Tak jsem jen na zkoušku sesadil kokpit do trupu a zdá se mi, že je moc velká mezera mezi horní a spodní částí palubky... A také že horní palubka je hodně utopená v tom krytu... Ale jinak to moc napasovat nejde...
k pasom - neriesil by som to a dal ich tam aj s tymi cislami. Urcite to nebola zalezitost len nejakeho typu... prikladam napr. z Ta154 aj z Fw190. Problem s tymto detailom je ten, ze pasy casto na foto nevidno, cisla mozu byt z vnutornej strany pasu, nemame tak detailne fotky... ale kedze sa stale daju dohladat doboe fotky aj dochovane a cisla tam su, tak by som ich nechal. Ked nie je fotka na dany stroj, dany detail tak nikto nemoze povedat ze to tak nebolo/bolo. Fw190
Dopredu pisem, ze asi nepouzivam spravne technicke vyjadrenia - to len keby mal niekto potrebu ma zas opravovat v nazvoslovi... nezaujima ma to. Co sa tyka otazky umiestnenia palubiek - Vsak mas odomna spustu podkladov aj s bluprintami kde to v pohode vycitas z foto a nakresov. Vrchna cast palubky bola hned za vetracim otvorom na celnom stitku. Spodna bola za nou cca 13cm podla nakresov. Tu https://www.deutscheluftwaffe.de/wp-con ... D13_08.jpg vidno na replike system uchytenia - zvysok si mozes dohladat sam v podkladoch. Fotka je odtial, je tam viac pohladov https://www.deutscheluftwaffe.de/nachba ... w-190-d-13 je to sice D-cko ale to nema ziadny vplyv na rozmer. A kedze aj z bocnych pohladov vidno, ze rozdiel medzi prednou a zadnou castou je cca trochu viac ako telo budika - tak ten rozmer co pisem vyssie by mal byt OK. Konkretne tu je detail na budik vyskomeru a rovno prikladam aj rozmery..
cervena ciara je umiestnenie vrchnej casti a modra je pozicia spodnej - tie ramy ci jak to nazvat na ktorych su montovane, su inak z vonkajsej strany viditelne na nitovani na celnom stitku
On má Eduard podle mě i špatný tvar krytu palubky, má krátké boční lemy v předu. Proto když jsem to zarovnával k okraji kabiny, vyšlo mi to příliš dopředu... Budu to muset posunout cele dozadu.
v bluprintoch mas aj dlzky bocnych konzol, podlahy... viacmenj cely kokpit tusim. neviem cim je sposobena taka velka medzera medzi palubkami. Mozno je to kombinacia viacerych faktorov mm tu, mm tam a sa to potom takto prejavi velkou medzerou . A ten Eduard kopiruje presne rozmer bocnic a dlzky kokpitu ako ma Revell? A ked zloziz diely z Revellu tiez to tak zle vychadza?
Vana se spodní palubkou je o něco kratší než Revell (cca 1mm), je to podle mě smrštěním resinu... Takže tam je to asi dobře... Nahoře je kryt a palubka Revell, vychází to lépe...
Problém je v horním krytu a umístěním palubky v něm...
Tak to ja by som asi pouzil kryt od Revellu - tvarovo vyzera lepsie, aj tie diery po bokoch su proporcne lepsie ako to co je u Eduardu. U Eduardu nebude sediet asi ani zameriavac lebo ta diera zvrchu je strasne dlha a zaciatok diery je zarovno s pristrojovou doskou, co v reale takto nebolo. Zameriavac bol na takom stojane ktory bol ciastocne pod krytom a vonku z diery vychadzalo len samotne telo zameriavaca vid. foto na tu repliku v mojom predoslom prispevku a tu zopar zaberov zvrchu a zvnutra - pristrojovka by mala byt v priestore toho nitovania co vidno zvrchu. Neviem, nevlastnim ani model ani tu sadu ale myslim, ze to Eduardu nemoze v tej casti vyjst sudiac z fotiek co si dal. Pre zaujimavost to mozes skusit odfotit len tak na skusku ako to vychadza v tych krytoch.
Zaměřovač tam docela jde, díra je možná jen dlouhá, ale ta by šla v předu zmenšit... Ještě bych tu palubku mohl pustit dozadu a pak by to asi šlo...
Podle fotek v Fw 190 Walkaround Squadro Signal, strana 140-142 mi přijde kryt od Eduardu včetně děr na boku docela v pořádku, jen má asi trochu kratší to polstrování po stranách...
Tak v tom sa nezhodneme, Eduard je mimo jak vykrojenim polstrovania, tak sklonom toho dielu voci selnemu stitku ako aj velkostou(na vysku) tych dier na boku, ta vrchna diera tiez stoji za opravu lebo k realite to ma tiez daleko. Revell je v tomto lepsi aj ked nie tak detailny - sudim z foto co si dal, neviem ci mas ten Eduard tiez dobre zalozeny v stitku tak ako Revell. Toto je Dora - nedari sa mi dohladat poriadny pohlad z boku u A/F.
Ano, podle této fotky vychází lépe ten Revell... Když ho trošku "potuním" tak by asi mohl vypadat dobře... Jde také o to, jestli těch krytů nebylo více podob... Minimálně polstrování mi přijde že má různé tvary a tloušťku...
tak urciteee , Eduard to od.ebe (nie prvy krat) a budeme tu premyslat nad nejakymi alternativnymi hypotezami. Prezrel som dost fotiek od rannych verzii az po late Fw190 aby som mohol povedat ze to je tak ako som pisal vyssie. To co si dal je len opticke skreslenie koli uhlu zaberu. Je spusta fotiek kde vidno ze to ma Eduard zle. Staci si prejst 3 dielnu seriu od Classic publications. napr. fotiek mozem nahadzat desiatky ale kludne obhajuj diletantsku pracu Eduardu dalej tu vidno polstrovanie velkost zahnutia zvnutra
a tu velkost diery v porovnani s rukou vo vnutri
Samozrejme, dieru na zameriavac zmensis, polstrovanie sa da predlzit, sklon sa doladi a tie diery bohuzial nezmensis bez vyraznej opravy - a to mozes potom pouzit rovno diel od Revellu. Ja ani nechapem preco ten diel robili v resine - skoda resinu a aj tak to neodpoveda realite.
Inak ten kokpit, to tam este budes doplnovat detaily ci to uz je hotovo? Chyba tam dost veci, napr. remienok na ten kastlik pre odkladanie map, tiahla od pedalov - to je v sete ci nie? precky na popruhy na pedaloch, kablik od riadiacej paky... inak pravy bocny pult ma mimo umiestnenie prvkov voci sedacke ked to porovname s F-8 z ktorej vychadzaju vyrobcovia aj ked A-8 podla nakresu z manualu ma uplne ine rozlozenie a lava tiez nie je OK v oblasti rozlozenia prvkov v priestore plynovej paky F-8 podla ktoreho mas teraz kokpit
Kryt už předělávám od Revellu, musím ho ztenčit a dodělat nýtování a tak... Bude to nějaká práce....
Detaily kokpitu (pásek na kapsu, táhla, kabel, plyn...) vše mám už připraveno, jen jsem to zatím neosazoval, mám to včetně sedačky, pedálů a kniplu jen nasucho sesazené, protože jak teď zkouším pasovat ten kokpit do trupu a pořád s tím manipuluji, určitě bych to polámal... Finálně ho dokončím před zalepením do sestaveného trupu...
Co se týká ovládacích prvků na bortech, použil jsem 3D dekály a ty moc upravovat nejdou... Chtěl jsem si to vyzkoušet, no zatím mám rozporuplné pocity... Asi to už budu muset takto nechat, jinak bych musel vyměnit celou vanu...
Kedze mas cca tretinu kokpitu celkovo zle , tak sa vykasli na prerabanie krytu z Revellu, daj tam ten resin, spasuj kokpit a uz tym nestracaj cas a venuj sa zvysku modelu.