Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mil Mi-1 Special Hobby 1/48

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mil Mi-1 Special Hobby 1/48

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 14 dub 2010, 13:27

truhlařina pěkná jak to tu sleduju. Budeš opravovat rytí? Zatím je takový dost divoký.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 14 dub 2010, 13:47

Ďakujem Martin. Bohužiaľ, máš pravdu, ale nie je v mojich silách to opraviť do požadovaných rovných čiar. Musel by som to celé zatmeliť a preryť nanovo. Nejak mi to nejde, aj keď som pekne zalial sekundovkou a do nej opäť ryl.... Táto časť mi proste nejde...
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 14 dub 2010, 14:02

Zkus to ještě opravit. Já hodně dorývám žiletkovou pilkou a s tou jdou dělat i poměrně rovné čáry na zaoblených v plochách. V podstatě nalepím lepenku, nasadím pilku a řežu. Rytí na čumáku tě lítá hodně, tam to bude docela vidět .Nápravu by to asi sneslo.
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 14 dub 2010, 15:45

Martin presne si odhadol, čo mi robilo najväčšie problémy. Rytie na oblých vajcových častiach. Nedrží na tom pravítko, neprilepím na ne dymo pásku... Najhoršie veci som naposledy prelial sekundovkou a skúsim preryť nanovo. Koniec koncov, pozitívne nity ešte nedorazili, budem stagnovať. Vrhnem sa na chvost, a popri tom budem dolaďovať čo sa dá...
Rado Sucháň 50 rokov

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 14 dub 2010, 16:28

Zdravim pani... Dufam ze pan Suchan nenahneva ze zneuzijem jeho temu... mal by som otazku ohladne rytia ... nikde som si nevsimol ze by sa to na MF riesilo ... Momentalne pracujem na MI 8cke od revell/zvezda ... model som preryl , rytie vycistil zubnou kefkou a stetcom ... a stale mi v nom ostal bordel je nejaka mozost ako tento boredel odtial dostat ? napr: prejst po ryti uchosturom namocenym v riedidle ??? za ochotu dakujem! Ivan [-o<

Pekna praca drzim palce pri stavbe !!! =D>
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
Mil Mi-1, Mil Mi-2,Mil Mi-4, Mil Mi-8 (1:72) ČSR
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 14 dub 2010, 16:43

Díky, len mi prosím Ťa nevykaj. Rytie po očistení prechádzam filmovým lepidlom, dnes už nezohnateľným, ako náhradu je možné použiť Tamyia extra Thin Cement.
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 14 dub 2010, 16:51

OK .skoda ze ani jednu z odporucanych veci doma nemam, to filmove lepidlo a tamyia extra thin su v podstate rospustadla - tak sa pokusim vyskusat to riedidlo a uvidim ... dik za radu Rado ...
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 14 dub 2010, 16:55

Rozhodne to nerob tak ako si písal, uvedené suroviny len napúšťam do rytia jemným štetcom, resp, jemne pretriem ale ide o rýchlo prchajúce látky tak nestihnú povrch naleptať. Ak použiješ riedidlo a pretiahneš po plaste, tak Ti naruší povrch. Môžeš to vyskúšať bokom ale skús len napustiť linky paneláže.
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ivo81 » 14 dub 2010, 22:59

rsuchan píše:Rozhodne to nerob tak ako si písal, uvedené suroviny len napúšťam do rytia jemným štetcom, resp, jemne pretriem ale ide o rýchlo prchajúce látky tak nestihnú povrch naleptať. Ak použiješ riedidlo a pretiahneš po plaste, tak Ti naruší povrch. Môžeš to vyskúšať bokom ale skús len napustiť linky paneláže.

uz som nestihol precitat tento prispevok a tak som spravil po svojom... vyuzil som kapilaritu spar tak ze som ich napustal jemnym stetcom ale vysledok nic moc (mozno budem za magora ale S 6006 mi asi plast nenalepta ze ?) ...
Hotovo
POTEZ 540 smer1/72
Rozostavané
ivo81

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 15 dub 2010, 05:32

Však do neho ponor kúsok rámčeka a keď to nič nespraví tak je jasné, že neleptá.
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 15 dub 2010, 07:08

rsuchan píše:Martin presne si odhadol, čo mi robilo najväčšie problémy. Rytie na oblých vajcových častiach. Nedrží na tom pravítko, neprilepím na ne dymo pásku... Najhoršie veci som naposledy prelial sekundovkou a skúsim preryť nanovo. Koniec koncov, pozitívne nity ešte nedorazili, budem stagnovať. Vrhnem sa na chvost, a popri tom budem dolaďovať čo sa dá...

Zkus obyčejnou samolepku, jakoukoliv. Pokud se bojíš že neudržíš podle ní pilku , nalep 2 - 3 vrstvy na sebe, a nařež na proužky .Dostaneš tlooušťku něco jako dymo páska, ale mnohem lépe tě bude kopírovat zaoblené povrchy.

ivo81 píše:Zdravim pani... Dufam ze pan Suchan nenahneva ze zneuzijem jeho temu... mal by som otazku ohladne rytia ... nikde som si nevsimol ze by sa to na MF riesilo ... Momentalne pracujem na MI 8cke od revell/zvezda ... model som preryl , rytie vycistil zubnou kefkou a stetcom ... a stale mi v nom ostal bordel je nejaka mozost ako tento boredel odtial dostat ? napr: prejst po ryti uchosturom namocenym v riedidle ??? za ochotu dakujem! Ivan [-o<

Pomoc je vcelku jednoduchá i bez ředidla. Pokud jsi model nepřestříkával surfacerem pro kontrolu rytí, stačí vzít CIF na nádobí, jemný zubní kartáček a vydrhnout povrch. Povrch bude sice nepatrně poškrábán, ale pod surfacerem se to ztratí. stejně tak fungují i leštěnky od Gunze- fine compound/super fine compoud. Naneseš na povrch a rozleštíš. Leštěnka vytáhne bordel ze spár. Takto mám vyzkoušenou pouze leštěnku od Gunze. Tamiya leštěnka je na to nevhodná, ta naopak zůstává v paneláži a je to spíš horší než lepší. :x
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 15 dub 2010, 07:12

ivo81 píše:Zdravim pani... Dufam ze pan Suchan nenahneva ze zneuzijem jeho temu... mal by som otazku ohladne rytia ... nikde som si nevsimol ze by sa to na MF riesilo ... Momentalne pracujem na MI 8cke od revell/zvezda ... model som preryl , rytie vycistil zubnou kefkou a stetcom ... a stale mi v nom ostal bordel je nejaka mozost ako tento boredel odtial dostat ? napr: prejst po ryti uchosturom namocenym v riedidle ??? za ochotu dakujem! Ivan [-o<

Kup si Tamiya extra thin a pak štětec s přírodním vlasem (nikdy se neslepí) a tím projeď paneláž a ona se ti pěkně vyčistí, dělám to tak vždy ;-)

;-)

http://www.modelplac.cz/htm/tipy/workshopryti.htm
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 15 dub 2010, 08:59

Martin Černý 'Černoch' píše:Tamiya leštěnka je na to nevhodná, ta naopak zůstává v paneláži a je to spíš horší než lepší. :x

Ale jde v pohodě vymýt měkkým štětcem, namočeným ve vodě.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 15 dub 2010, 09:26

a proč to budu Tango dělat, když můžu použít leštěnku která nezůstává v rytí? :-D
El Negro
KPM Kaznějov
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 16 dub 2010, 14:15

Snažil som sa poopravovať, vyskúšal som aj šablóny, ktoré mi včera konečne prišli. Je to snáď o trochu lepšie. Medzitým som nalepil aj koniec chvostu, kužeľovitý medzikus som vrtáčikmi obrúsil, aby sa aspoň trochu priblížil realite...
Přílohy
Mi_1 028.jpg
Mi_1 029.jpg
Mi_1 030.jpg
Mi_1 031.jpg
Mi_1 032.jpg
Rado Sucháň 50 rokov

rsuchan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno