Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

F-15C EAGLE with LD

In-progress builds
Odeslat odpověď
Příspěvků: 506 • Stránka 32 z 34 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34
  • Odpovědět s citací

Re: F-15C EAGLE with LD

Příspěvekod angusarmy » 27 lis 2009, 19:42

Johne, nádherné video s krásnou muzikou, ještě teď mi běhá mráz po zádech! K modelu snad už není co dodat, je neskutečně skutečný :D .
Klaním se až k zemi :foto:
Kamufláž je pro zbabělce
Sovětský důstojník r. 1943
angusarmy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El Thud » 27 lis 2009, 21:39

Ef patnáctka je nádherná, mohu se zeptat co bude "další pán na holení" jestli to není tajné ? Nechystáte se třeba na rovněž dvaatřicetinového Spitfira od Tamiye ? Ve vašem podání by to určitě byl zase modelářský zážitek. V prvních záběrech vypadá Eagle jako real airplane , a ten podsvícený pit je fakt bomba :P Gratuluji k nádhernému modelu.
El Thud

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kohinnek » 27 lis 2009, 22:26

Neskutečně skutečné !!! Ani se nedá věřit, že je to model... [-o< Čelist budu sbírat z podlahy až do Vánoc...
Máte můj velký obdiv =D> =D> =D>
Honza "kohi" Kohout
kohinnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MSticky99 » 27 lis 2009, 22:51

Toto je naprosto luxusní na to už není třeba slov =D> [-o< :P =D> [-o< :P =D> [-o< :P
MSticky99

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 28 lis 2009, 14:36

Naozaj uzasny a velmi inspirujuci model najvyssej kvality, a myslim si ze patri naozaj k svetovej spicke. Ale hlavne pokial Ti sposobovala stavba a model radost, to je predsa to, preco vsetci modelarime, ci nie? :)

Pripajam sa k otazke : Co bude dalsie? ( navrh - Su-27 alebo Mig-29 v 1:32 8-) :mrgreen: )
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
- Le Superbe, 1:150, Heller
- MiG-23MF "Čert", 1:72, R.V.Aircraft
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Dytrych » 28 lis 2009, 23:23

Nic lepsiho jsem jsem jeste nikdy nevidel, je to opravdu fascinujici a nadherny model. Pral bych si mit podobny skvost ve sve sbirce a budu ze vsech sil o nej usilovat (tedy o jeho postaveni, ne o tu F-15 :-D ).

[-o<
Elefant Models blog
Martin Dytrych

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 29 lis 2009, 00:44

John Vojtech píše:
Model obsadil v kategoriji druhe misto. A nemohl postoupit do finalniho kola.

John V.

A ak sa mozem spytat, co obsadilo to prve miesto? UFO? F-15 1:1 od USAF? :shock:
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod John Vojtech » 29 lis 2009, 19:02

Dekuji>>>>>
Jsem moc rad , ze se se trochu muvicko libilo. Je to moje prvni a uz nasleduje dalsi. Doufam ze stihnu alespon jeste jedno do konce roku.
Je to trochu pro uvolnenou s relaxivni musikou, ale nikdy jsen netusil kolik 7 minut da prace:) Jen tak pro informaci, tech 7 minut kompletnich, jako
original ma pres 20GB...velikost. Byl jsem v soku kdyz se ta velikost naskakala:) a tim , ze se to zkomprimuvalo tak se ztratila qualita na you tube.
Mam velike problemy s focenim a hlavne svetlem, kdyz vidim jine modely jak maji krasne pozadi a svetlo, barvu tak bych plakal,
Uz jsem dostal od kolegu par lekci,ale nejako me to stale nejde, asi nejsem dobrej fotograf ani camerman tak radeji tu praci necham jinym:)

Co se tyce otazky o stavbe modelu, Ne neni to moje tajemstvi, bude to F-16 v 1/32 od Tamky s plno details...
Ted jsem prave obdrzel 2 DVD s plno fotkamu tu odnas z WI base a uz se nemohu dockat to vsechno rozrezat:) Uz zacistuji ostri u JLC pilky:)smile
NA F-16 je toho hodne super Edurdi big sety, Cmk ma hodne setu a ted Aires ma neco nove , hned to musim poridit, tak to usetri plno prace. Mam radar od Verlindenu, ale to se musi predelat ,protoze to je nepouzitelne je to stare ,moc hrube a krive. JAk to vypada asi budu delat dva bloky no jeste uvidime.

Odpoved na otazku kdo prebyl model f-15?
Byl to moc pekny model F-14 z krabicky, coz pro me bylo v prvni minute velike prekvapeni. Ne jen pro me, ale i ostatni...
Ja nemohu hodnotit sve prace, to totiz zalezi na Vas nebo rozhodcich.
Ale co nasledovalo pote , to bylo jak nightmare:)
Proc se to stalo, Proc to tak dopadlo , Jaky byl zamer, Co vse zatim stoji , Jak je to mozne to vse bylo uz napsano na mnoha forech.
nektere temata byly uz umazana, pocity byly ruzne wow bylo toho doopravdy hodne .................
Ale ja si myslim, ze je vse uz za name a ze to co se stalo je po nauceni pro nas vsechny modelare do budoucna...
Rika se, vsechno spatne k necemu dobre.
Je to jen HOBBY.

JV>
JFK: “ASK NOT WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU BUT WHAT YOU CAN DO FOR YOUR COUNTRY”
John Vojtech

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 29 lis 2009, 19:52

Nejdřív:
John Vojtech píše: bude to F-16 v 1/32 od Tamky s plno details...

\:D/ \:D/ \:D/ \:D/

S tema soutezema mas pravdu - je to JEN soutez... Tak proc to ale tak nekteri neberou? I u nas se casto stava ze zvitezi vyrazne horsi model jen kvuli urcitym konexim na poradatele/rozhodci apod. Popravde to nechapu...
Moc nerozumim taky tomu co jim vadilo na tom inletu - muzes to nejak rozvest? Napis pls i strucne jake jsou na Nationals kategorie a s tim souvisejici pravidla...diky predem :)

Pro me je to s Ondrovou Nemkou nejlepsi model co jsem kdy videl - triumfnul jsi sam sebe (C-130, B-2) a opravdu nezalezi na jeho umisteni na soutezich, myslim ze se tomu da nakonec jen zasmat...

Strasne moc se tesim na Vipera!
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Kadlec » 29 lis 2009, 20:00

;-I ;-I
Už se zase snažím modelařit
Jarda Kadlec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Barret » 29 lis 2009, 20:10

Ano, je to HOBBY a robi sa to pre radost, a tak by to malo byt. Dufam, ze budes s nami tu radost z prace na F-16 zdielat, aby sa aj ti menej zrucny (ako ja napriklad :) ) mali na com motivovat. Dopredu dakujem :)
dokončené 2023:
n/a

pracujem na / rozvŕtané:
Barret

• Odpovědět s citací

Příspěvekod John Vojtech » 30 lis 2009, 07:42

Dekuji,
Ano, pokusim se najit opet chvilky k sdileni me prace.
Bude to jiste pohodlna stavba, i kdyz F-16 je obycejne plane letadlo, snad to bude necim zajimave.
Prvne, ale musim obednat veci u Aires, protoze uz vsechny sety mam, jen me chybe tyto:)
A muze se zacit, pocitam se stavbou behem 2 az 4 tydnu:)

Co se tyce F-15, bude to trochu skadlive tema. Rad se pokusim alespon nastinit par veci oc se jednalo za poslednich pul roku.
Zacnu asi od rozhodcich, chtel bych rici, ze rozhodci v modelarine to doopravdy nemaji lehke.
Je to velika zotpovednost a je velme tezske rozhodovat o modelu, ktery bude stat na prednich mistech.
Pro me je kazdy model je dilo art a je dulezite se zucastnit, protoze dojit na zavody a dat model to je uz jedno velke vitezstvi. To co nasleduje potom, to je uz druhorade.
Podle meho nazoru je velice tezske odstratit chyby ,ktere jsou uz zpusobeny pri bodovani. Rozhodci jsou lide a i kdyby meli dokonale bodovaci zakony (sistemy) tak stejne se nepodari ziskat
dokonalosti v rohodovani(v bodovani). Je to lidsky faktor, ktery nejde zadnym zpusobem zmenit nebo ho necim nahradit.
Mozna jde pozastavit, ze bude vice se komunikovat se soutezicime ,ale to bude stale nedostacujici docilit spravedlyvych (dokonalych) vysledku.
Mame souteze z kterych odchazime nadseni a spokojeni a jsou suteze kde se citime otraveni:) Ale to uz tak byva.
Ale to nezanmena, ze je pro nas konec, to je jen zacatek dalsiho honu:) A kde lide jsou nejstasnejsi? Kdyz jsou v kolektivu se spolecnyme zajmy. Tak proc vse resit katastroficky ze?
Podle meho nazoru, rozhodci by meli byt lide, co nemaji zal, zavist a jsou spravedlivy, ale to je to veliky problem v tomto sportu tyto lide najit.
Musime vedet ze se jedna o dobrovolniky , kteri na sebe berou velkou zotpovednost, coz se jim musi pricit k dobru. A je tedy velice tezske je presvedcovat o spravne ceste, protoze jeste nikdo zadnou spravnou cestu v nasem pripadu nenasel.
Respektivne nejde o nic , je to jen fun, legrace tak je nepochopitelne proc nekteri lide se snazi discriminovat a odstranovat ruzne projekty jakto v nekterych pripadech byva.
Je to vec ktere ja sam vubec nerozumim, a rozumet asi nikdy nebudu. Jedine kdo je na vsem bit je toto hobby.
Co vlastne se stalo?
-F-15 byla odstranena za nedodrzeni zakladnich postupu v modelarine. (kolecka po lysu v otvoterch v sani )
-Tim byl zamytnut cely model a nahrazen modelem z krabicky.
-Ale pravda byla uplne nekde jinde a to nikdo netusil. F-15 zadne nedostaky nemela. Vse bylo udelano podle podkladu v tomto pripade.
Podklany a fotky byly dodany . I kdyby to byla pravda, tak se dalo vsemu predejit, ale proc a co se stalo to nikdo nevi.
Komunikace tu chybela z jakeho duvodu, to take nikdo nevi.
-To co nasledovalo pozdeji to uz ani nechtejte vedet. Ja jsem musel psat na IPS forum Statement a s fotkama a dostalo se mi castecne omluvy a opet to vyvolalo velikou debatu u modelaru.
Ja jsem se nikdy nezucastnoval psani na forech, protoze lide to vse zacaly rozebirat do detailu , coz je spravne,ale nekdy to prechazelo i do extremu.
Zatim je to jen model, ale proc se vyvolala takova reakce u lidi? Je to asi tim, ze neco neni nebo nebylo v poradku.

To je asi vse co bych rad k tomu dodal. Ale stale rikam, kdyz nejde o zivot tak nejde o nic:)

Tu posilam linky co stim souvisi jsou tu i jina fora,ale radeji to vice rozvadet nebudem. Snad jsem odpovedel na vase dotaze..
Doufam, ze nam zustane jen to pekne modelareni:)

Omlouvte prosim moji gramatiku, Dekuji...

JV.

http://www.network54.com/Forum/149674/message/1256958554/Masterwork+-

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... %3B+F-15...

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... sterwork+-

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... a+question

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... and+Advice

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... S+123-Open

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... 7s+Wrap-up

http://www.network54.com/Forum/149674/m ... han+ever...
JFK: “ASK NOT WHAT YOUR COUNTRY CAN DO FOR YOU BUT WHAT YOU CAN DO FOR YOUR COUNTRY”
John Vojtech

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PavelS » 30 lis 2009, 16:45

Tak jsem se v tom trochu probrodil a je to dobry - jeste nelitaly facky! :-D

Johne, chapu to spravne, ze jsi obsadil druhe misto kvuli vyhazovacum v sacich kanalech ktery jsi maskoval jako krytky? Dost se tam mluvi o tom, ze neni jasne jestli to brat podle pravidel IPMS USA jako chybu, nebo se to hodnotit nema protoze rozhodci by nemeli vyuzivat svych znalosti predlohy (to je i u nas v pravidlech)... Stejne, tusim ze Scott tam podotykal ze to nebyla jedina chyba - volnou predni podvozkovou nohu (tedy ne zrovna idealni geometrii) kterou jsi avizoval ze neni nalepena kvuli preprave pry jako fault nehodnotili - co byly teda dalsi veci co rozhodcim vadily?

To IPMS forum je verejne nepristupne?
KPM Prosek Panthers
Moje galerie
PavelS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 30 lis 2009, 17:53

To video je skvělé, hudba se k němu dobře hodí. Líbí se mi vlající tagy Remove before flight :D.
Letoun snad žádné komentáře nepotřebuje :o :P.

Měl bych jednu otázku - kolik ten model váží?? Všechny ty díly mít aspoň metrák...a když se vezme, že hlavní tíha je rozložená na 2 kolečka...
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod John Vojtech » 01 pro 2009, 05:09

Odpoved na bodovani:
Co bych k tomu dodal, jen to , ze doopravdy nevim kde se stala chyba, Celou dobu se resil jeden problem, ktery se tykal intake, nic se neresilo kolem me podvozkove nohy.
A az potom, kdy se dodaly dokumentace a vyresil se intake ze doslo k rozhodci chybe , tak se nahle obejevily dalsi zpravy ohledne podvozkove nohy, well podvozkova noha je rovna, byla rovna protoze je napevno k panvy:) jen jeji predni kolo je mozne odsroubovat (extra vlastni uprava kola) z duvodu transportu. Ale na National bylo upozorneni na tento jev:) Byl dolozen extra listek.
Pote se objevyly zpravy o vyzbroji (hot), ze nema byt na modelu kdyz je odkrytovan. Well, v mem pripade jsem to uz psal na foru, Zaprve model neni heavy odkrytovan a bylo vse na zadost (order zakazku).
Nikdo se ale nepta na model co byl predemnou. Nikdo neresi problem mech kolegu modelaru po a pred. Pouze par jedincu hleda chybu na mem modelu, proc? To ja doopravdy nevim. Predchozi model co jsem se dozvedel a mel velme spatnou kostru , byl krivy nedotazeny details verzus lego. Ale nikdo se o tomto modelu nebavi. Ani neni duvod. Pro modelare to bylo nepochopenim, proto zacaly problemy. Otazka je proc a z jakeho ucelu se 2 rozhodci rozhodly pro tento postup.
A to je cela debata na forech.
Ja z toho nechci vyvozovat zadne konce, protoze doopravdy nevim. Mozna to byl omyl jak se rika , nebo zatim stalo nebo stoji neco jine.
Po National jsem obdrzel mohu rici 100ky e-mails od modelaru a jejich uprimnou soustrsat:) nedalo se to jinak nazvat, dost velka podpora, ale ja doopravdy necitim potrebu byt na prvnim miste jak me bylo nekde vytykano na forech, aniz bych byl pritomen. Nikdy jsem se zadne debaty nezucastnil. Stavym modely pro Vas public a pro radost ne pro vitezstvi.
Proto je statement na IPMS foru ke vsemu i s fotkama.
Tam se clovek musi zaregistrovat, byt member a zaplatit prispevek 30 usd.

Tak to je vse prozatim....
JV.

Vaha ja jsem to vazil a nekde zastrachal ale myslim ze to bylo 2,9.9 to 3lb10.8oz asi 1.5 az 1,7 kg. ja ted nevim presne pokusim se to najit:)

Ps; jestli budte mit zajem, tak Vam jsem ochotny ty fotky poslat sem na forum aby jste meli predstavu ocem se hovorilo...
John Vojtech

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 506 • Stránka 32 z 34 • 1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34

Zpět na Rozestavěno