Přesně tak, i to, co tam máš, lze využít jako základ ... prostě ty velké fleky světlejším odstínej zase oflekuj, mnohem menšími kousky nejrůznějších tvarů ... čím rozmanitější, tím lépe ... znáš to, vrstvy woe ... A nakonec bych objel to rytí smokem ...
Tak jsem trochu vrstvil a opravil jsem to. Snad je to lepší, ale na fotkách to není skoro vidět. Zítra skusím koupit nějaký jiný pozadí. PS: Beru ho na klub ve středu, možná, že už bude i vrchní olivovka.
V pohodě Honzo, ještě s tím skusím něco udělat. Ono to bude i částečně fotkami, musel jsem ztmavovat, aby tam byly vidět ty flíčky. Zítra se to pokusim vyoftit znova a lépe. Ale stejně to ještě trochu zesvětlím.
Na ty druhý fotce to vypadá nejlíp... jestli to tak vypadá v reálu tak se mi moc libí stejně nikdo nemůže vědět jak to vypadá v reálu jenom ty ...stejně to ty laky utlumí ... já už bych to nechal....
Já bych řekl, že o dost lepší, to rozhodně ... když přidáš ještě něco světlejšího odstínu, taky tím nic nezkazíš (kouzlo vrstev, nikdy jich není moc ) ... ale zařiď se podle hodnocení těch, co uvidí naživo, a hlavně podle sebe, jak se to bude líbit tobě
Honzo, se stínováním bych moc neexperimentoval, ještě to nemáš v ruce. Povrch je hodně nepřirozenej. Vem základní odstín barvy, hodně jí nařed a stříkni pár vrstviček. Tenhle povrch ber jako takovej preshading. Pak už bych na to nešahal, dal oleje a hotovo. Nějak moc zatím nechápu snahu mladé generace o všelijakou patinu a stínování, když by se měli předně snažit o dobrou čistotu stavby a kvalitní nástřik kamufláže. Vše ostatní přijde časem a nasbíranými zkušenostmi. Možná to bude trochu kačenka, ale když bude velmi čistě slepená a nastříkaná tak takový model ocením mnohem více.