davidek007 píše:Jakube, co jsi použil za lak, že ti weathering wash od HGW tak špatně zareagoval a zůstali po něm fleky? Nešlo to rozetřít či naopak pak setřít? Stíral jsi to hned? Také jsem na tento wash koukal na HGW webu, chci ho vyzkoušet, ale po přečtení tvého příspěvku.....má to cenu?
díky
Aleš
Jan Bobek píše:Dobrý den, mám blízko k produkci HGW, všechny přípravky mi před uvedením na trh prošly rukama, nějak neumím pochopit, co se to na tom Pe-2 při použití HGW Washe přihodilo. Testoval jsem je na všechny barvy, které mám doma (Tam., Gunze, Vallejo, Humbrol, Revell atd.) chovalo se to absolutně inertně, šlo to umýt i po několika dnech po nanesení. Stejně tak to fungovalo i na lakovaném povrchu (GSI - sprej i pistole, Humbrol, Vallejo, Tamiya, HGW, Modelmaster). Prostě v té barvě není nic, co by bylo agresivní. Je pravda, že já osobně bych žádný wash na pozitivně rytý povrch nepoužil.
Čím je ta PE-2 natřená a lakovaná?
Nevím... Používám Humbrollky a na střídačku obyč. lak na vlasy nebo polomat Tamiya (jak na co) - s washem olej+terpentýn jsem nikdy neměl problém. U Pe-2 byl postup následující: Barva - 24 hod - lak - 24 hod - wash dle návodu (nanést, nechat zmatnět a po cca půl hodině setřít). Wash šel ale i s lakem, připadalo mi to, jako by se do něj zapil, tak nevím, kde se stala chybka..
Na druhou stranu ale musím spravedlivě přiznat, že s ostatními přípravky HGW, ať jsou to štětce, patinátory nebo cokoli jiného, jsem nadmíru spokojený, takže tyto mohu naopak vřele doporučit..