Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MiG-21 MF Eduard 1/48 Mali Air Force -HOTOVO

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: MiG-21 MF EDUARD 1/48

Příspěvekod herr66 » 20 bře 2011, 18:56

Martin Černý 'Černoch' píše:Od mé stavby nečekej žádný zázraky, poslední dobou jsem levej jak turecká šavle, takže kdo ví ajk bude Mig vypadat. :grin:

Jako sestrelenej????
:grin:
Pro Martina1762: koukal jsem na Tveho Miga, vypadal pekne, akorat by to chtelo poladit trochu obtisky, pripadalo me, ze jsou moc leskle proti povrchu. Jedenadvacitkam moc nerozumim, takze ostatni nemohu hodnotit.
herr66

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Pospíšil » 20 bře 2011, 19:19

Černochu, rozjeté to máš pěkně, líbí se mi to. Snad ti při stavbě pomůže několik přiložených fotek. Milan :call:
Přílohy
stít.jpg
kabina.jpg
achta.jpg
zamerovac.jpg
podvozek.jpg
spodní stít.jpg
KPM Medvědi
Stáří, ne podzim života, ale jaro smrti.[img]https://
Milan Pospíšil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Král » 20 bře 2011, 20:11

Tak koukám,že ti to hezky jde od ruky.

K té sedačce.Vysouvání sedačky tak jak ho popisujete je nesmysl.Sice někteří piloti si posouvali sedačku před přistáním nahoru,ale tady jde dle mého o to,že na skutečné sedačce se hýbe vana a hlavně záhlavník je poměrně těsně pod překrytem.A Eduardi se jen pojistili,že při zavřeném překrytu se tam ta sedačka 100% vejde a při otevřené kabině nebude nepřirozeně utopená v kokpitu.

Fotky od Milana Pospíšila jsou pěkné,ale pozor na to.Jedná se o stroj 4175,který je tzv. ,,šedivka a navíc je už přestavěn na verzi MFN,takže má jinej kokpit (rozložení přístrojů a ovládacích prvků),ale jako základní představa o zbarvení,některých dílů to je perfektní.Abycho do toho vnesli trošku zmatek,tak vám doporučuji kouknout zde,kde se už o zbarvení 21ček psalo.

Martin
Naposledy upravil Martin Král dne 20 bře 2011, 20:20, celkově upraveno 1
FLICKR

Rozestavěno :
Merkava
Mig-21F-13+UM
Mig-21Bis+Mig-21SMT
Martin Král

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hugo » 20 bře 2011, 20:17

Zdravím pánové.
Stavby jednadvacítek pozorně sleduji, protože je to moje srdcovka. Máte to pěkně rozjetý, ale při záplavě fotek kokpitů bych si dovolil upozornit na rozdíly v kabinách. Ona totiž není "MF" jako "MF". Verze "MA" není to samé jako "MF" a nakonec MF neznamená MFN. Fotka kokpitu od p. Pospíšila je zrovna verze "MFN". Už při stavbě kokpitu by jste měli mít rozhodnuto, kterou verzi postavíte a k tomu přizpůsobit výběr dílů.
Hugo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin1762 » 20 bře 2011, 20:32

herr66 píše:Pro Martina1762: koukal jsem na Tveho Miga, vypadal pekne, akorat by to chtelo poladit trochu obtisky, pripadalo me, ze jsou moc leskle proti povrchu. Jedenadvacitkam moc nerozumim, takze ostatni nemohu hodnotit.

Ahoj díky, dnes šel do mat laku :D
Martin1762

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin1762 » 20 bře 2011, 20:36

Martin Černý 'Černoch' píše:Díky, vedle pakistánce JF-17 byla ještě ta izraelská F-16A s velkejma hvězdama, taky moje.
Je mě jasný že dát model za týden je mazec. Celkově to bylo hezky postavený, na daktylky si dej pozor, je to hodně vidět.
Od mé stavby nečekej žádný zázraky, poslední dobou jsem levej jak turecká šavle, takže kdo ví ajk bude Mig vypadat. :grin:

Jj koukal jsem taky pěkné! Hele "Černochu" nevymlouvej se a makej, s vrtuláči to si makal a na pěkném Migu jsi levej jo? :D :D :D
Martin1762

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 20 bře 2011, 22:01

Hugo píše:Zdravím pánové.
Stavby jednadvacítek pozorně sleduji, protože je to moje srdcovka. Máte to pěkně rozjetý, ale při záplavě fotek kokpitů bych si dovolil upozornit na rozdíly v kabinách. Ona totiž není "MF" jako "MF". Verze "MA" není to samé jako "MF" a nakonec MF neznamená MFN. Fotka kokpitu od p. Pospíšila je zrovna verze "MFN". Už při stavbě kokpitu by jste měli mít rozhodnuto, kterou verzi postavíte a k tomu přizpůsobit výběr dílů.

U mě je to bohužel trochu problém, buď bude mít výsledná kamo něco s českejma MF , nebo Egypt a tam to tipuju na palubku z krabice anebo na uplně něco jinýho a tam vůbec netuším co by mohlo být v kokpitu, takže bych se opět držel dílů ze stavebnice. Kamo zatím uplně ujasněný nemám tak ho ani nebudu prozrazovat. :-D

To Milan P - diky Milane, fotky si stáhnu pro sichr do archivu, jednou se hodit budou.

Martin Král píše:Tak koukám,že ti to hezky jde od ruky.

Snažim se Martas, a děkuju za vysvětlení ohledně dílu D 20 na podlaze kokpitu. Zejtra se tě ozvu mailem, něco pořebuju. :-D

Martin1762 píše:Jj koukal jsem taky pěkné! Hele "Černochu" nevymlouvej se a makej, s vrtuláči to si makal a na pěkném Migu jsi levej jo? :D :D :D

To ještě nevíš co já dokážu , u mě není problém podělat i kliklak od Tamigawy. :lol: Jakmile se probojoju přes podsestavy tak to bude dobrý, slepení očekávám bezproblémů a pak už bude přede mnou poslední překážka - kamufláž a patina. :mrgreen:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 20 bře 2011, 22:58

Připojuji se do "soutěže" :-D o vyřezané štíty. Při vlepování jsem je trochu moc utopil, neměla by tam být skoro žádná hrana.

Jinak k barvám šachet. Mohou být šedozelené nebo v různých odstínech šedé.
Přílohy
IMG_4812.jpg
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 21 bře 2011, 07:30

Ty zasloužíš jednoznačnou pochavlu za štíty. =D> [-o< Když vidím tvojí práci a sebe tak bych si nafackoval. :cry:
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin1762 » 21 bře 2011, 16:18

Martin Černý 'Černoch' píše:Ty zasloužíš jednoznačnou pochavlu za štíty. =D> [-o< Když vidím tvojí práci a sebe tak bych si nafackoval. :cry:

Aaaaaaaa pozor Černoch si tu sype popel na hlavu atd. a přitom dává příspěvky všude možně a staví dobře, už nech těch keců o tom, jak ti to nejde kecale :D a makej, ať vidím taky jiného Miga , než svého a můžu se přiučit.... :-D
Martin1762

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vslunicko » 21 bře 2011, 18:39

Kvalita stavebnice je víc než výborná a nějak nechápu proč ten super povrch takhle ničíš.Tím nýtování od ruky a dodatečným přerytím krytek jsi to dost degradolal na kvalitu horší než oez. :? :? :?
vslunicko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 21 bře 2011, 18:43

vslunicko píše:Kvalita stavebnice je víc než výborná a nějak nechápu proč ten super povrch takhle ničíš.Tím nýtování od ruky a dodatečným přerytím krytek jsi to dost degradolal na kvalitu horší než oez. :? :? :?

Myslíš to ztrácející se rytí a neviditelný nýty? Taky sem miga koupil plný dojmů a krom toho že to pasuje teda nic moc....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vslunicko » 21 bře 2011, 18:45

Myšleno když dorýta tak čistě a když nýtovat tak rovně tohle je dost prasárna.
vslunicko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 21 bře 2011, 19:01

Já bych se závěrem počkal až to Big Nigga dobrousí... ono to bude OK jako vždycky... :)
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk NOŽIČKA » 21 bře 2011, 19:09

Martine, promiň ale musím!
Musím dát za pravdu vslunicko-ovi. Mám ten model doma. Co se týče povrchu....dle mého názoru nepotřebuje nijak předělávat. Opravdu nevidím prostor na povrchu pro nějaké dodělávky. Taky jsem přemýšlel o tom že bych ho jednou onýtoval. Ale pak jsem to zavrhl. Nýty po nýtovém kolečku by asi měly vetší průměr než nazančené rychlošrouby. A to by ten model dostal opravdu na prdel. Možná cesta jak nýtovat je podle mě až do surfu, A velmi lehce. Ale to je pro opravdové borce. (Ale to je jen můj skromný názor).

Na jednu stranu jsem ale rád, že jsi zde uveřejnil fotky toho jak to po tom onýtování vypadá.
Je mi jasné, že povrch budeš ještě brousit a leštit. A určitě to ve skutečnosti nebude tak zlé. Ale i tak Marťo vnímam tento progres jako krok zpět.

Na mém modelu mě docela zklamaly překryty (konkrétně viditelnost jednotlivých vrstvev jak byl překryt odstříknut) a plechové pásy a boční pulty. Taky jsem si říkal, že bych do něj šel. Ty plechy do kokpitu ale nedám. Počkám si na brassinový kokpit a trysku. A pak už to bude opravdu jenom krabička.

Jinak ale makej! Jsem na něj moc zvědavý jak dopadne. Čumím na tohle vlákno každou hodinu.
Zdeněk NOŽIČKA

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno