https://forum.largescaleplanes.com/inde ... ar/page/4/
Miroslav Stehel
Pavel Škoda píše:JJ, podobně jsem to zkoušel. V 1:32 je to trošku větší, což je výhoda. No asi zkusím ještě pár pokusů s lisováním
Lubomír Tomík píše:Pavel Škoda píše:JJ, podobně jsem to zkoušel. V 1:32 je to trošku větší, což je výhoda. No asi zkusím ještě pár pokusů s lisováním
Som kedysy robil podobné tak že som nad plameňom sviečky roztiahol tenkostenú plastovú trubičku...(bužírku) a v mieste rozťahu tak získaš prakticky dva kúsky kolmími rezmi ostrej žiletky na lepivej podložke-otočenej lep. páske prichytenej na skle..aby ti neodskákali. Tam treba skúšať, hlavne kedy začať s rozťahovaním, lebo príliš horúci a tekutý plast nie je dobre...dlhá niť potom.
Máš to aj s otvorom. Prvý pokus býva úspešný, ale výrobky aj tak stratíš...
hans dlouhán píše:Kolik má ta trubička v průměru?
Pavel Škoda píše:JJ, podobně jsem to zkoušel. V 1:32 je to trošku větší, což je výhoda. No asi zkusím ještě pár pokusů s lisováním
hans dlouhán píše:Ty jo nevím, to je v reálu přes 2 cm.
hans dlouhán píše:Pro začištění, ztenčení a "uhlazení" veškerých trubiček po uříznutí a zabroušení do nich dám opatrně rycí jehlu, lehce zatlačím a zatočím.
Špičce se nic nestane, ta je "v luftě" a síla stěny trubičky se na kraji zmenší a okraj začistí. Zkus to. Dobře to pak vypadá třeba na laufech apod.
hans dlouhán píše:To bylo Lubo, ale o začišťování ústí mosazných, hliníkových a jiných trubiček... Ne o výrobě toho trychtýře...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 184 návštevníků