Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

SC-1 Seahawk 1/72

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 140 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10
  • Odpovědět s citací

Re: SC-1 Seahawk 1/72

Příspěvekod Martin Novák » 15 říj 2017, 04:50

No Michale , já ti nevím. V tomhle rozsypu ti to bude nanic. Musel bych nejdřív dodělat motor a pak to znovu zaformátovat vkuse stejně tak náboj vrtule. Problém je, že je to naměřený na už upravenej cowling a trup (a ještě upravovat budu muset). Obávám se, že bez úpravy by byl motor v cowlingu ze stavebnice moc utopenej. Takže je na zvážení jak vážně bys to bral. Jinak by snad nebyl problém se sedačkou (i když jak jsem psal ve vlákně ta šikmina není úplně košer), kniplem, palubkou a vyrovnávacíma plovákama. Jo a taky mám odlitý kopyto na odsuvnou část kabiny ale ještě jsem ho nevyzkoušel. I tak ten model bude furt polotovar.
...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 08 lis 2017, 16:29

Tak mám začištěný plováky a hotovej motor kromě rozvodů a kabeláže. Nakonec jsem si ho odlil i takhle v kuse pro strejčka příhodu.
CIMG4119.JPG

CIMG4134.JPG

Taky jsem zbastlil a namnožil kulomet a podle novejch fotek co jsem vyšamonil jsem musel upravit vrtulové listy. Ten předěl mezi manžetou u kořene a zbytkem listu má jít šikmo. Upravit novej mástr z odlitu byla skoro větší pakárna než to vyrobit z ničeho ale už se množí.
CIMG4131.JPG
.
Pokud by se našli vážní zájemci, jsem ochoten namnožit to co je zde k vidění. S tím, že na kopyto pro kabinu ještě dodělám rámování a odzkouším vytažení, a na palubku doplním "plátěnou" kapličku.
CIMG4135.JPG

Na závěr dotaz. Myslíte, že může plátěnej potah křidélek (jak uvádí monografie v PKR) vydržet 70 let v moři? Jde o to, zda portovat nebo nýtovat.
44424E3600000578-4882728-The_researchers_also_find_the_remnants_of_two_SC_1_SeaHawk_scout-a-5_1505369216437.jpg

...skrz Zabadea, sluhu jeho. A tu se roznesou zvěsti o věcech jež sešly na scestí a nastane veliké zmatení. A nikdo nebude věděti, kde vězí ony věcičky na rafiové bázi s odtokem. V ten čas přítel ztratí příteli kladivo a mladí nebudou věděti, kde leží věci jejich otců, jež tam otcové odložili včera zvečera. Asi v osm hodin....
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ivan Gruncl » 08 lis 2017, 17:29

Ahoj, celou tvou krásnou stavbu pozorně sleduji a moc se mi líbí.
Pokud by jsi to odléval, řadím se do fronty....
Ivan
Ivan Gruncl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 09 lis 2017, 00:07

Martine, na tý podmořský fotce je to podle ostrých ohybů určitě plech. Plátno by šlo po krátký době k šípku...Nebo je je to křídlo
z něčeho jinýho!
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 09 lis 2017, 08:19

Díky Hansi, taky bych to tak viděl. I když prostředí tam asi tak agresivní není když vydržela v tom stavu i barva. Seahawk je to prakticky jistě, svědčí o tom i zbytek plováku s pumovnicí nalezený tamtéž. (Fotku mám ale je moc velká na to abych ji vložil.)
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Daniel Bílek » 09 lis 2017, 20:02

Bude-li možnost, také bych měl o odlitky zájem. Díky moc, Dan
Daniel Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod slavkoss » 11 lis 2017, 00:09

http://www.abandonedspaces.com/uncatego ... years.html
obcas to platno hodne vydrzi...viem je to iny aeroplan a dokonca z druhej strany...
slavkoss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin F » 20 lis 2017, 18:49

Také bych měl zájem o odlitky, hlavně o překryt kabiny. Zaujalo mě, že u Seahawků byla zadní část prosklení odstraněna kvůli lepším aerodynamickým vlastnostem při startu a přistání s (dle předpisu) dozadu odsunutým překrytem kabiny.

Podle knihy Naval Fighters 38 by potah křidélek a vztlakových klapek mělo tvořit plátno.
Martin F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 20 lis 2017, 19:06

Martin Novák píše:a na palubku doplním "plátěnou" kapličku.

možná bude zajímat víc lidí (třeba mě :), jak to budeš vyrábět, protože plátěnou kapličku měl mj. i P-40
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 21 lis 2017, 01:34

Pánové, díky za informace, půjdu do plátna. Na kopytě finišuju s rámováním, sám jsem zvědav jak to dopadne. Chybějících okének jsem si všiml, ale neznal jsem důvod. Tipoval jsem větrání ale to co píšeš Martine má logiku. Ad plátěná kaplička. Samotnýho mě to zajímá :-D . Mám plán použít hliníkovou fólii, no necháme se překvapit :D
Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sakisen » 22 lis 2017, 22:04

Martine, normálně se už třesu na to, jak to budeš lakovat.. fakt velmi působivý.. =D> =D> =D>
Hotovo 1/72: Avia B-35.1, Saab J-21A, F4U-1D Corsair, Hawker Tempest,
Dále na modelforu: Kyushu J7W1 Shinden, Curtiss SC-1 Seahawk, Focke.Wulf Fw 190A-8, Messerschmitt Bf 110 G-4
Hotovo 1/144: 2x MiG-21 1/144
sakisen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Novák » 23 lis 2017, 02:29

Jo to se třesu taky...strachem :) . Jsem totální začátečník ale pokusím se k tomu postavit nějak čelem. Teď zrovna začištuju "plátěný" věci a rozměřuju porty. Rámování kopyta snad hotový, ještě to zkontroluju surfem.
CIMG4137.JPG

CIMG4136.JPG

Martin Novák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 23 lis 2017, 07:08

Úžasná práce....gratuluji. [-o<
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 24 lis 2017, 14:23

Prej začátečník:-)))
Umět desetinu tohodle tak si pískám.
Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jirka z Hranic » 24 lis 2017, 14:54

Ta připravená kabina vypadá krásně. Kdysi jsem to taky zkoušel u modelu Zlín XII, ale výsledek mě nepřesvědčil. Teda pokud to budeš jen přetahovat ručně a ne vakuově tvářet.
Já jsem použil jen tenkou lepicí černou pásku na rámování, a přesto se mi ve výsledku zdálo, že ty kouty mezi zvýšeným rantlem a samotným sklem to ideálně neprotlačí. Bylo to prostě přehnané a na měřítko 1/72 zbytečně hrubé. Jestli to budeš nahřívat, a máš to rámování z plastu, nerozpustí se ti to při natažení nahřáté fólie?
Každopádně výsledek mě zajímá, třeba to bude super a příště to zase zkusím podobně.
Marina Veneta čekatel a obdivovatel
Na stole: P-40, He-162, Mosquito
Hotovo: P-40 Kittyhawk Mk.III, Bf 109F-2
KPM Apolo Kopřivnice
http://apolo.koprivnice.org/index.htm
Jirka z Hranic

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 140 • Stránka 5 z 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Zpět na Rozestavěno