Valianta, abych ji mohl v bezpečných podmínkách vylít olovem. Nakonec se mi podařilo z jedné dávky olova vylít 4 kopie (s různou hmotností) a poté je zabrousit do požadovaného tvaru (možná to nevypadá moc valně, pokud se dívá nějaký řemeslník, ale nás na gymplu učí jiné věci...bohužel... ) Já použiji tu nejlehčí (50g), protože mi tam hned sedí a když tak to můžu dorvat ještě dalším olovem. Kdo by chtěl přiblížit více tento postup, rád napovím, ale je to opravdu primitivní záležitost! Rozhodně to usnadní práci u všech letadel s příďovým podvozkem...
PS: Forma to nepřežila, proto mám jenom 3 kusy navíc...Ale nedělám si iluze, že lidí s Valiantem bude víc...
Přílohy
Naposledy upravil Ondřej Škarka dne 10 bře 2013, 12:38, celkově upraveno 1
Tááák, po našem apoláckém patláku je další progres! Zamakal jsem a celý interiér jsem dohnal do konečného stádia, připraven k vlepení do trupu. Teď mě čeká práce na pumovnici (fotky dodám jak bude čas) a pak se budu chystat na zavření trupu. K tomu interiéru a fotkám - fotil jsem to asi o půl dvanácté pod lampičkou a navíc ne na bílém papíře, ale takovém recyklovaném, takže byl do béžova. Ale to je v podstatě jedno, vše skoro odpovídá a jde tam vidět vše co je potřeba! Jinak zasunul jsem kokpit do trupu v podstatě bez problémů a když jsem se díval dveřmi dovnitř, viděl jsem velké ...ehm... ale to mohlo být i tou tmou kolem a když se tam úmyslně zasvítí, tak to vidět půjde (...fakt... ) Tak snad se bude líbit!
Přílohy
Díky Marku, joo, užili jsme si to, bylo to hrozně fajn!
...nojo, to jsem měl na starost já, ale úplně jsem na to zapomněl...