Po měsíci a půl z důvodu pracovního nasazení jsem se mohl opět dostat k modelaření a v pokračování dalších pracech na Bf 110 F-2. Začal jsem řešit otázku jaký motor použít. V úvodu jsem prezentoval použití motoru DB 605 ze setu Aires. Ale v průběhu měsíční modelářské nečinnosti jsem si uvědomil, že použití tohoto motoru je nesmysl. A tak jsem začal porovnávat dostupné motory v měřítku 1:48 :
Přílohy
Motory v 1:48 od Výrobců CYBER HOBBY, ZVEZDA a AIRES. Ten nejvzdálenější je motor DB 601A z modelu Bf 110 D CYBER HOBBY. Motor uprostřed je DB 601 F ze stavebnice Bf 109 F ZVEZDA a poslední černý motor DB 605 je ze setu AIRES.
Zvolil jsem motor DB 601 F ze stavebnice ZVEZDA a doplnil jsem ho o vstřikovací čerpadlo, která ve stavebnici chybí.
Náhledy na motor s "resinovou" pumpou (vstřikovacím čerpadlem) od Quickboostu.
Naposledy upravil Martin Rychlý dne 12 pro 2012, 20:18, celkově upraveno 1
Musím se omluvit za zveřejněnou chybu v označení motorů. Motor DB601 N byl údajně hlavně používaný v Bf 110 E a i v některých typech "D" . A ve verzi Bf 110 F byl údajně použit motor DB 601 F. Takže motor z modelu ZVEZDA by měl znázorňovat motor DB 601 F. Tím se omluvám "kylimu" za zmatečné informace. Takže může v klidu postavit svůj model dle vybrané předlohy. (U předešlých obrázků jsem to již opravil.)
Pro porovnání motory DB 601 F (s větší přední nádrží Glikolu) a DB 601 A (zadní motor).
Pro DB 601 F jsem dodělával kompletní rozvody.
Také jsem využil již otevřených výfukových otvorů a rozhodl jsem se udělat motor se sundanými výfuky a tím pádem jsem musel nalepit spousty naznačených "závytových tyček pro šrouby k uchycení výfuků"- nalepit milimetrové tyčky okolo výfukových otvorů bylo docela pekla !
Dále jsem mírně odvrtal přední část vrtulové hřídele a pomocí drátků naznačil na hřídely vrtulé unašeče.
Celý motor jsem poté nastříkal barvou GS C8
A pak jsem musel zamaskovat nádrž glikolu a nastříkal jsem motor pololesklou černou.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"