Honza
fresco píše:Surfacer 1000 som tam musel dať. Držal o niečo lepšie ako 1200 - neviem prečo. Najskôr som skúšal rôzne alclady aj priamo na resin. Nepoužil som viacej ako polovicu súčiastok- skúšobnú základňu som mal širokú. Výsledky však boli závislé aj na druhu alcladu. Zatiaľ čo ALC 105 a ALC 115 držal pomerne dobre aj na samotnom resine, ALC 103 sa lúpal z resinu v šúplatách a ALC 106 sa lúpal nerovnomerne. Zo surfaceru sa odlupoval ALC 106 len ojedinele, riešil som to potom selektívnym druhým lokálnym nástrekom. Všetko závisí na druhu použitého materiálu. Niekto môže vychváliť nejaké farby do neba, druhý má ich pripoužití na iný materiál rozdielny názor. Ten surf oriko vyskúšam, ale už na niečom inom. Som naň zvedavý. Keď som použil Alclady aj bez sufu na F-86 1/48 od academy, tak som bol maximálne spokojný. Netrhal sa mi ani spod pásky tamyia. Napr tuná: viewtopic.php?f=6&t=70476&p=1361158&hilit=F+86F+30+1%2F48+Bird#p1361158
fresco píše:To dan.vocu: máš dobrý postreh. Tá čelná plocha rámovania naozaj nie je nastriekaná. Ako som už spomínal, ešte mi tam chýba zopár desiatok drobných detailov. Jeden z nich bude práve kovový diel č. 34 z plechov od Eduardu na Su-7 1/48 interior ktorý patrí práve tam. Predpokladám, že Su-7 a Su-9 mali identické rámovanie. Vznikali spolu a v maximálnej miere bola využívaná unifikácia dielov.
fresco píše:Začína sa to "ježiť".
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 167 návštevníků