Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 F-35A Tamiya - early USA, beast mode + všechny doplňky

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 F-35A Tamiya - early USA, beast mode + všechny dopl

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 13:05

Nevím proč to rovnou nevytiskli v jednom dílu, ale do přední části kontrukce se ještě musí vlepit jeden díl ze stavebnice:

27a.jpg

Tento díl uplně parádně sedí na tamkový plast:

27b.jpg

ale na 3D od RESKITU je velký:

27c.jpg

Takže jsem ho patřičně upravil (zmenšil) a nalepil, pěkně dotmelil a vybrousil.

27d.jpg

V krabici je možnostost udělat jak otevřenou tak uzavřenou kabinu.

POCAĎ dobrý!
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 13:20

VOCAĎ blbý.

Jal jsem se tedy zkoušet a testovat jak zasadit konstrukci do překrytu. V zadní části je osazení, kam to přesně zapadne a zbytek holt nějak vyjde.

Tamiyácký plast sedí úplně přesně (jak prdel na hrnec) - prostě krásně!

27g.jpg

27h.jpg

27f.jpg

A pak jsem zkoušel jak vyjde ten RESKIT. A imrvere se mi to nedařilo to tam napasovat.

Tady je vidět (když se to vzadu správně usadí na to osazení), že ve středu už je to o cca 1mm posunutý jinde:

27i.jpg

A předek už je úplně vedle:

27j.jpg

A při tomhle pohledu to vypadá taky divně:

27k.jpg

Navíc, když se to takhle jako komplet zasadí do tý díry před přístrojovkou v trupu, tak se to tam nedá zasunout celý, bo překryt se dotýká draku letadla - úplně na palici :nuts:

Možná někde dělám chybu.

Ale KUA ne, tak konstrukce od RESKITU je o cca 2 mm kratší:

27l.jpg

To by mě JEBLO!
](*,)
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 13:36

No takže jsem si dal tak týdem voraz na uklidnění a pak vymejšlel co s tím dál...

Tak holt návrat ke kořenům a RESKIT ZAVRHNUT jako neopravitelné a se vší parádou nastoupila oprava:

Takže ten malej kousek plastu, co jsem dolepil na Reskit jsem vykoupal v Debondéru a nalepil na původní plastový díl - ale kua jak jsem ho dříve ořízl aby se tam vešel, tak na Tamce byl malej = zatmelit, hmmm..., povolené ztráty. :|

27m.jpg

V rámci prohloubení detailů jsem přivyvrtal díry (přesně podle toho jak jsou na plastu):

27n.jpg

no a pak jsem si vzpoměl, že na té planžetě leptů je i kus na kabinu.

Nebudu nadávat, díry nechť si spočítá každý sám...

zadní část:

27o.jpg

27oo.jpg

Přední část:

27p.jpg

To je jak jsem psal dříve něco o těch lajdákách - další nepoužitelná část z planžety - co nějaká výstupní kontrola - alespoň si to 1x vyzkoušet, by na to přece hned museli přijít, že to je blbě.

Vyvrtal jsem dírky v zámcích:

27q.jpg

27r.jpg

Na vzpěry jsem z jedné strany nalepil lept (z druhé strany netřeba - navíc by se to nevešlo to děr pro to určených):

27s.jpg

27t.jpg

27u.jpg

Naposledy upravil jezekm dne 26 kvě 2024, 13:48, celkově upraveno 1
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 26 kvě 2024, 13:43

Obroušeno:

27v.jpg

Tady naznačeno drátkem těsnění kabiny (okopírováno od Reskitu) - na fotce v přípravné fázi:

27w.jpg

Pak jsem zkusil přendat i ty dráty nahoře, ale to nesedělo vůbec = slepá ulička:

27x.jpg

27y.jpg

No a pak jsem ještě z Reskitu odloupnul pár detailů (držadla atak) na přilepil je k Tamce:

27z.jpg

Ve výsledku Tamka OK:

27zz.jpg

27zzz.jpg

27zzzzz.jpg

NAJN, RESKIT NAJN!

27zzzz.jpg

jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Navrátil » 26 kvě 2024, 20:52

Tebe to fakt baví :grin: =D>
Navrátil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 31 kvě 2024, 21:11

Zdar pánové,

dovolil jsem si napsat do RESKITu ohledně problému s rámem a dát odkaz na toto vlákno.

Obratem jsem dostal ujištění, že se problémem budou zabývat a do 3 dnů jsem dostal další info, že set opravili a kam mi maj poslat opravený rám (psal jsem, že to mam ještě v krabici, nevydával jsem se za ježka ...jen pro vyloučení jakýchkoliv pochybností :-D )

Za mne dobrý. Reskit už takhle opravoval kdysi set na reduktor u Mi-24 a všem, kteří si set koupili přímo u nich, poslali nový automaticky. Za mne slušnej oddíl :-)

P
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kubín » 04 čer 2024, 21:54

Navrátil píše:Tebe to fakt baví :grin: =D>

To je dobře, že ho to baví ;-I ;-I Mě zase baví pročítat tohle vlákno, Ježek opětovně nezklamal, zase jede pecky jak ve stavbě tak i v komentářích :grin: :grin: ;-I ;-I =D> =D> [-o< [-o<
Jen tak dál ;-I ;-I
Jarda Kubín

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 04 čer 2024, 21:59

PetrB píše:Zdar pánové,
dovolil jsem si napsat do RESKITu ohledně problému s rámem a dát odkaz na toto vlákno.
Obratem jsem dostal ujištění, že se problémem budou zabývat a do 3 dnů jsem dostal další info, že set opravili a kam mi maj poslat opravený rám (psal jsem, že to mam ještě v krabici, nevydával jsem se za ježka ...jen pro vyloučení jakýchkoliv pochybností :-D )
Za mne dobrý. Reskit už takhle opravoval kdysi set na reduktor u Mi-24 a všem, kteří si set koupili přímo u nich, poslali nový automaticky. Za mne slušnej oddíl :-)
P

Slušnej oddíl jo? No tak takhle nějak podobně jsem to měl nedávno s výfukem na F-16 v 1/32. Tryska byla blbě navržena, tak jsem to tam reklamoval = poupravili to a novou poslali z UKrajiny do ČR a světe div se, šlo to naší tuze milovanou Poštu 120 (celní řízení) a nakonec to stálo skoro jako celý nový díl (přesně nevím, ale určitě něco jako 3-4kila)..., takže zdarma to nebude, nene!

Už jsem se s tím natrápil dost..., ale OK, poprosím tedy PetrB, napiš jim tam, ať ti pošlou 2 kusy (ale můžou jich klidně poslat rovnou 10), že mi jeden dáš (náklady si rozdělíme).

V krabičce jsou 2 překryty/kabinky, tak bych to rovnou pro ostatní modeláře vyzkoušel, jestli se jim to na druhý pokus povedlo, nebo ne. Domluveno?
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 04 čer 2024, 23:25

Jo, s tou poštou jsem měl naprosto stejné zkušenosti (2x jsem reklamoval podvozky od Husltera....byly tam kazy způsobené pozastavením tiskáren při výpadku proudu, když russové bombardovali Kyjev)

Teď jsem to vyřešil tak, že jsem si u nich prostě něco objednal a oni to přibalí k tomu...přišlo mi to jako nejlepší cesta...Zákaznická podpora Reskitu funguj skvěle...

Jinak pošta jsou fakt zloději...DPH beru, ale aby si řekli tři kila za zprocesování, to je lumpárna.
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 19 čer 2024, 23:54

Jo zloději; fšeci kradnů a fšici stojí s nataženou rukou a DÁVEJ, DÁVEJ MLADEJ.

To chápu, cheš vopicu, musíš mít na banány, ale jeden příklad za všechno. Objednávka na Resitu: za zbožíčko komplet 22,39 USD x 23 kaček za babku dává asi: 552 chechtáků.

K tomu pošta z UKR 13 babek = 300 chechtáků.

30.jpg

Pak to leží měsíc někde ve skladu ČP, než jim 3x nasraně zavoláš, kde to je, tak pro změnu vyploděj novej canc:

30a.jpg

no a když to sčotnu, tak to koštuje: 1382 Kč (ale zboží je tam za 552, bych se ](*,) to je důvod, proč nemá cenu žádat novou kabinku).

PS: ale tak zase jsem k vánocům dostal jako dárek santu...

30b.jpg

PS: už mám připravený ňáký další obrázky, tak to sem postupně naláduju ať je co číst.
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepa Novák » 20 čer 2024, 08:04

Pane kolego, pěkně se s tím perete, na to bych náladu neměl.
Jestli můžu k poště:
objednával jsem taky u reskitu a celní služby si pošta ocenila jen na 150,- místo původně avizovaných 300,-.
A tento týden mi přišly 2 balíčky z UA přes EBAY který rovnou vybral DPH a balíčky ,i když šly přes poštu 120 včetně celních služeb, jsem dostal bez jakýchkoliv doplatků.
Pepa Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod elefson11 » 20 čer 2024, 08:46

Pokud si chcete ušetřit náklady na zastupování poštou v celním řízení, nebo jak se tomu eufemistiky říká, tak doporučuji používat tohle:

Celnička
elefson11

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 21 čer 2024, 04:53

Možná hloupý dotaz, ale proč to tedy raději nekoupíte u MN-Modeláře?
Vím, v tuto chvíli asi nemají všechno, co chcete, ale jak píšete, stejně to někde pak leží měsíc na poště, takže rychlejší to asi taky nebude, tak mi to trápení nedává smysl :-k
He-219 Uhu
Spitfire Mk.Vb
Fw-190 D-9
Me-262
Bf-110 D-3
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 22 čer 2024, 21:08

kyli píše:Možná hloupý dotaz, ale proč to tedy raději nekoupíte u MN-Modeláře?
Vím, v tuto chvíli asi nemají všechno, co chcete, ale jak píšete, stejně to někde pak leží měsíc na poště, takže rychlejší to asi taky nebude, tak mi to trápení nedává smysl :-k

MNko mám rád, ale nic z toho co jsem v UKR objednal tehdy NEMĚLI a ani nyní (1/2 roku potom) NEMAJÍ - tak proto!

Nevím, kdo sem jako distributor vozí RESKIT (možná Modelimex), ale bud jsou dost mimo realitu (bo objednávaj nesmysly), nebo jim prostě RESKIT nedodá tolik co chcou, každopádně to zajímavé nemaj dlouhodobě... To důležitý v podstatě nemaji nikdy. Tečka.

Obchod, kde maj dost je: the48ers.com ale je to obchod myslím z Kypru (opět mimo EU), takže platí podobná anabáze s poštou, clem a DPH. To co není dostupné jinde, tak tam je. Koupil jsem tam třeba obtisky a maxy GALAXY MODEL a byla mi porazena sedačka tak tu taky. Nikde jinde to k sehnání není a já to prostě "POČEBUJU"... :lol:

20zzz.jpg

20zzz1.jpg

20zzz2.jpg

20zzy.jpg

20zzy1.jpg

Oba "doplňky" budou popsány později...
Naposledy upravil jezekm dne 24 čer 2024, 07:49, celkově upraveno 1
jezekm

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jezekm » 22 čer 2024, 21:51

Táááák se vrátíme k modelu, teď trochu úkrok stranou.

Když chce někdo dělat "beast mode" a to ja chcu, tak jetřeba "držáků na bombišky".

Takže jsem příslušné doplňky od QB zakoupil:

21a.jpg

Moc to nestojí a s porovnáním s originálem to zas tak o moc lepší není, ale při bližším zkoumání možná o něco málo JE (plast je ten světlej)!

21b.jpg

Tam kde je zásadní rozdíl je na spodní straně:

21c.jpg

Tak zrovna tu se přímo nabízí použít plechy z planžety EDY - což by určitě spodní stranu držáku vylepšilo, ale tak nějak mi uniká smysl to tam vůbec dávat - když už někdo navěsí na křídlo držák, tak především proto, aby na něj pověsil výzbroj a v tom případě dávat tam navíc plech, co nebude vidět mi tak trochu postrádá smysl, ale OK, pokud někdo chce, může to tam frknout...

Ale pokud bude člověk dělat "neviditelnou" F-35ku, tak nepotřebuje z toho nic!
jezekm

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 271 • Stránka 5 z 19 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19

Zpět na Rozestavěno