Dokončil jsem podvozek. S kombinací plastu, resinu a plechu jsem docela bojoval. Výsledek ale snad stojí za to. Na spodku už chybí jenom rakety, ale teď se přesunu na dokončení kokpitu.
V uplynulých několika dnech jsem dokončoval kokpit, udělal rakety a dolepil různou droboť. Zatímco třeba překryt kabiny je perfektní, tak rakety se výrobci moc nepovedly. Ve stavebnici jsou na výběr dva typy, ale jeden byl nepoužitelný díky přesazení formy. Nešťastným řešením se mi zdá vést dělicí rovinu formy uprostřed stabilizačních křidélek. Jejich broušení tak bylo dost otravné.
Takže model je hotov. Z jeho stavby mám smíšené pocity. Na jedné straně díly velice dobře pasují,ale provedení některých z nich hraničí s hračkovitostí. Skoro nutností jsou nové šachty a hodně pomůže i sada leptů. Už brzy uvidíme jak se s Hellcatem popasovali u Hobby bosse. No a já si dám další micku. Tentokrát divokou.
Pavle je to paraaada....zavidim ti ten cit pro detail a cistotu se kterou pracujes.Uz se tesim na tveho wildcata mimochodem uz si nejaky ten model koupil? Na me ceka ve skrini F4F-3 Late Wildcat od Hobbybosse a moc prijemne me prekvapil cistotou dilu a kvalitnim onytovanim takze pokud nejsi rozhodnuty muzu vrele doporucit.Navic delaji vsech pet verzi tak je z ceho vybirat...jeste jednou ti tleskam ke krasnemu modelu
Dneska ráno vedly moje první kroky ke skříňce s modely, abych se na něj podíval. Vedle Corsairů a Dauntlesse mu to sekne. Potěšily mě vaše reakce. Díky všem!!!
Luďku, Wildcata jsem koupil už před časem a je to Tamiya. Minulý týden jsem dokoupil lepty, motor a walkaround ("výbava" viz. foto). Ještě myslím na obtisky od Techmodu nebo masky od Montexu. Od HB mě láká udělat FM-1 z Atlantiku a FM-2 v celomodrém kabátu (i anglán vypadá dost dobře).
Ještě jedna věc. Příští týden pojedeme přes Hradec a chtěl bych se zastavit v MPM. Při minulé zastávce v červnu ale bylo zavřeno z důvodu dlouhodobé nemoci. Nevíš, jestli už mají otevřeno?
Pavle v MPM jsem se stavoval po dlouhe dobe minuly ctvrtek a bylo stale zavreno,ja jsem se s panem co tam prodava bavil naposledy koncem dubna a uz tehdy mi rikal ze bude zavreno delsi dobu protoze musi do nemocnice...nejjistejsi bude asi tam zavolat a ujistit se ale jak rikam,pred tydnem bylo jeste zavreno a myslim ze jeste chvili bude.....No nezbyva nez mu poprat brzke uzdraveni